Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

OK. Tylko teraz straszny color bleeding wylazł. źle ten render wygląda.

pokaż ustawienia FG.

• Odpowiedzi 233
  • Wyświetleń 18,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

coś za ciemno w tej kuchni, zbyt dużo czarnych obiektów, ale podoba się

pozdro

Napisano
  • Autor

to tylko redner dunablastera ... swiatlem zajme sie pozniej, na pewo cos poradzicie nieprawdaz ? ;p na deskach do krojenia i nozach byla tekstura drewa poza tym dam rednery w roznych kolorystykach wiec cos doradzicie

Napisano
  • Autor

siemanko ... w kuchni nie bede robic kafelek poniewaz panele bardzo lubie i podobaja mi sie, chce dzisiaj skonczyc z kuchnia, lecz musicie pomoc z FG i ogolnie oswitleniem, wieczorem bede dzialal ;p teraz jade do ciotki ;d

Napisano

dla mnie soofit jest ok, ale FG wymaga poprawy, to tylko render "na szybko" :)

najpierw skończ materiały, to pogadamy o oświetleniu.

Napisano
  • Autor

witam wszystkich ;p materialy uwazam raczej za zakonczone ... na podwieszanym sficie nie wiem dlaczego zrobila sie jakby szyba jakas czy co ;/ z FG mysle ze pomozecie nie ??

1.

kuchnia36.jpg

2.

kuchnia37.jpg

3.

ustawieniafg.jpg

Napisano

dwie żeczy mnie się nie podobają

1. panele, bardziej pasowały by płytki

2. materiał drzwi, takich jeszcze nie widziałem

Napisano

Rada projektowa - co do układu prostokątnych np. klepek albo płytek, krótszym bokiem ustawia się je do okna - zazwyczaj. Ty masz dłuższym. Płytki tutaj naprawdę się proszą.... Tekstura drzwi brzydka i chyba źle steksturowana. Dobierz te drewna tak w kolorach żeby do siebie pasowały, zaczyna już fajnie wyglądać!

Co do FG to

FG Point daj na 1,5

Rays na 400

Difuse Bounca... bym nie dawał w ogóle - ZERO

Za to Globalną iluminacje po prostu włączyć i spróbować ile photonów Ci potrzeba.

W światłach zaznacz automatyczne obliczanie.

Sampling Lanczos - narazie 1/4 na 4

Powinno wyglądać spoko i bleedingu nie będzie.

Edytowane przez jahred6

Napisano
  • Autor

jezeli tak sie prosza to dacie jakies linki do teksturek bo nie mogle znalezc ;/

Napisano

Tak najprościej, to walisz teksturę difuse na czarno biało zwiększasz jej kontrast i tyle - wrzucasz ją w miejsce przeznaczone dla bump map. To tak najprościej.

Napisano

Jakiego masz MAXA i jakich materiałów używasz ? [ Architectual, Arch&Design, czy w sumie najlepszych w maxie 2008,2009 PRO MATERIALS ? ]

Napisano
  • Autor

to chyba najlepszy sposob ;p wziolem na probe zrobilem i wyszlo zaj**iscie ;p dzieki, az zachcialo mi sie kafelek poszukac ;p;d xD

Napisano
  • Autor

max 2009 i materialy arch&design, kiedys chcialem zobaczyc co to sa te pro materialy i tam byl material "ProMaterials: Wall Paint" nalozylem tam na sciany mojej kuchni i czekalem 10 minut i nawet nie ruszylo sie renderowanie, poniej zrobilem material dla scian arc&design i wszystko ok

EDIT: a i jeszcze co do bump mapy to najwet najmniejsze gowno mialo wypuklosc ;p

Napisano

Nie przesadź też z wartościami bumpa. Drewno, kamień, ceramika, szkło, plastik w pro materials jest najlepsze - moim skromnym zdaniem.

Napisano

Ładnie Ci walnął ten update kuchni. Bardzo fajne drewno. A żebyś wiedział jak renderowac w mentalu to przecież ja Ci dałem tego tutoriala, przeczytaj go :P

jahred6 a on używa samego FG, więc nie ustawił na zero tylko na 15 bo inaczej to w scenie ciemno. Ja w renderze który jemu dałem na ten wątek mam to ze słabym FG ale jest do tego photon map, bo on go nie używał :)

Napisano

Płytki też mogą imitować drewno :) I to bardzo dobrze, polecam płytki firmy Kronos Ceramiche, katalog TeknoWood, kolekcja R10 :)

Napisano

Kurcze, idzie dobrze, tylko leniwy jesteś straszliwie. Pytasz o wszystko jak dziecko a samemu nie chce Ci się szukać, dłubać i kombinować. Ale trafiłeś na pomocne osoby, więc masz farta.

pokaż te FG bo na razie kiepsko.

Napisano
  • Autor

o ludzie.. no troche leniwy jestem, ale nie mam tez czasu kurde no, tutka dawno przeczytalem, a gi nie chce dawac bo mi to nie wychodzi i dlugo sie rendzi

Napisano
  • Autor

to znowu ja ;p dzisiaj chcialem sie was zapytac o ten material szafek i krzesel, nie bardzo siedzial mi tamten czarny, jakis taki sztuczny. CO myslicie o tym ??

kuchnia38.jpg

kuchnia39.jpg

Edytowane przez phatum32

Napisano

lodówka kompletnie mi nie pasuje.... drewniana?? :P ogólnie trochę mdło ale nieźle :)

Napisano
  • Autor

boze lodowka jest zabudowana ;p;d materialow drewna racze nie bede zmienial na szafkach bo mi sie podoba, panele musze poprawic rzeczywiscie bo wygladaja beznadziajnie, nad krzeslami popracuje ;p

Napisano
  • Autor

chce zrobic polaczenie tak jk mowil jahred, kolo szafek beda kafelki a za wyspa panele

Napisano

Ogólnie drewno bardzo ładne :D to cieszy moje oczy, tak bardziej optytmistycznie wygląda :)

Ja ci potem mogę pomóc zrobić exterior, który będzie widoczny za oknem (ogród) ;) Chcesz?

Napisano
  • Autor

czesc ... jako ze dzisiaj do szkoly sie nie wybralem postanowilem pokominowac z ustawieniami FG i zrobilem kafelki ... nie wiem czy pasuja ale mi sie podobaja, dodalem tam klamki do okien i zmienilem material okienek ... co sadzicie teraz o kuchni ??

kuchnia45.jpg

kuchnia46.jpg

Napisano

ładnie ale fugi (białe wypełnienie między kaflami) są trochę za grube..

ale ogólnie robisz naprawdę dobre wrażenie z tą wizką. Dziwię się że ja jeszcze w twoim wieku nie bawiłem się 3ds maxem tylko jakimś darmowym Anim8or'em ;(

Napisano

rozgrzana, czyli czerwona :) . Ogólnie to mi się podoba, tylko zmieniłbym kolor krzeseł ;)

Napisano
  • Autor

jaki kolerek bys radzil ?? a tak wgl wrzucam poprawion kafelki i dla waszej oceny te ramke kolo drzwi, plyta czerwona bo musi taka byc ;p

kuchnia47.jpg

Napisano

Ale te nowe płyty się nie rozgrzewają do czerwoności jak nic na nich nie postawisz ;)

Warzywa blee :)

Napisano

EH dwa razy to samo:) wiec edit.

To zdjecie przedstawia płyte w fazie maksymalnej wydajnosci, jak nie dziala, to jest cala czarna :)

Napisano
  • Autor

plyta zmieniona ;p mowcie co mozna zrobic z ta sciana ... chyba ze moga te owoce zostac ...

kuchnia48.jpg

Napisano

Nie wiem, co ze ścianą, ale ergonomia leży.

Życzę wysokich użytkowników kuchni, żeby dali radę sięgnąć do górnych szafek.

A kręgosłupy żeby mieli ze stali w trakcie korzystania ze zlewu.

Napisano

postaw tam jakąś zieleń :) jeśli chodzi o krzesła, to myślałem o kolorze czarnym, ale to zależy jaki Ci się najbardziej podoba :p

Napisano

Może zastosuj system bez klamek na szafkach? W szczelinie montuję się system, że się lekko pociąga i się ładnie wysuwa/otwiera :) Bo takie jakieś za grube :)

Zamiast obrazu może jakiś ładny zegar?

Napisano
  • Autor

klamki na szafkach musza byc ;p;d co do krzesel pokominuje ;p i sprobuje jakis zegar czy cos tam wpasowac