Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Szukam Taniego-Wygodnego noclegu w Pradze (w Czechach), dla 4 osób.

(Wyjazd będzie weekendowo-wypoczynkowy, dla rodziny, więc Wszelkie Squat'y odpadają. Szukamy pensjonatu.)

Kilkudniowe poszukiwania w internecie na razie nie wykazały zadowalających ofert, więc zdaję się na Wasze Sprawdzone Miejsca.

Dzięki za Cynki.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zalezy czy chcesz miec daleko do starej czesci miasta czy tej nowej przy praku stalina. jakis czas temu bylem w pradze i nocowalem w takim jakby osiedlu akademickim, byly tam pokoje 2 osobowe( 2 lozka itp) ogolnie chill outowe miejsce, jedynym minusem bylo to, ze w pokojach nie bylo lazienek i przysznicow, ale za to byly 2 boiska do pilki i kosza.

Tak czy inaczej na weekendowy wyjazd w sam raz miejsce, spokojne miejsce i fajne widoki bo obiekt znajduje sie w jednej z nawyzszych czesci pragi wiec widac cale miasto.

Tak wiec jak cos to ulica Vanickova 79, jednak najlepiejsz dotrzec pierw na ulice: U lanove drahy, gdzie znajduje sie kolejka na gore a tam znajduje sie to miesce noclegowe. Ablo poprostu taxi prosto na gore.

Ceny to za 2 osobowy pokuj jakos 450 koron.

Napisano
  • Autor

Dzięki.

To ma być wycieczka z Teściami, więc nie sadzę żeby chcieli grać w kosza, łazienka też by się przydała...

Super byłoby coś jak Atos Portos i Aramis w Wa-wie.

Wiadomo - im bliżej starówki tym lepiej... ale proporcje cenowe się liczą.

pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Dzięki Linder ;)

DLOUHÁ PENSION & HOSTEL - wygląda OK.

Sprawdzę to jutro, choć nie ukrywam że Wolałbym nie "przepłacać"... a jednocześnie spać wygodnie.

Myślałem żeby szukać czegoś poza Pragą - jedziemy samochodem. - Wiecie coś o poruszaniu się po mieście i parkingach..?

pozdrawiam.

Napisano

Bez gpsa ciezko sie poruszac. Praga jest dupna i rozlegla. Jestem tam przynajmniej raz w roku, za kazdym razem jak chcialem dojechac w konkretny punkt z mapa, trawalo to hekto godziny.. i kosztowalo zazwyczaj 1000 mniej wlosow na glowie. Z gps'em natomiast buja sie fajnie, bez problemu mozna pojezdzic, pozwiedzac rozne zakatki tego miasta. Jezeli chodzi o centrum.. miejsce do parkowania zawsze sie znajdzie, nie pamietam niestety cen parkomatow ale raczej ceny jak u nas. Najlepiej fure zostawic gdzies kolo lini metra i dalej juz nozki i przejzadzka podziemna kolejka. Wuala

Napisano
  • Autor

Wow, to tam jest metro... super.

Dzięki za cynk z GPS'em, nie pomyślałem o tym. przyda się...

pozdrawiam.

[edit] Spóźnione info - Byłem, Zobaczyłem, Sprawdziłem - Mieszkaliśmy w "pensjonacie" w dzielnicy "Dolni Chabry" (domki jednorodzinne), polecam - fajnie i tanio. Samochód zostawialiśmy na parkingu, a do stacji Metra "Kobylisy" jechaliśmy autobusem miejskim jakieś 4-5 minut. Metro pozwala dostać się w każde miejsce w mieście Baaardzo Szybko - kupując bilet 3/7 dniowy wychodzą grosze, szczególnie jeśli chcemy zobaczyć całą Pragę. Miejsca - nie było czasu żeby penetrować zbytnio, ale oprócz Hradczan polecam dzielnicę Zizkov gdzie można zobaczyć panoramę miasta z wieży TV. Restauracja którą polecam (byliśmy w kilku) to "NOVOMĚSTSKÝ PIVOVAR".

Edytowane przez sly