mant-raz Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 Celem tej edycji Tygodniowego Speedowania jest przedstawienie zapomnianych (a dawniej popularnych i niezbędnych) już zawodów. Obrazek może przedstawiać postać lub grupę ludzi pracujących ze szczególnym naciskiem na czynność, skupienie, atmosferę pracy i wysiłek. Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 21.04.2009 godz. 23:59. SONDA: od 22.04 do 24.04 (3 dni)
SBT77 Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Czy można używać refek, a jeśli tak - to w jakim stopniu można się wzorować ? Jeśli znajdę np. grecki pomnik przedstawiający herosa - zgapię z niego pozę i pracę mięśni - to będzie to nadużycie ? Pytam, bo widziałem w dawnych edycjach, że niektórzy refki wręcz niemal dosłownie przemalowywali - a chyba nikt nie zaprzeczy, że z wyobraźni taką scenę jest trudniej namalować... Na chłopski rozum to powinna być praca w 100 procentach samodzielna - ale ja jestem taki gupi stary chop co się nie zna... więc wiecie... :)
leander Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Mozna z refek zgapiac. Zwykle i tak da sie wyczuc, czy ktos kopiowal ot tak, nieco bezmyslnie, czy tez jakos wplywal na sens konstrukcji, wiec ocena i jakosc odbioru jest mysle proporcjonalna do wlozonego wysilku/wiedzy autora.
Elvans Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 (edytowane) Fajny temat i masa pomysłów. Tylko czy obrazek koniecznie musi przedstawiać ludzi? Edytowane 16 Kwiecień 2009 przez Elvans
mant-raz Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Napisano 15 Kwiecień 2009 Elvans: "Obrazek może przedstawiać..." :)
Thanes Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Około godziny rysunku. Nie ciągnąłem dalej bo i tak bym nie umiał wykończyć. Praca przedstawia wytwórcę drewnianych zabawek w chwili uniesienia. Dziś nikt już nie potrzebuje takich artystów. Zabawki z materiałów złożonych produkowane są na halach produkcyjnych.
Elvans Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 Rycerz - oczywiście nie chodzi mi o tych co przebierają się i robią pokazy tylko o tych co jeździli sobie na krucjaty zabijać niewiernych. A jak mi się uda to zrobie to co było pierwotnym pomysłem
g0od Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 Może nie taki zapomniany... ale uprawiany raczej echem, że tak to ujmę hobbistycznie :)
Tasior Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 Jak że zapomniany...albo nie zapomniany, lecz nie potrzebny w dzisiejszych czasach - płatnerz. Pierwszy raz biorę udział w konkursie na tej stronie...wiem, że dużo jeszcze przede mną, ale warto próbować :) Niektóre elementy nie dokończone, ale po prostu brakło już czasu:) a oszukiwać nie mam zamiaru:) Oto i praca:
Paweł Kaczmarczyk Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 Ode mnie Kartograf, który ślęczy nad mapą.
atheg Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Nie moglem sie zdecydowac na jeden zawod wiec powstala plansza. Jakby ktos nie wierzyl w istnienie niektorych zawodow :) to wrzucam link (ja tez nie moglem dac wiary ze karmiciel wszy istnial naprawde)... http://pl.wikipedia.org/wiki/Karmiciel_wszy http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Gin%C4%85ce_zawody pozdrawiam 1
leander Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Kurde, nie byle jakie nazwiska karmily wszy. To, mozna powiedziec, zawód elitarny :) Swietna plansza atheg!
leszek_lenia Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 atheg...rysunki spoko ale to typo drazni..i ciezko jest rozczytac..np w tym ostatnim napisie z poczatku wylapalem jedynie "aey" dopiero potem reszte :D
atheg Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 typografia rzucona byla na super szybko i stad nie przemyslana... leszek masz pelna racje co do czytelnosci, moze w wolnej chwili cos pozmieniam ale na pewno obiecuje poprawe na przyszlosc. leander, dzieki max, komplement od ciebie to miod na serce :) a co do karmicieli wszy to niezle sa nazwiska na liscie, az sie wierzyc nie chce :)
leander Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 A mnie ta nieczytelnosc typo nie razi, bo jakos wciaga w obrazek. Rysunki sa na tyle atrakcyjne, ze chetnie i zaciekawiony poswiecilem czas na odkrywanie co tam jest napisane. Bym sie przyczepil do swiatel miedzyliterowych kilku, bo niepotrzebnie sa zaburzone, jak przed "y" lub w "b al". No i dziwne takie przenoszenie nie po sylabie "karm"-"iciel". No i ta uwaga Leszka z "aey" celna, bo chyba trzeba by uwazac na takie sytuacje, gdzie powstaje przypadkowy komunikat, a nic nie wnosi.
dzudzu Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 (edytowane) Flisak... Edytowane 20 Kwiecień 2009 przez dzudzu
dzudzu Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 jako że poprzednia praca wydawała mi się jakaś bez wyrazu, do konkursu zgłaszam... kowala:
Designer79 Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Odkurzyłem tablet - coś niespecjalnie wyszło ale skoro już jest to wrzucam
Rekomendowane odpowiedzi