hazi Napisano 22 Kwiecień 2009 Napisano 22 Kwiecień 2009 Witam Ostatnio zainstalowalem w galerii monitor LCD ktory ma sluzyc do reklamy. I mam pytanie w jakim programie robic spoty reklamowe ?? Jestem tutaj nowu tak wiec prosze o jakiekolwiek wskazowki pozdrawiam
bartolomeo Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 Pro Advertising Spot Maker. poszukaj wersji trial do ściągnięcia.
Shogun 3D Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 A ja ostatnio kupiłem Omegę. Szukam armatora. Ile mogę wyciągnąć za baryłkę ropy przewiezioną przez Atlantyk? Ostatnio policzyłem i mieszczą mi się trzy baryłki.
Bielik93 Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Napisz na kartce kilka informacji a nastepnie zrob film zwyczajna kamera ;] Jesli chsz sie czegos dowiedzec to napisz dokladniej o jaki rodzaj reklamy Ci chodzi.
ndru Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Pytanie mocno infantylne, ale postaram sie odpowiedziec: firmy produkujace spoty uzywaja najczesciej Cinema4d i After Effects. Musze Cie jednak zasmucic na te programy nie zostala jeszcze napisana wtyczka DoIT.
kannu Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 serwus :) ndru - zycie nie znosi prózni. wyrastasz na nowego forumowego znawce i miszcza. sory, ale kilka razy czytalem co piszesz i sie nie odzywalem, ale sianie dezinformacji to dywersja. opowiedz o tej cinemie bedacej standardem , bo chyba zmarnowalem duzo lat :(. ponaprawiam zycze podwozenia :)
ndru Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 Mowie wybitnie o motion graphics i spotach reklamowych gdzie cinema ma sie bardzo dobrze. Swoje informacje czerpie z mograph.net.
tweety Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 ndru muszę Cię wybitnie zasmucić. Firmy tworzące spoty reklamowe używają czegokolwiek, co aktualnie sprawdzi się w danej chwili. Jeśli dzisiaj używają 3ds max do modelingu to jutro będą używać mayki bo akurat tam są lepsze rozwiazania pod konkretny projekt. Jeśli dzisiaj ktoś składa coś w afterze to jutro siądzie na Avidzie bo after nie pociągnie danego projektu. Nie ma generalizacji, każdy robi w tym w czym mu wygodnie lub w czym najszybciej osiągnie się dobry rezultat. Żeby nie było: informację czerpie z życia a nie z internetu ;)
ndru Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 Ale ja sie nie kloce ze Cinema jest lepsza niz cokolwiek innego i zdaje sobie dobrze sprawe z mechanizmow dzialania studio. Wyrazilem swoje zdanie - kazdy moze miec swoje. Pozdrawiam
Alibaba Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 Niby tak, ale przyznasz chyba ze slowo "najczesciej" jest w tym wypadku dosc kontrowersyjne. Bardziej na miejscu byloby okreslenie "od czasu do czasu"
Traitor Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 Ale ja sie nie kloce ze Cinema jest lepsza niz cokolwiek innego i zdaje sobie dobrze sprawe z mechanizmow dzialania studio. Wyrazilem swoje zdanie - kazdy moze miec swoje. Pozdrawiam Oczywiscie, ale Twoje zdanie wyraznie wprowadza w blad. Dlatego tez zwrocono Ci uwage.
Shogun 3D Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 ndru: Tweety prawdę mówi. Niczego nie ujmując Cinemie4D: to świetny, profesjonalny soft, ale nie należy do najbardziej popularnych w tym kraju. Oczywiście ma swoje zalety i można w nim wiele zdziałać, ale tak naprawdę to tylko narzędzie. Jedno z wielu. Grafik robiący spot reklamowy, tak naprawdę od poczatku do końca działa na kilku różnych softach, czyli np na Boujou lub Monet do trackingu, max, maya, Cinema, XSI, Lightwave - do modelowania i renderingu (tutaj jeszcze dochodzi osobny temat rendererów), AE, Shake, Combustion, Avid do postprodukcji, do tego jeszcze osobne softy do udźwiękawiania, ewentualnie jeszcze np Premiere do montażu. Wkuwasz i jedziesz. :)
Rekomendowane odpowiedzi