Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemka...

Czy ktoś mi może powiedzieć coś o 3D Ripper DX? ;> Co to za program, do czego służy i ew. jak się nim obsługiwać? ;>

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 8,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

O ile się nie mylę to program z rodziny "wysysaczy informacji". Przechwytuje dane które wędrują do karty graficznej. Możesz przechwycić modele, tekstury itd. Musisz pogrzebać bo był tutaj o tym obszerniejszy temat.

Napisano

Cześć,

Program służy do przechwytywania sceny (tego co akurat wyświetla się na monitorze). Zapisuje to (domyślnie F12) w katalogach, dzielą się one na trzy (frames, textures i shaders). Modele zapisuje w obj i innych, a tekstury w dds. Jednak żeby móc korzystać z programu trzeba mu wcześniej wskazać gdzie jest directx. :)

Napisano

sorry ze odświeżam dość stary temat, ale:

a wie ktos moze dlaczego ten program nie działa z Test Drive Unlimited ??

i czy mozna jakos rippowac obraz z gier konsolowych odpalanych prze emulaor, np. Gran Turismo 4 ??

Napisano

o w morde, tzn, ze np gram se w dooma i ten program wszystko mi zrzuci do obj.? thats kick ass!

w takim razie jakis cwaniak jus to dawno zrobil... jest moze gdzies jakas biblioteka postaci lub elementow tak sciagnietych z roznych gier?

zeby obejrzec jak to sie dokladnie kupy trzyma...

Napisano

kurde ten program w zadnej grze mi nie dziala ;/ nie wiem moze to wina os'u bo mam windowsa 7.

zawsze jak juz klikam F12 to gra sie wylacza.ma ktos taki problem?

Napisano

Problem tkwi w samej architekturze Windowsa 7 - DX 10 i nowsze zapewniają wsparcie wstecz tylko dla DX 9.0c (czy 9.0 - nie pamiętam) i powyżej. Gry, które korzystają z DX 9.0c powinny spokojnie się wyciągać, jak Command & Conquer 3

Program - według zapewnień deweloperów - powinien ekstrahować sceny z DX 8.0 (ma to wersja 1.6 RC), dla którego Vista i Seven wsparcia nie posiadają. Na XP nawet sceny z takich gier jak Crysis powinny się zekstrahować ze względu na force DirectX 9.0c.

Znaczenie ma też twoja karta graficzna, i to duże. Bez obsługi danego shader modelu nie ruszysz - chyba, że użyjesz odpowiedniej opcji w programie ;)

EDIT: Wersja 1.6 RC nie działa na Windows Seven - wymaga zainstalowania DirectX, a problem z nim jest taki, jaki opisano wyżej

Edytowane przez Chinka

Napisano

Jakimi grami się bawiłeś?? Zapewne używasz wersji 1.5 ;)