adek Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Ton Roosendaal to szef Fundacji Blendera i jego główny programista. Na łamach CGenie został z nim przeprowadzony wywiad, pytania dotyczyły bardzo wysokich wyników Blendera w ankiecie którą serwis niedawno zorganizował, planów na przyszłość oraz nowej wersji 2.5 Blendera. Poprzednie wywiady zostały przeprowadzone z przedstawicielami firmy Side Effects i programu Houdini (który również otrzymał bardzo wysoką notę) oraz firmy Autodesk i ich produktów 3ds Max, Maya (które otrzymały z kolei bardzo niskie wyniki). Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=563
n-pigeon Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Jak jest w głównych to komentuje w głównych :D Ton wspomina co nieco o tym że w 2.5 pojawi się prawdopodobnie tego lata, wspomina też co nieco o następnym projekcie po Big Buck Bunny :P 1
Reanimator Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Fajny wywiad. Dowiadujemy sie np., ze "firmy nie zarabiaja na sprzedazy licencji, tylko na serwisowaniu, bugfixing, traningom, itp". Ciekawe.
briz Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Z tego wynika jedno: im bardziej zabugowany soft oraz zakręcony interfejs tym lepiej dla firmy :)
Camel Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Koledzy! ten wywiad mnie stawia na równe nogi i powala! niech się szerzy wolna kultura!
jendrzych Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 (edytowane) @Drock Briz miał chyba na myśli firmę produkującą zarobaczony soft z pokręconym międzymordziem, która może dzięki temu zarabiać na aktualizacjach i wsparciu użytkownika końcowego. Edytowane 23 Marzec 2009 przez jendrzych
Dr0cK Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 ok zrozumialem, troche to zbyt dosadnie wytlumaczyles ale skutecznie ;)
Dr0cK Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 btw, przydaly by sie chyba jakies podziekowania dla n-pigeon´a za newsa...
n-pigeon Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 @Dr0cK Już mówiłem że nie trzeba dziękować :P, podziękować trzeba Adkowi że był taki miły i wrzucił to na stronę główną. :) @briz Nom zgadza się ^^, tłumaczy to dlaczego Microsoft i Autodesk jest taki molochowaty, hehe (żarcik, nie fud do batalii, pokój). 1
Dr0cK Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 To chyba nie bylo "do n-pìgeon", raczej Don Piegon ;)
Dr0cK Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 Czy ja wiem, raczej golebia... moze hiszpanskiego?
Rekomendowane odpowiedzi