Napisano 13 Marzec 200916 l Witam. mam prośbe do osób zajmujących się tworzeniem profesjonalnych stron www. Robie projekt stronki dla JubiLera i chciałem zapytać co o tym sądzicie? Macie może jakieś pomysły co by tu zmienić lub udoskonalić. Chętnie wysłucham każdej propozycji lub konstruktywnej krytyki. http://img26.imageshack.us/my.php?image=gold22.png Interesuje mnie szczególnie co sądzicie o kolorystyce, topie i tych paniach na Layoucie? Pozdrawiam :).
Napisano 14 Marzec 200916 l Przyjemna kolorystyka i generalnie czytelny lay. Odnosnie tych pan, lepiej byloby gdybys wrzucil kobiety z zalozona bizuteria. Teraz bardziej wygladaja jakby mialy bikini. Bizuteria dodalaby wiecej elegancji. Kolor fonta w menu tez minimalnie bym rozjasnil.
Napisano 14 Marzec 200916 l Autor Dzięki. Potwierdziłeś opinie klienta, czyli lepsze panie z biżuterią, ciężko jest znaleźć fajne zdjęcia no i darmowe, ale jeszcze poszukam. Pozdrawiam :).
Napisano 14 Marzec 200916 l top strony jest delikatnie mówiąc bez rewelacji. może to kwestia gustu, ale ten motyw wektorków już się nieco znudził. co do kobiet, faktycznie przydałaby się im jakaś biżuteria; te zdjęcia mają baardzo uniwersalny charakter. ogólnie strona sklepu jak wszystkie inne, mocno szablonowa - gdyby nie kolorystyka, nadawałaby się do każdego rodzaju sprzedaży.
Napisano 15 Marzec 200916 l jesli chodzi o elementy graficzne - nie podobaja mi sie cienie pod boxami produktów; nie podobają mi sie wielkie przyciski "następny","ostatni" itd. ; nie podoba mi sie belka menu i belki nazwy boxów; wyglądaja jak takie troche gumowe czy coś, albo szklane albo płaskie, albo jakiś inny gradient zrób. Jak nie masz pomyslu to odwiedź http://patterntap.com/ sam top - do mnie nie trafia, moim zdaniem po grafice powinno byc widac ze to sklep z biżuterią, ..nie pisz jubiler.net.pl i zastanow sie co byś powiedział o tematyce strony. Generalnie wygląda zbyt prosto, brakuje czegoś tej stronie, pare grafik, dopracujesz pare rzeczy i bedzie ok co do zdjęć z sxc - przypominam o przeczytaniu licencji - bez zgody autora only non commercial use
Napisano 15 Marzec 200916 l Autor witam. PoLon cienie, przyciski no rzecz gustu. Belki biksów i menu to nie dzieło przypadku takie miały być szklane i w kolorze strony. Co do topu to napewno pujdzie jeszcze do poprawy. Mowisz za mało grafik, no ale rozejrzyj się strona jest pełna i nie ma miejsca na więcej grafik no oczywiście poza topem. W sumie to dzięki za komentarz no ale wypowiedź w stylu nie podoba mi sie i lista błędów mało mi pomoże :). PS zdjęcia z sxc są narazie tylko w projekcie. Pozdrawiam i dzięki za komentarz :).
Napisano 15 Marzec 200916 l -Pasek górny menu zrób taki jak na naszym forum /cienie po najechaniu myszką/. Na forum pozycje są wyraźne i czytelne a u tu nie. -Brązowe paski nawigacji nie pasują, zobacz że tekst na nich jest słabo czytelny. Kolor brązowy nie jest odpowiedni ... użyj jakiegoś zółto-złotego. -Gradient - pomyliłeś się, u góry powinno być ciemniej na dole jaśniej - taka jest zasada. -Pasek nawigacji produktów - zmień bo stylem odbiega od całości jest zbyt kanciasty. Zrób delikatne trójkąciki w kolorze złotym -Zmień te panie na inne albo zastosuj motywy przedmiotów -Rozjaśnij stronę.
Napisano 16 Marzec 200916 l Autor witam. dzięki za komentarz, niestety nie widziałem, zadnych twoich prac i nie wiem jak obiektywne są twoje opinie natomiast zgadzam się co do pań trzeba je zmienić. Co do reszty to uważam, że wygląda ok jedynie menu moge troche rozjaśnić. U gury menu nie jest to gradient tylko szklane odbicie dlatego jest w takiej kolejności. Pasek nawigacji nie może mieć złotych elementów wdług mnie powinien być delikatnie widoczny, subtelny tak jak teraz. Dzięki za komentarz pozdrawiam :).