wiggles Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 (edytowane) Witam, bardzo długo mnie tu nie było- nawet nie wiem, czy mój stary temat jeszcze gdzies tu istnieje- porcja zdjec:): 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pozdrawiam :) Edytowane 18 Marzec 2009 przez wiggles
peter_f Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Świetne zdjęcia! 6,9,10 to moje typy. Piękne kolory! Pozdrawiam
Ranevan Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 No genialne w szczególności 2 ostatnie świetnie wyszly.
miriam Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 W zasadzie podobają mi się prawie wszystkie ;), najlepsze imo 6,9 i 10 przy tym ostatnim pokusił bym się może o nieco ciaśniejszy kadr, kolorystyka i wykonanie miodzio :], ode mnie 4*. //pozdr.
colgatte Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 Super dwójka jest. Portret pani nr 4 nieszczególnie mi się podoba, jej twarz wyszła taka dziwna, płaska, niepokojąca. 6 ma świetne kolory. Co to jest? okno? tapeta? jak zrobiłeś takie fajne malowanie światłem na 9 i 10?
bartolomeo Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 długi czas naswietlania i bieganie z latarką/sztucznymi ogniami/świeczką...
colgatte Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 No dobra, też tak robię, ale wtedy widac mnie, jak latam, niczym duch. Zbyt wolno biegam czy PS? ;-)
ironteeth Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 6. Mi się bardzo podoba, 9 i 10 to taki trochę 'bajerek', ale też dobre, portret - faktycznie dziwnie ta twarz wygląda, dwa nowe - interesujące. Patrzysz inaczej, mi tego brakuje. Pozdrawiam.
wiggles Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 I troszkę tego, czym zajmuję się na codzień- fotografia sportowa: 1 2 3 tu sorki za jakosc, ale za bardzo skompresowalem- normalnie jest ostre i wyrazne to foto ;) 4 5 6 7 8 9 10 narazie tyle, wiecej mozna obejrzec tutaj: http://www.olimpik.pl/foto/view_photog.php?photogid=30
miriam Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Bardzo, ale to bardzo mocne fotki, szczególnie 1 i 2. 5*. //pozdr.
ttaaddeekk Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 widac wysoki poziom ogolnie 2. wg mnie najlepsze 6. nie lepiej przesunac pania troche na lewo ?, jakis centymetr, i uwydatnic troche plame na scianie ? ps czy naswietlanie ? http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=797397&postcount=10
wiggles Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Napisano 10 Kwiecień 2009 to wielokrotna ekspozycja te czarnobiale dwa, co do zdjecia numer 6- to byl totalny spontan- nie bylo to ustawiane zdjecie, a potem nie chcialem go juz poprawiac, bo podobalo mi sie takie jakie wyszlo ;)
leander Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Fajowe, super, ze eksperymentujesz. Jak dla mnie to mozna by jeszcze odwazniej pokadrowac, bo te kompozycje bardzo spokojne i zrownowazone sa. Np przez kontrasty wielkosci mozna by ustawic wejscie w kadr, kierunek napiec, moze zasugerowac przestrzen. Teraz glowna atrakcja to kolor, jakies jego dzwieczenie, ale kompozycyjnie troche sie znosza sily. Bardzo ciekawy jest ten trzeci obrazek, ktorego nie wrzuciles.
Pionier Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 wiggles! :) Ty żyjesz :) ciesze się ze poszedłeś w stronę fotografii, wyszło Ci to chyba na dobre, bardzo udane zdjęcia. pozdrawiam, pionier.
leander Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Ciekawy portert :) Ma cos w sobie. I jest pozytywnie frapujace wrazenie, ze postac i tlo sa robione na innej ogniskowej. Jedyne co mi przeszkadza to dosyc wyrazny geometryczny ksztalt kolo ucha, miedzy szafka a glowa. Moze i takie napiecie jest tam potrzebne, ale to konkretne rozwiazanie sprawia wrazenie przypadkowego.
ttaaddeekk Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 to ostatnie trochę Egglestonem zajeżdża, ogolnie bardzo fajnie, fajne rytmy w #18 jak uzyskałeś takie kolory w #16 ? pozdro :)
Altus Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Ostatnie swietne, przede wszystkim ma klimat oraz opowiada cos - mozna wyciagnac wnioski czym model sie zajmuje itp. Doswietlales lampka, nie?
leander Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 to ostatnie trochę Egglestonem zajeżdżaMi sie kojarzy Martin Parr przez to doswietlenie postaci i bogate tlo.
