Neiraa Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 OK. Tylko teraz straszny color bleeding wylazł. źle ten render wygląda. pokaż ustawienia FG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 coś za ciemno w tej kuchni, zbyt dużo czarnych obiektów, ale podoba się pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2009 to tylko redner dunablastera ... swiatlem zajme sie pozniej, na pewo cos poradzicie nieprawdaz ? ;p na deskach do krojenia i nozach byla tekstura drewa poza tym dam rednery w roznych kolorystykach wiec cos doradzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 siemanko ... w kuchni nie bede robic kafelek poniewaz panele bardzo lubie i podobaja mi sie, chce dzisiaj skonczyc z kuchnia, lecz musicie pomoc z FG i ogolnie oswitleniem, wieczorem bede dzialal ;p teraz jade do ciotki ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 dla mnie soofit jest ok, ale FG wymaga poprawy, to tylko render "na szybko" :) najpierw skończ materiały, to pogadamy o oświetleniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 witam wszystkich ;p materialy uwazam raczej za zakonczone ... na podwieszanym sficie nie wiem dlaczego zrobila sie jakby szyba jakas czy co ;/ z FG mysle ze pomozecie nie ?? 1. 2. 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 dwie żeczy mnie się nie podobają 1. panele, bardziej pasowały by płytki 2. materiał drzwi, takich jeszcze nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 (edytowane) Rada projektowa - co do układu prostokątnych np. klepek albo płytek, krótszym bokiem ustawia się je do okna - zazwyczaj. Ty masz dłuższym. Płytki tutaj naprawdę się proszą.... Tekstura drzwi brzydka i chyba źle steksturowana. Dobierz te drewna tak w kolorach żeby do siebie pasowały, zaczyna już fajnie wyglądać! Co do FG to FG Point daj na 1,5 Rays na 400 Difuse Bounca... bym nie dawał w ogóle - ZERO Za to Globalną iluminacje po prostu włączyć i spróbować ile photonów Ci potrzeba. W światłach zaznacz automatyczne obliczanie. Sampling Lanczos - narazie 1/4 na 4 Powinno wyglądać spoko i bleedingu nie będzie. Edytowane 12 Kwiecień 2009 przez jahred6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 jezeli tak sie prosza to dacie jakies linki do teksturek bo nie mogle znalezc ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 http://www.cgtextures.com/ poszukaj tam może w STONE i możesz to jeszcze edytować w ps'ie - kolory - bump zrobić. Kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 a tak wgl to jak sie robi bumpa ??;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 popatrz tutaj http://www.michaeldashow.com/tips_bumpmaps.html http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/leafproject/leaf_5.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 nie rozumiem tych tutoriali ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Tak najprościej, to walisz teksturę difuse na czarno biało zwiększasz jej kontrast i tyle - wrzucasz ją w miejsce przeznaczone dla bump map. To tak najprościej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 lookne jak to dziala;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Jakiego masz MAXA i jakich materiałów używasz ? [ Architectual, Arch&Design, czy w sumie najlepszych w maxie 2008,2009 PRO MATERIALS ? ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 to chyba najlepszy sposob ;p wziolem na probe zrobilem i wyszlo zaj**iscie ;p dzieki, az zachcialo mi sie kafelek poszukac ;p;d xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 max 2009 i materialy arch&design, kiedys chcialem zobaczyc co to sa te pro materialy i tam byl material "ProMaterials: Wall Paint" nalozylem tam na sciany mojej kuchni i czekalem 10 minut i nawet nie ruszylo sie renderowanie, poniej zrobilem material dla scian arc&design i wszystko ok EDIT: a i jeszcze co do bump mapy to najwet najmniejsze gowno mialo wypuklosc ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Nie przesadź też z wartościami bumpa. Drewno, kamień, ceramika, szkło, plastik w pro materials jest najlepsze - moim skromnym zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Ładnie Ci walnął ten update kuchni. Bardzo fajne drewno. A żebyś wiedział jak renderowac w mentalu to przecież ja Ci dałem tego tutoriala, przeczytaj go :P jahred6 a on używa samego FG, więc nie ustawił na zero tylko na 15 bo inaczej to w scenie ciemno. Ja w renderze który jemu dałem na ten wątek mam to ze słabym FG ale jest do tego photon map, bo on go nie używał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aduko Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Płytki też mogą imitować drewno :) I to bardzo dobrze, polecam płytki firmy Kronos Ceramiche, katalog TeknoWood, kolekcja R10 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Kurcze, idzie dobrze, tylko leniwy jesteś straszliwie. Pytasz o wszystko jak dziecko a samemu nie chce Ci się szukać, dłubać i kombinować. Ale trafiłeś na pomocne osoby, więc masz farta. pokaż te FG bo na razie kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Neiraa popieram Cię. Nie chciało