Napisano 25 Marzec 200915 l Witam, wrzucam tu ukończoną wizualizacje wnętrza gabinetu, projektowanego na zlecenie - więcej już na moim sprzęcie nie wycisnę z mentalray'a :-) Czasy wizek to 10h, 7h, 6h. Pozdrawiam !
Napisano 25 Marzec 200915 l ogolnie nie najgorzej,czepilbym sie jedynie ustawien materiaółw,wedlug mnie przesadzasz w pewnych momentach z bumpem i refleksami.Nieco dziwnie wyglada model fotelika.Podoba mi sie swiatlo poza tym miejscem podejrzanym w narozniku pomieszczenia nad logo firmy
Napisano 25 Marzec 200915 l nooo bardzo przyjemnie :) mógłbyś zwiększyć sampling w ustawieniach glossiness materiału drewna na wyższy, bo zaszumiony jest lekko (chyba, że to bump), ale i tak jest całkiem dobrze. Możesz pokazać ustawienia mentala?
Napisano 25 Marzec 200915 l Autor To miejsce nad logiem to cień od krawędzi halogenu który je oświetla, jakby było widać sufit było by ok - zgadzam się może to zmylić. W oknie photometryczne typu regtangular, oraz system daylight mr sun i mr sky mnożnik 0.07. Reszte w kontroli ekspozycji. Sampling lanczos 1/16 , FG na high, rozdziałka 900x675. Mogę czasem przesadzać nie jestem jeszcze fachowiec, w sumie to pierwszy wiz interiora który dociągnołem do końca, mam zamiar dociągnąć jeszcze ten :-) - http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=57013
Napisano 25 Marzec 200915 l zawsze wiedzialem ze mozna CUDA wycisnac z mentala, mi sie bardzo podoba, ale własnie te chropowatosci lub zbyt maly sampling mnie denerwuje....
Napisano 25 Marzec 200915 l Całkiem przyjemnie :) Można by się przyczepić do kilku materiałów, ale jak już koniec to koniec :] Podoba mi się patent na podkreślenie narożników ścian i galeria fotografii
Napisano 25 Marzec 200915 l Mogles nad nia jeszcze posiedziec bo widac troszke niedociagniec, przedewszystkim materialy sa slabe i swiatlo takie mdle chociaz okno otwarte to przedewszystkim przeszkadza w ogladaniu. Pracuj dalej a bedzie napewno lepiej :) Pozdrawiam.
Napisano 25 Marzec 200915 l mnie się osobiście ni podoba tylko latający stoik na 3 renderze i tekstura paneli ogólnie całkiem fajnie pozdro
Napisano 25 Marzec 200915 l Autor Dzięki za miłe słowo :-) Koniec bo dziś było oddanie projektu :-) Co do niedociągnięć - wiem, jestem świadomy - nie uważam tych wizek za szczyt możliwości. Lecz dla mojego obecnego sprzętu jest to szczyt :) Jak już mówiłem w WIP'ie zmieniam sprzęt i będzie lepiej - oświadczam ! Testy renderów, materiałów, trwają za długo. Przy drewnie tutaj po prostu brakowało samplingu - adam_m tak jest to okleina naturalna - nie lite drewno :-) Luqas87 dzięki, do materiału farby ściennej zaznaczyłem AO co właśnie podkreśla krawędzie. plasti Mental trudny... duże możliwości - oj tak, liczy dłuuugooo, ale brak mu tej bezczelnej żylety jak VRAY.
Napisano 25 Marzec 200915 l czy ten efekt na laczeniach sciany sufitu jest celowy czy to jakies ao badz interpolacja fg points? troche to psuje efekt ale ogolnie praca nie jest zla o taki sredniak. Sam design mi sie podoba ale niestety widac slabe nastawy materialow tu i uwdzie jest ziarniscie.
Napisano 25 Marzec 200915 l Autor AO celowe może zbyt mocne ale spodobało mi się. Co do jakości nastawów tak jak pisałem wcześniej - sprzęt. Dzięki za uwagi.