Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, bardzo długo mnie tu nie było- nawet nie wiem, czy mój stary temat jeszcze gdzies tu istnieje- porcja zdjec:):

1

2662701.jpg

2

3240413.jpg

3

3243694.jpg

4

3301929.jpg

5

3309714.jpg

6

3224257.jpg

7

2131542.jpg

8

3310156.jpg

9

2315842.jpg

10

2310697.jpg

Pozdrawiam :)

Edytowane przez wiggles

• Odpowiedzi 54
  • Wyświetleń 6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W zasadzie podobają mi się prawie wszystkie ;), najlepsze imo 6,9 i 10 przy tym ostatnim pokusił bym się może o nieco ciaśniejszy kadr, kolorystyka i wykonanie miodzio :],

ode mnie 4*.

//pozdr.

Napisano

Super dwójka jest.

Portret pani nr 4 nieszczególnie mi się podoba, jej twarz wyszła taka dziwna, płaska, niepokojąca.

6 ma świetne kolory. Co to jest? okno? tapeta?

jak zrobiłeś takie fajne malowanie światłem na 9 i 10?

Napisano

No dobra, też tak robię, ale wtedy widac mnie, jak latam, niczym duch. Zbyt wolno biegam czy PS? ;-)

Napisano

6. Mi się bardzo podoba, 9 i 10 to taki trochę 'bajerek', ale też dobre, portret - faktycznie dziwnie ta twarz wygląda, dwa nowe - interesujące. Patrzysz inaczej, mi tego brakuje. Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo, ale to bardzo mocne fotki, szczególnie 1 i 2. 5*.

//pozdr.

Napisano
  • Autor

to wielokrotna ekspozycja te czarnobiale dwa, co do zdjecia numer 6- to byl totalny spontan- nie bylo to ustawiane zdjecie, a potem nie chcialem go juz poprawiac, bo podobalo mi sie takie jakie wyszlo ;)

Napisano

Fajowe, super, ze eksperymentujesz. Jak dla mnie to mozna by jeszcze odwazniej pokadrowac, bo te kompozycje bardzo spokojne i zrownowazone sa. Np przez kontrasty wielkosci mozna by ustawic wejscie w kadr, kierunek napiec, moze zasugerowac przestrzen. Teraz glowna atrakcja to kolor, jakies jego dzwieczenie, ale kompozycyjnie troche sie znosza sily. Bardzo ciekawy jest ten trzeci obrazek, ktorego nie wrzuciles.

Napisano

wiggles! :)

Ty żyjesz :)

ciesze się ze poszedłeś w stronę fotografii, wyszło Ci to chyba na dobre, bardzo udane zdjęcia.

pozdrawiam,

pionier.

Napisano

Ciekawy portert :) Ma cos w sobie. I jest pozytywnie frapujace wrazenie, ze postac i tlo sa robione na innej ogniskowej. Jedyne co mi przeszkadza to dosyc wyrazny geometryczny ksztalt kolo ucha, miedzy szafka a glowa. Moze i takie napiecie jest tam potrzebne, ale to konkretne rozwiazanie sprawia wrazenie przypadkowego.

Napisano

to ostatnie trochę Egglestonem zajeżdża, ogolnie bardzo fajnie, fajne rytmy w #18

jak uzyskałeś takie kolory w #16 ?

pozdro :)

Napisano

Ostatnie swietne, przede wszystkim ma klimat oraz opowiada cos - mozna wyciagnac wnioski czym model sie zajmuje itp. Doswietlales lampka, nie?

Napisano
to ostatnie trochę Egglestonem zajeżdża
Mi sie kojarzy Martin Parr przez to doswietlenie postaci i bogate tlo.
Napisano
Ostatnie swietne, przede wszystkim ma klimat oraz opowiada cos - mozna wyciagnac wnioski czym model sie zajmuje itp. Doswietlales lampka, nie?

dokladnie tak :)

niezle wiggles, bardzo fajny update!

Napisano
  • Autor

W 16 nie uzyskiwałem kolorów :) zrobiłem foto i tylko podciągnąłem delikatnie nasycenie i kontrast, ot cała obróbka foto.

Co do portretu - tak, był doświetlany lampą

Dzięki za komentarze ;)

Napisano

nie chodzi o to co to jest, tylko jak to wyglada. Ja sie nie znam, ale te ostanie mi sie nie podobaja. Wyglada to tak jak bys upadł z poziomem swoich zdjec, wogóle to do mnie nie dociera, jako odbiorcy

Napisano

Moim zdaniem swietne :) zwlaszcza 6 i 8. Kiedys tam w TV widzialem, jak jeden fotograf robil zdjecia ta technika, ale jako "puszke" wykorzystywal swoja ciezarowke :D ciekawie mu to wychodzilo.

Napisano

Te ostatnie technicznie fajne ale jakoś tematyka taka bardzo niekonkretna.

4 fajna ale reszta hm.. mnie nie rusza.

Napisano
  • Autor

to byl 1 pinhole, w zasadzie probny, wiec malo co skupialem sie na tematyce

Napisano

no stary (wyjadaczu fotografii i znanych fotografów co widac;) ), pojechales, wypas

1. zdjecie psa jak zdjecie psa, jak ktos lubi psy to lubi zdjecie psa, i tylko ono mi tu nie pasuje do konca, chodziaz lubie psy hmm

2. absolutny wypas, usmiechnolem sie szeroko widzac fote, szkoda ze zaslonieta glowa :/

3. świetne, czuć klimat w 100%, i pomysł nietuzinkowy, i to bardzo, tylko to zielone graffiti obcięte w połowie szkodzi, zamaluj w PS i zapomnimy o sprawie ;)

6,7 z początku bardziej podobało mi się 7 ale teraz o wiele bardziej lobię 6, świetnie się komponuje i jest jakieś takie niebanalne , szkoda tylko przyciętej drabinki w tle.

te dziury w ziemi są świetne

pozdro

Napisano

Ogolnie bomba, ale ponizej tez troche ponarzekam

1 - zakomponowana troche jak numer 82 u ttaaddeekka z ostatniej wrzuty ;) Fajna dynamika, ale jakos niewiele poza tym.