mu się za bardzo czytać tutka o liczeniu w mentalu: http://www.luminancestudio.pl/blog_ftp/mr_gi_luminancestudio.pdf ale ostatnio czytał. Tylko kiedy za to się weźmie - za naukę oświetlenia w MR A raczej jeszcze nie - jak skończy modele i materiały w 100% to ma się wziąć za mentala :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 o ludzie.. no troche leniwy jestem, ale nie mam tez czasu kurde no, tutka dawno przeczytalem, a gi nie chce dawac bo mi to nie wychodzi i dlugo sie rendzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 (edytowane) to znowu ja ;p dzisiaj chcialem sie was zapytac o ten material szafek i krzesel, nie bardzo siedzial mi tamten czarny, jakis taki sztuczny. CO myslicie o tym ?? Edytowane 14 Kwiecień 2009 przez phatum32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 panele strasznie rozmazane, ale ogólnie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 lodówka kompletnie mi nie pasuje.... drewniana?? :P ogólnie trochę mdło ale nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 boze lodowka jest zabudowana ;p;d materialow drewna racze nie bede zmienial na szafkach bo mi sie podoba, panele musze poprawic rzeczywiscie bo wygladaja beznadziajnie, nad krzeslami popracuje ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 nie poprawiaj paneli, kafelki rób p.s tu masz tutka http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=49313 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 chce zrobic polaczenie tak jk mowil jahred, kolo szafek beda kafelki a za wyspa panele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Ogólnie drewno bardzo ładne :D to cieszy moje oczy, tak bardziej optytmistycznie wygląda :) Ja ci potem mogę pomóc zrobić exterior, który będzie widoczny za oknem (ogród) ;) Chcesz? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 pomoga wszyscy razem ;p;d 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 ok, umowa stoi że JA CI ZROBIĘ ŁADNEGO EKSTERIORKA? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 czesc ... jako ze dzisiaj do szkoly sie nie wybralem postanowilem pokominowac z ustawieniami FG i zrobilem kafelki ... nie wiem czy pasuja ale mi sie podobaja, dodalem tam klamki do okien i zmienilem material okienek ... co sadzicie teraz o kuchni ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 ładnie ale fugi (białe wypełnienie między kaflami) są trochę za grube.. ale ogólnie robisz naprawdę dobre wrażenie z tą wizką. Dziwię się że ja jeszcze w twoim wieku nie bawiłem się 3ds maxem tylko jakimś darmowym Anim8or'em ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 dzieki ;p;d a fugi poprawiam wlasnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aduko Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Ta płyta indukcyjna strasznie rozgrzana ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 rozgrzana ? ;d czyli jaka ? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 rozgrzana, czyli czerwona :) . Ogólnie to mi się podoba, tylko zmieniłbym kolor krzeseł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 jaki kolerek bys radzil ?? a tak wgl wrzucam poprawion kafelki i dla waszej oceny te ramke kolo drzwi, plyta czerwona bo musi taka byc ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aduko Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Ale te nowe płyty się nie rozgrzewają do czerwoności jak nic na nich nie postawisz ;) Warzywa blee :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 owoce to sa ;p a plyty nie tylko sa czarne cale chyba nie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aduko Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 EH dwa razy to samo:) wiec edit. To zdjecie przedstawia płyte w fazie maksymalnej wydajnosci, jak nie dziala, to jest cala czarna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 o boze dobra zmienie, a jak mozna zapelnic te pusta sciane kolo drzwi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 plyta zmieniona ;p mowcie co mozna zrobic z ta sciana ... chyba ze moga te owoce zostac ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Nie wiem, co ze ścianą, ale ergonomia leży. Życzę wysokich użytkowników kuchni, żeby dali radę sięgnąć do górnych szafek. A kręgosłupy żeby mieli ze stali w trakcie korzystania ze zlewu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 postaw tam jakąś zieleń :) jeśli chodzi o krzesła, to myślałem o kolorze czarnym, ale to zależy jaki Ci się najbardziej podoba :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aduko Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Może zastosuj system bez klamek na szafkach? W szczelinie montuję się system, że się lekko pociąga i się ładnie wysuwa/otwiera :) Bo takie jakieś za grube :) Zamiast obrazu może jakiś ładny zegar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 klamki na szafkach musza byc ;p;d co do krzesel pokominuje ;p i sprobuje jakis zegar czy cos tam wpasowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 klamki niech będą ale po co na pół szafki ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi