Trybal Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 Siemka... Czy ktoś mi może powiedzieć coś o 3D Ripper DX? ;> Co to za program, do czego służy i ew. jak się nim obsługiwać? ;>
mrkrzysiek Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 http://www.deep-shadows.com/hax/3DRipperDX.htm google mówi mi to
Creator Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 O ile się nie mylę to program z rodziny "wysysaczy informacji". Przechwytuje dane które wędrują do karty graficznej. Możesz przechwycić modele, tekstury itd. Musisz pogrzebać bo był tutaj o tym obszerniejszy temat.
Rafax Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Cześć, Program służy do przechwytywania sceny (tego co akurat wyświetla się na monitorze). Zapisuje to (domyślnie F12) w katalogach, dzielą się one na trzy (frames, textures i shaders). Modele zapisuje w obj i innych, a tekstury w dds. Jednak żeby móc korzystać z programu trzeba mu wcześniej wskazać gdzie jest directx. :)
ResonicX Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 sorry ze odświeżam dość stary temat, ale: a wie ktos moze dlaczego ten program nie działa z Test Drive Unlimited ?? i czy mozna jakos rippowac obraz z gier konsolowych odpalanych prze emulaor, np. Gran Turismo 4 ??
rozpruwacz Napisano 23 Maj 2009 Napisano 23 Maj 2009 o w morde, tzn, ze np gram se w dooma i ten program wszystko mi zrzuci do obj.? thats kick ass! w takim razie jakis cwaniak jus to dawno zrobil... jest moze gdzies jakas biblioteka postaci lub elementow tak sciagnietych z roznych gier? zeby obejrzec jak to sie dokladnie kupy trzyma...
rozpruwacz Napisano 23 Maj 2009 Napisano 23 Maj 2009 @ resonix:znalazlem odpowiedz na twoje pytanie "You can't capture 3d mesh from almost any emulator, specially pcsx2." link: http://www.deep-shadows.com/hax/forum2/viewtopic.php?f=2&t=5966
simon87pl Napisano 12 Czerwiec 2009 Napisano 12 Czerwiec 2009 kurde ten program w zadnej grze mi nie dziala ;/ nie wiem moze to wina os'u bo mam windowsa 7. zawsze jak juz klikam F12 to gra sie wylacza.ma ktos taki problem?
Gość Chinka Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 (edytowane) Problem tkwi w samej architekturze Windowsa 7 - DX 10 i nowsze zapewniają wsparcie wstecz tylko dla DX 9.0c (czy 9.0 - nie pamiętam) i powyżej. Gry, które korzystają z DX 9.0c powinny spokojnie się wyciągać, jak Command & Conquer 3 Program - według zapewnień deweloperów - powinien ekstrahować sceny z DX 8.0 (ma to wersja 1.6 RC), dla którego Vista i Seven wsparcia nie posiadają. Na XP nawet sceny z takich gier jak Crysis powinny się zekstrahować ze względu na force DirectX 9.0c. Znaczenie ma też twoja karta graficzna, i to duże. Bez obsługi danego shader modelu nie ruszysz - chyba, że użyjesz odpowiedniej opcji w programie ;) EDIT: Wersja 1.6 RC nie działa na Windows Seven - wymaga zainstalowania DirectX, a problem z nim jest taki, jaki opisano wyżej Edytowane 14 Czerwiec 2009 przez Chinka
Soul Master Napisano 15 Czerwiec 2009 Napisano 15 Czerwiec 2009 Ja na Win7 nie miałem żadnych problemów jak do tej pory z tym :) Mam directa 10 na win7 i śmiga pięknie.
Gość Chinka Napisano 15 Czerwiec 2009 Napisano 15 Czerwiec 2009 Jakimi grami się bawiłeś?? Zapewne używasz wersji 1.5 ;)
Rekomendowane odpowiedzi