Napisano 11 Kwiecień 200915 l OK. Tylko teraz straszny color bleeding wylazł. źle ten render wygląda. pokaż ustawienia FG.
Napisano 11 Kwiecień 200915 l coś za ciemno w tej kuchni, zbyt dużo czarnych obiektów, ale podoba się pozdro
Napisano 11 Kwiecień 200915 l Autor to tylko redner dunablastera ... swiatlem zajme sie pozniej, na pewo cos poradzicie nieprawdaz ? ;p na deskach do krojenia i nozach byla tekstura drewa poza tym dam rednery w roznych kolorystykach wiec cos doradzicie
Napisano 12 Kwiecień 200915 l Autor siemanko ... w kuchni nie bede robic kafelek poniewaz panele bardzo lubie i podobaja mi sie, chce dzisiaj skonczyc z kuchnia, lecz musicie pomoc z FG i ogolnie oswitleniem, wieczorem bede dzialal ;p teraz jade do ciotki ;d
Napisano 12 Kwiecień 200915 l dla mnie soofit jest ok, ale FG wymaga poprawy, to tylko render "na szybko" :) najpierw skończ materiały, to pogadamy o oświetleniu.
Napisano 12 Kwiecień 200915 l Autor witam wszystkich ;p materialy uwazam raczej za zakonczone ... na podwieszanym sficie nie wiem dlaczego zrobila sie jakby szyba jakas czy co ;/ z FG mysle ze pomozecie nie ?? 1. 2. 3.
Napisano 12 Kwiecień 200915 l dwie żeczy mnie się nie podobają 1. panele, bardziej pasowały by płytki 2. materiał drzwi, takich jeszcze nie widziałem
Napisano 12 Kwiecień 200915 l Rada projektowa - co do układu prostokątnych np. klepek albo płytek, krótszym bokiem ustawia się je do okna - zazwyczaj. Ty masz dłuższym. Płytki tutaj naprawdę się proszą.... Tekstura drzwi brzydka i chyba źle steksturowana. Dobierz te drewna tak w kolorach żeby do siebie pasowały, zaczyna już fajnie wyglądać! Co do FG to FG Point daj na 1,5 Rays na 400 Difuse Bounca... bym nie dawał w ogóle - ZERO Za to Globalną iluminacje po prostu włączyć i spróbować ile photonów Ci potrzeba. W światłach zaznacz automatyczne obliczanie. Sampling Lanczos - narazie 1/4 na 4 Powinno wyglądać spoko i bleedingu nie będzie. Edytowane 12 Kwiecień 200915 l przez jahred6
Napisano 12 Kwiecień 200915 l Autor jezeli tak sie prosza to dacie jakies linki do teksturek bo nie mogle znalezc ;/
Napisano 13 Kwiecień 200915 l http://www.cgtextures.com/ poszukaj tam może w STONE i możesz to jeszcze edytować w ps'ie - kolory - bump zrobić. Kombinuj.
Napisano 13 Kwiecień 200915 l popatrz tutaj http://www.michaeldashow.com/tips_bumpmaps.html http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/leafproject/leaf_5.asp
Napisano 13 Kwiecień 200915 l Tak najprościej, to walisz teksturę difuse na czarno biało zwiększasz jej kontrast i tyle - wrzucasz ją w miejsce przeznaczone dla bump map. To tak najprościej.
Napisano 13 Kwiecień 200915 l Jakiego masz MAXA i jakich materiałów używasz ? [ Architectual, Arch&Design, czy w sumie najlepszych w maxie 2008,2009 PRO MATERIALS ? ]
Napisano 13 Kwiecień 200915 l Autor to chyba najlepszy sposob ;p wziolem na probe zrobilem i wyszlo zaj**iscie ;p dzieki, az zachcialo mi sie kafelek poszukac ;p;d xD
Napisano 13 Kwiecień 200915 l Autor max 2009 i materialy arch&design, kiedys chcialem zobaczyc co to sa te pro materialy i tam byl material "ProMaterials: Wall Paint" nalozylem tam na sciany mojej kuchni i czekalem 10 minut i nawet nie ruszylo sie renderowanie, poniej zrobilem material dla scian arc&design i wszystko ok EDIT: a i jeszcze co do bump mapy to najwet najmniejsze gowno mialo wypuklosc ;p
Napisano 13 Kwiecień 200915 l Nie przesadź też z wartościami bumpa. Drewno, kamień, ceramika, szkło, plastik w pro materials jest najlepsze - moim skromnym zdaniem.
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Ładnie Ci walnął ten update kuchni. Bardzo fajne drewno. A żebyś wiedział jak renderowac w mentalu to przecież ja Ci dałem tego tutoriala, przeczytaj go :P jahred6 a on używa samego FG, więc nie ustawił na zero tylko na 15 bo inaczej to w scenie ciemno. Ja w renderze który jemu dałem na ten wątek mam to ze słabym FG ale jest do tego photon map, bo on go nie używał :)
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Płytki też mogą imitować drewno :) I to bardzo dobrze, polecam płytki firmy Kronos Ceramiche, katalog TeknoWood, kolekcja R10 :)
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Kurcze, idzie dobrze, tylko leniwy jesteś straszliwie. Pytasz o wszystko jak dziecko a samemu nie chce Ci się szukać, dłubać i kombinować. Ale trafiłeś na pomocne osoby, więc masz farta. pokaż te FG bo na razie kiepsko.
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Neiraa popieram Cię. Nie chciało mu się za bardzo czytać tutka o liczeniu w mentalu: http://www.luminancestudio.pl/blog_ftp/mr_gi_luminancestudio.pdf ale ostatnio czytał. Tylko kiedy za to się weźmie - za naukę oświetlenia w MR A raczej jeszcze nie - jak skończy modele i materiały w 100% to ma się wziąć za mentala :P
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Autor o ludzie.. no troche leniwy jestem, ale nie mam tez czasu kurde no, tutka dawno przeczytalem, a gi nie chce dawac bo mi to nie wychodzi i dlugo sie rendzi
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Autor to znowu ja ;p dzisiaj chcialem sie was zapytac o ten material szafek i krzesel, nie bardzo siedzial mi tamten czarny, jakis taki sztuczny. CO myslicie o tym ?? Edytowane 14 Kwiecień 200915 l przez phatum32
Napisano 14 Kwiecień 200915 l lodówka kompletnie mi nie pasuje.... drewniana?? :P ogólnie trochę mdło ale nieźle :)
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Autor boze lodowka jest zabudowana ;p;d materialow drewna racze nie bede zmienial na szafkach bo mi sie podoba, panele musze poprawic rzeczywiscie bo wygladaja beznadziajnie, nad krzeslami popracuje ;p
Napisano 14 Kwiecień 200915 l nie poprawiaj paneli, kafelki rób p.s tu masz tutka http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=49313
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Autor chce zrobic polaczenie tak jk mowil jahred, kolo szafek beda kafelki a za wyspa panele
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Ogólnie drewno bardzo ładne :D to cieszy moje oczy, tak bardziej optytmistycznie wygląda :) Ja ci potem mogę pomóc zrobić exterior, który będzie widoczny za oknem (ogród) ;) Chcesz?
Napisano 15 Kwiecień 200915 l Autor czesc ... jako ze dzisiaj do szkoly sie nie wybralem postanowilem pokominowac z ustawieniami FG i zrobilem kafelki ... nie wiem czy pasuja ale mi sie podobaja, dodalem tam klamki do okien i zmienilem material okienek ... co sadzicie teraz o kuchni ??
Napisano 15 Kwiecień 200915 l ładnie ale fugi (białe wypełnienie między kaflami) są trochę za grube.. ale ogólnie robisz naprawdę dobre wrażenie z tą wizką. Dziwię się że ja jeszcze w twoim wieku nie bawiłem się 3ds maxem tylko jakimś darmowym Anim8or'em ;(
Napisano 15 Kwiecień 200915 l rozgrzana, czyli czerwona :) . Ogólnie to mi się podoba, tylko zmieniłbym kolor krzeseł ;)
Napisano 15 Kwiecień 200915 l Autor jaki kolerek bys radzil ?? a tak wgl wrzucam poprawion kafelki i dla waszej oceny te ramke kolo drzwi, plyta czerwona bo musi taka byc ;p
Napisano 15 Kwiecień 200915 l Ale te nowe płyty się nie rozgrzewają do czerwoności jak nic na nich nie postawisz ;) Warzywa blee :)
Napisano 15 Kwiecień 200915 l EH dwa razy to samo:) wiec edit. To zdjecie przedstawia płyte w fazie maksymalnej wydajnosci, jak nie dziala, to jest cala czarna :)
Napisano 15 Kwiecień 200915 l Autor o boze dobra zmienie, a jak mozna zapelnic te pusta sciane kolo drzwi ??
Napisano 15 Kwiecień 200915 l Autor plyta zmieniona ;p mowcie co mozna zrobic z ta sciana ... chyba ze moga te owoce zostac ...
Napisano 15 Kwiecień 200915 l Nie wiem, co ze ścianą, ale ergonomia leży. Życzę wysokich użytkowników kuchni, żeby dali radę sięgnąć do górnych szafek. A kręgosłupy żeby mieli ze stali w trakcie korzystania ze zlewu.
Napisano 15 Kwiecień 200915 l postaw tam jakąś zieleń :) jeśli chodzi o krzesła, to myślałem o kolorze czarnym, ale to zależy jaki Ci się najbardziej podoba :p
Napisano 15 Kwiecień 200915 l Może zastosuj system bez klamek na szafkach? W szczelinie montuję się system, że się lekko pociąga i się ładnie wysuwa/otwiera :) Bo takie jakieś za grube :) Zamiast obrazu może jakiś ładny zegar?
Napisano 15 Kwiecień 200915 l Autor klamki na szafkach musza byc ;p;d co do krzesel pokominuje ;p i sprobuje jakis zegar czy cos tam wpasowac