mrowek Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 (edytowane) Witam Żeby nie robić bałaganu wrzucam 2 prace w jednym watku. Obie powstały jako trening modelowania, jednak postanowiłem je wyrenderować (w końcu nie tylko modeling trzeba ćwiczyc;). W sumie to moje pierwsze rendery "studyjne". Perwszy render mp3 zgapiony ze strony producenta. 1. walkman (wyższa rozdzielczość po kliknięciu w obrazek - jeśli niczego nie popsułem:) siatki: 2. mp3 player (wyższej rozdzielczości brak, prosty model, mało detali więc nie ma czego oglądać z bliska:) siatki: Robione w 3ds max, Vray, PS Edytowane 23 Kwiecień 2009 przez mrowek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 fajnie :) jak zrobiłeś gąbkę na słuchawkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 bardzo ładnie, szczegulnie ten pierwszy pozdro p.s podłączam się do pytania o gąbkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 rendery na białym tle dużo lepsze imo. Trosiek - dobra mapka i disp i masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 no gąbki serio ekstra, wprawdzie wyglądają bardziej jak zamsz ale i tak powalają, generalnie zen o wiele ładniej wyszedł tylko szkoda że nie zrobiłeś wyświetlacza normalnie za szybka bo ta krzywizna modelu zarysowana na nim źle wygląda ale to już czepialstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 Dzięki za komentarze. trosiek, indian: gąbka to prosty model z mapką displace, mapkę zrobiłem ze zwykłego maxowego cellulara, ale wymagało to trochę testowania zanim zaczęło dobrze wygladać. styczeń: wyświetlacz jest za przeźroczystą szybką, wystarczy spojrzeć na napisy na nim, np. na przedostatnim renderze widać że napis "Menu" jest przycięty z góry, bo zasłania go właśnie krawędź szybki - ekran znajduje się trochę poniżej niej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 niezle rendery i obiekty fajniejsze sa moim zdaniem te z biała scena chociaz cos mi nie pasi w tym zaokragleniu na ekranie mptrojki a moze to efekt nadany przez szybke ja tam sie nie znam a drugie co mi nie pasi to to ze nie pokazales siatki :P a tak to materialy ze swiatlem oraz cala reszta gitara :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 no ładne renderki>> jeśli mam jakieś uwagi to tylko takie ze denerwujemnie gdy przedmiot wypełnia cały kadr tak jak u ciebie. Powinieneś moim zdaniem zostawić więcej powietrza (zwłaszcza po bokach) a najlepiej dla prezentacji zorganizować to w jakieś plansze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Piękne modele i ładnie zaprezentowane, choć zgadzam się z Shi odnośnie tego powietrza. Najfajniej prezentują się te na białym tle. Ogólnie bardzo, bardzo ładne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Trochę mnie nie było więc dopiero odpisuję;) Dziękuję wszystkim za komentarze. shi: chyba masz rację z tym kadrem. Zawsze jak ustawiam kamerę to mam tendencję do takiego wypełniania kadru obiektem, spróbuje przy następnej okazji zostawić więcej miejsca. Dodaje siatki obiektów. W mp3 przednia ścianka jest po małym ms, ale już go nie wyłączę - stock został skolapsowany. Natomiast wklęsłe napisy/znaczki w walkmanie są robione booleanem (po ms), stąd taka siatka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi