Gość szysia565 Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 (edytowane) Niech będzie... Zaryzykuję... Wrzucam moją pierwszą pracę z 3D MAXa... Pomijając fakt że model jest bardzo ubogi, jest tu wiele błędów, wynikających po prostu z tego że nie umiem się ich pozbyć ;/ Jestem początkujący... Model i render: 3D MAX Kompozycja: Photoshop PS. Pisząc co jest nie tak, słówkiem wspomnijcie jak to zmienić. Z góry dzięki... Edytowane 15 Kwiecień 2009 przez tweety
M4rcus Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 zmien nazwe tematu(detalu w regulaminie) poza tym to forum nie jest od wysmiewania( z tego co mi wiadomo) lecz od konstruktywnej krytyki jak na pierwsza pracke naprawde niezle, choc dla mnie za duzo kolorkow, moglbys dac pojedyncze rendery a nie takie kompilacje?i fajnie jakby byly napoczatek bez tekstur, tylko w szarosci
mirach Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 em.... no tak w okolicach roku 2000 to bys calkiem niezle komentaze zebral. Zmienic: kolory, swiatlo, skale, modele, to cos nazwane "kompozycja" :)
kliment woroszyłow Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 (edytowane) nie wiadomo na co patrzec..skutecznie przez "kompozycje" zamazałes odbiór czegokolwiek...i ta wszystko ogarniająca czerwień...słuchaj miracha, wie co prawi ;) Edytowane 14 Kwiecień 2009 przez kliment woroszyłow
Camel Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Heh :) nie uśmieję się :) Jestem w liceum, Szychu, a będąc w gimnazjum potrafiłem naprawdę nie wiele - nie uczyłem się mentala ani v-raya. Teraz mam najlepszą propozycję - zanim zaczniesz coś dobrego tworzyć - eksperymentuj z modelowaniem, próbnymi renderami fotorealistyki w mentalu lub V-Ray. Ucz się tworzyć dobre materialy i tekstury oraz swiatło. Ryzykuj bez ryzyka :) A tak w ogóle przydadzi Ci się interesujacy tutorial z Evermotiona: http://www.evermotion.org/tutorials/mich/ Pozdrawiam serdecznie, chłopie :)
hcpiter Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Przynajmniej plus taki ze nie lecisz odrazu z tym do finisha :) No narazie naprawde slabo, looknij na te renderki i pomysl co bys mogl zmienic i co tak naprawde ci sie w tym nie podoba i wtedy zacznij to zmieniac. Pozdrawiam
kłapouchy Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 szysia565--> Co do twojego podpisu, dlaczego nie ma w gimnazjum 3D maxa: 1. Mało kto by się tym zainteresował. 2. To jest drogie, a dla kilku osób nie warto kupować. 3. Brak nauczycieli. 4. Brak odpowiednich PC (chyba najważniejsze). A teraz oceniam prackę :) Czerwone ściany i czerwona podłoga :o Zmień to na jakieś kolory mniej oczojebne xD Bo wierz mi nie chiałbyś być w całym czerwonym pokoju, bo po kilku minutach gały by ci wypadły :]
Vega Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 *Dodał bym sufit :D Bo na renderze (prawy górny róg) widać tylko białą dziurę ;). *Mniej czerwonego. *Tak jak radził M4rcus zrób na początku bez tekstur. *Dużo textur znajdziesz tutaj (w dużych rozdzielczościach) CGTextures.
Gość szysia565 Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Kolory są sprawą przesterowanego kontrastu... Ech. Za dużo chciałem. Po renderze było chyba lepiej... W każdym razie dzięki wielkie za komentarze. Już mnie rwie do poprawiania tego wszystkiego (albo właściwie próbowania...), ale jutro kartkówka z historii i trzeba się uczyć ;/ ech...
Camel Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 nauka ważna :) jak Ci się znajdzie odrobina czasu to ucz się 3d :) Proponuję taką kolejność aby nie stresować się :)
Rekomendowane odpowiedzi