Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czuję niedosyt, ale w sumie nie wiem co jeszcze mógłbym w tej scence zmienić. Rewelki nie ma, ale zawsze czegoś się po drodze nauczyłem.

C&C welcome

j5fb4j.jpg

teraz do mnie dotarło, że firanki/zasłonki w oknach to nie byłby głupi pomysł :D

Edytowane przez cta

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Roślinki i samochód Twoje?? Wyglądają najlepiej z całej sceny. Mogłeś jeszcze troszkę podpicować modele, światło, materiały...

Może być z tego całkiem miły obrazek.

Napisano

Jakieś to wszystko "nie spasowane" - zaczynając od proporcji werandy do samego domu, grubości nogi od parasola, kamieni, które trudno powiedzieć po co tam są, aż po samego czarnego (gościu coś podkradał cyganom i teraz cichcem wieje ?) .

Po poprawkach będzie z tego kawałek fajnej wizki :]

Napisano
  • Autor

w sumie chciałem dać trawę i wtedy to wszystko mogło by się lepiej komponować, ale po tym co przeszedłem przy tej scence z mentalem mam go dość i jakikolwiek render to droga przez mękę

chyba pozmieniam wszystkie materiały na v-raya i to dopicuję

a najlepsze elementy tj. roślinki i samochód nie moje :D

Napisano

Co do układu. Nikt nie chciałby mieć basenu przy wejściu do domu i zarazem parkować tam samochód. Takie rzeczy raczej stoją od drugiej strony zazwyczaj od południa. Drzwi z samego boku, hmm ciężko mi jest rozkminic czy w tym domku da się mieszkać. Skąd czerpałeś inspiracje ? Zaczynałeś od rzutu domu ?

Napisano
  • Autor

właśnie co do układu wzorowałem się na tym rzucie:

eq1edw.jpg

fakt, brakuje tam krzeseł, mea culpa

Napisano

Chymm, to jest z jakiejś gry ? Może ze mną już coś nie tak ale proporcje leżą i kwiczą.

Napisano
  • Autor

proporcje modelu, czy rzutów na których się opierałem?

mam jeszcze 2 referki:

v4w87r.jpg

1h5yc1.jpg

Napisano

Ok, mój błąd. Poprzedni rysunek zrobił na mnie wrażenie jakbyś to z jakiejś gry wyciągnął ale widzę, że jednak ktoś to tak zaprojektował. Budynek wymaga odpowiedniego ujęcia żeby nie wyglądał jak domek dla lalek. Nie cofniesz tego do WIP ? Może być ciekawe - skoro włożyłeś w to już trochę pracy to może się przełamiesz i skończysz lepiej?

Napisano
  • Autor

w zasadzie to chyba nie byłby taki głupi pomysł...