Pionier Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Ostatnie swietne, przede wszystkim ma klimat oraz opowiada cos - mozna wyciagnac wnioski czym model sie zajmuje itp. Doswietlales lampka, nie? dokladnie tak :) niezle wiggles, bardzo fajny update!
wiggles Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 W 16 nie uzyskiwałem kolorów :) zrobiłem foto i tylko podciągnąłem delikatnie nasycenie i kontrast, ot cała obróbka foto. Co do portretu - tak, był doświetlany lampą Dzięki za komentarze ;)
wiggles Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Napisano 17 Czerwiec 2009 http://digart.img.digart.pl/data/img/vol1/80/36/download/3879264.jpg wybaczcie ze daje odnosnik do foty, ale to cala fotorelacja i rozwalila by troszke forum ;)
leander Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 Chyba mozesz sprobowac wrzucic, tylko Twoj post rozciagnie.
wiggles Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 matchbox pinhole: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
THE MANYSH TRAFO Napisano 20 Czerwiec 2009 Napisano 20 Czerwiec 2009 sorki wiggles jestem amatorem i za cholere nie kumam tych ostatnich
bartolomeo Napisano 20 Czerwiec 2009 Napisano 20 Czerwiec 2009 wpisz w google matchbox pinhole. bardzo fajne. mnie się podoba :D
THE MANYSH TRAFO Napisano 20 Czerwiec 2009 Napisano 20 Czerwiec 2009 nie chodzi o to co to jest, tylko jak to wyglada. Ja sie nie znam, ale te ostanie mi sie nie podobaja. Wyglada to tak jak bys upadł z poziomem swoich zdjec, wogóle to do mnie nie dociera, jako odbiorcy
Altus Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Moim zdaniem swietne :) zwlaszcza 6 i 8. Kiedys tam w TV widzialem, jak jeden fotograf robil zdjecia ta technika, ale jako "puszke" wykorzystywal swoja ciezarowke :D ciekawie mu to wychodzilo.
Ex3 Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Te ostatnie technicznie fajne ale jakoś tematyka taka bardzo niekonkretna. 4 fajna ale reszta hm.. mnie nie rusza.
wiggles Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Napisano 21 Czerwiec 2009 to byl 1 pinhole, w zasadzie probny, wiec malo co skupialem sie na tematyce
ttaaddeekk Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 no stary (wyjadaczu fotografii i znanych fotografów co widac;) ), pojechales, wypas 1. zdjecie psa jak zdjecie psa, jak ktos lubi psy to lubi zdjecie psa, i tylko ono mi tu nie pasuje do konca, chodziaz lubie psy hmm 2. absolutny wypas, usmiechnolem sie szeroko widzac fote, szkoda ze zaslonieta glowa :/ 3. świetne, czuć klimat w 100%, i pomysł nietuzinkowy, i to bardzo, tylko to zielone graffiti obcięte w połowie szkodzi, zamaluj w PS i zapomnimy o sprawie ;) 6,7 z początku bardziej podobało mi się 7 ale teraz o wiele bardziej lobię 6, świetnie się komponuje i jest jakieś takie niebanalne , szkoda tylko przyciętej drabinki w tle. te dziury w ziemi są świetne pozdro
wiggles Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Napisano 7 Lipiec 2009 thx:) ja akurat jestem najbardziej zadowolony z 1 ;)
leander Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 (edytowane) Ogolnie bomba, ale ponizej tez troche ponarzekam 1 - zakomponowana troche jak numer 82 u ttaaddeekka z ostatniej wrzuty ;) Fajna dynamika, ale jakos niewiele poza tym. 2 - dla mnie tu troche brakuje dynamiki, tu by sie szerszy kat przydal bo sie chlopaki strasznie tłoczą w kadrze 3 - super, cos w sobie maja te zdjecia. Co do estetyki, przy tej maksymalnej ascezie ukazania tematu, swietnie wypadaja te budyneczki po prawej, ciekawe formy i jakis wysublimowany kolor "dostaly" przez kontrast. 4 - tez fajne 5,6,7 - wersja 5 wg mnie swietna. Tylko tu dostrzegam glebszy sens wsadzania modelki do tego basenu :) Tu jakis oddech, proporcje, kompoztycja, prostota fajna jest, jakies opowiadanie tez. 6 i 7 to raczej tylko zabawy formalne, chyba proba zrobienia glamour, ale jakos do mnie nie przemawiaja. W 5 kazdy z elementów zyje wlasnym zyciem, niezobowiazujaco, a jednak razem tworza idealna harmonie. W 6 juz jest scisk, dziura w basenie przez styk tworzy napiecie z modelka. cien w prawym gornym rogu przyciaga uwage nie wiadomo po co itp Edytowane 7 Lipiec 2009 przez leander
Ex3 Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Kurcze, ja nie czaje tych zdjęć ;) Nie znam się ale swoje powiedzieć muszę : 1. Strasznie dużo rzeczy odciąga uwagę od psa. Samochody po prawej, ten bus, dzieciak, jak dla mnie to za dużo tego jest w kadrze, GO też by się przydała. 2 To samo co w 1 czyi klatka w tle bardzo odciąga wzrok. Zdjęcie Aż się prosi o szerwszy kadr i głębie ostrości zamazującą tło. 3. Tego w ogóle nie rozumiem, nie widzę tu nic ciekawego oprócz (nie wiem czy zamierzonej) zabawy w dwa samochody. Ja bym to zrobił jako panoramę i te samochody by o wiele fajniej zagrały. 4. krzesło zasłania ludzi i trochę mi psuje odbiór 5,6,7 - fajna miejscówka. 6 mi się podoba, jakaś taka niepokojąca trochę, 5 i 7 jako experyment fajne. takie moje odczucia co do Twoich fot. no ofence ;) Peace and snow
wiggles Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Napisano 7 Lipiec 2009 dzieki za komentarze :) Leander- 5 tez mi sie najbardziej z tych "basenowych" podoba, reszte wrzucilem bo slyszalem rozne opinie ;). Ex3- nie rozumiesz zdjecia nr 4, foto nr 2 zostalo skadrowane tak czy siak, a z wieksza GO przy fotografii reporterskiej jest mega ciezko z prostych powodow- jak fotografowalem tych dzieciakow bylo takie slonce, ze musialem ustawic tak czy siak krotka migawke, a do tego przyslone bodajze 4/5,6 jakos tak, dzieki za wypowiedz ;) pozdrawiam ;)
Ex3 Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Z tą GO też miałem taki problem kilka razy. Pokazuję zdjęcia facetowi od fotografii w szkole a on mi że trzeba było filtr szary założyć :) chciałem go kopnąć w kostkę wtedy :D No ale od tamtego czasu zawsze filtry w plecaku noszę ;)
wiggles Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Napisano 8 Lipiec 2009 Pani Rozalia jest byłą więźniarką obozu Auschwitz. Prezentuje swoje stare zdjęcie. Opowiedziała nam bardzo ciekawe historie na temat wydarzeń z tamtych czasów.
ttaaddeekk Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 (edytowane) bardzo fajne, ale za mało zwracasz uwagi na tło. wiem ze to reporterka ale kawałek reki po prawej, obcięty obraz u góry i w końcu obraz za głową bardzo psuja klimat, a wystarczyło zrobić krok w lewo żeby miała czyste tło w okolicy głowy. ps. opisz jak rozumiesz wczesniej wspomniana 4ke :) Edytowane 8 Lipiec 2009 przez ttaaddeekk
wiggles Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Napisano 8 Lipiec 2009 no fakt, kawalek reki juz mi zwrocil ktos uwage- w redakcji na szybko wrzucalem, a co do przesuniecia jej - chciaem miec foto na wprost a sporo bylo niepotrzebnych rzeczy w kolo;]
ttaaddeekk Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 to trzeba było wyjąć 2ga rękę z kieszeni ;) :P
Altus Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Mocne, podoba mi sie, jest klimat. Jedyne co nie pasuje, to co ttaaddeekk napisal o tle. Choc ostatecznie kto by sie tam przejmowal ;)
wiggles Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Napisano 8 Lipiec 2009 reka w kieszeni zawsze musi byc;) niezaleznie od sytuacji;]
wiggles Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 Nowe nowości: 1 2 3 4 5 link do reportazu: http://www.digart.pl/zoom/4296714/Polatajmy.html 6 link do drugiego reportazu http://www.digart.pl/zoom/4282963/Cyrk_przyjechal!.html 7 8 9 10 11 link do trzeciego fotoreportazu http://www.digart.pl/zoom/4200540/Mecz.html No. narazie tyle ;) Wybaczcie, ze do reportazy linki, ale nie da sie samego obrazka wkleic, a nie chcialo mi sie dodawac tylu zdjec :)
Rekomendowane odpowiedzi