2 - dla mnie tu troche brakuje dynamiki, tu by sie szerszy kat przydal bo sie chlopaki strasznie tłoczą w kadrze

3 - super, cos w sobie maja te zdjecia. Co do estetyki, przy tej maksymalnej ascezie ukazania tematu, swietnie wypadaja te budyneczki po prawej, ciekawe formy i jakis wysublimowany kolor "dostaly" przez kontrast.

4 - tez fajne

5,6,7 - wersja 5 wg mnie swietna. Tylko tu dostrzegam glebszy sens wsadzania modelki do tego basenu :) Tu jakis oddech, proporcje, kompoztycja, prostota fajna jest, jakies opowiadanie tez. 6 i 7 to raczej tylko zabawy formalne, chyba proba zrobienia glamour, ale jakos do mnie nie przemawiaja.

W 5 kazdy z elementów zyje wlasnym zyciem, niezobowiazujaco, a jednak razem tworza idealna harmonie. W 6 juz jest scisk, dziura w basenie przez styk tworzy napiecie z modelka. cien w prawym gornym rogu przyciaga uwage nie wiadomo po co itp

Edytowane przez leander

Napisano

Kurcze, ja nie czaje tych zdjęć ;) Nie znam się ale swoje powiedzieć muszę :

1. Strasznie dużo rzeczy odciąga uwagę od psa. Samochody po prawej, ten bus, dzieciak, jak dla mnie to za dużo tego jest w kadrze, GO też by się przydała.

2 To samo co w 1 czyi klatka w tle bardzo odciąga wzrok. Zdjęcie Aż się prosi o szerwszy kadr i głębie ostrości zamazującą tło.

3. Tego w ogóle nie rozumiem, nie widzę tu nic ciekawego oprócz (nie wiem czy zamierzonej) zabawy w dwa samochody. Ja bym to zrobił jako panoramę i te samochody by o wiele fajniej zagrały.

4. krzesło zasłania ludzi i trochę mi psuje odbiór

5,6,7 - fajna miejscówka. 6 mi się podoba, jakaś taka niepokojąca trochę, 5 i 7 jako experyment fajne.

takie moje odczucia co do Twoich fot.

no ofence ;) Peace and snow

Napisano
  • Autor

dzieki za komentarze :) Leander- 5 tez mi sie najbardziej z tych "basenowych" podoba, reszte wrzucilem bo slyszalem rozne opinie ;). Ex3- nie rozumiesz zdjecia nr 4, foto nr 2 zostalo skadrowane tak czy siak, a z wieksza GO przy fotografii reporterskiej jest mega ciezko z prostych powodow- jak fotografowalem tych dzieciakow bylo takie slonce, ze musialem ustawic tak czy siak krotka migawke, a do tego przyslone bodajze 4/5,6 jakos tak, dzieki za wypowiedz ;) pozdrawiam ;)

Napisano

Z tą GO też miałem taki problem kilka razy. Pokazuję zdjęcia facetowi od fotografii w szkole a on mi że trzeba było filtr szary założyć :) chciałem go kopnąć w kostkę wtedy :D

No ale od tamtego czasu zawsze filtry w plecaku noszę ;)

Napisano
  • Autor

3985141.jpg

Pani Rozalia jest byłą więźniarką obozu Auschwitz. Prezentuje swoje stare zdjęcie. Opowiedziała nam bardzo ciekawe historie na temat wydarzeń z tamtych czasów.

Napisano

bardzo fajne, ale za mało zwracasz uwagi na tło. wiem ze to reporterka ale kawałek reki po prawej, obcięty obraz u góry i w końcu obraz za głową bardzo psuja klimat, a wystarczyło zrobić krok w lewo żeby miała czyste tło w okolicy głowy.

ps. opisz jak rozumiesz wczesniej wspomniana 4ke :)

Edytowane przez ttaaddeekk

Napisano
  • Autor

no fakt, kawalek reki juz mi zwrocil ktos uwage- w redakcji na szybko wrzucalem, a co do przesuniecia jej - chciaem miec foto na wprost a sporo bylo niepotrzebnych rzeczy w kolo;]

Napisano

Mocne, podoba mi sie, jest klimat. Jedyne co nie pasuje, to co ttaaddeekk napisal o tle. Choc ostatecznie kto by sie tam przejmowal ;)

Napisano
  • Autor

Nowe nowości:

1

pinholesredni.jpg

2

0277a.jpg

3

0294a.jpg

4

0296g.jpg

5

link do reportazu: http://www.digart.pl/zoom/4296714/Polatajmy.html

6

link do drugiego reportazu http://www.digart.pl/zoom/4282963/Cyrk_przyjechal!.html

7

0284_.jpg?w=459&h=456

8

0288_.jpg?w=459&h=456

9

0291_.jpg?w=459&h=456

10

0281_.jpg?w=459&h=456

11

link do trzeciego fotoreportazu http://www.digart.pl/zoom/4200540/Mecz.html

No. narazie tyle ;) Wybaczcie, ze do reportazy linki, ale nie da sie samego obrazka wkleic, a nie chcialo mi sie dodawac tylu zdjec :)