Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Ostatnio zainstalowalem w galerii monitor LCD ktory ma sluzyc do reklamy.

I mam pytanie w jakim programie robic spoty reklamowe ??

Jestem tutaj nowu tak wiec prosze o jakiekolwiek wskazowki

pozdrawiam

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 6,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A ja ostatnio kupiłem Omegę. Szukam armatora. Ile mogę wyciągnąć za baryłkę ropy przewiezioną przez Atlantyk? Ostatnio policzyłem i mieszczą mi się trzy baryłki.

Napisano

Napisz na kartce kilka informacji a nastepnie zrob film zwyczajna kamera ;]

Jesli chsz sie czegos dowiedzec to napisz dokladniej o jaki rodzaj reklamy Ci chodzi.

Napisano

Pytanie mocno infantylne, ale postaram sie odpowiedziec: firmy produkujace spoty uzywaja najczesciej Cinema4d i After Effects.

Musze Cie jednak zasmucic na te programy nie zostala jeszcze napisana wtyczka DoIT.

Napisano

serwus :)

ndru - zycie nie znosi prózni. wyrastasz na nowego forumowego znawce i miszcza.

sory, ale kilka razy czytalem co piszesz i sie nie odzywalem, ale sianie dezinformacji to dywersja. opowiedz o tej cinemie bedacej standardem , bo chyba zmarnowalem duzo lat :(.

ponaprawiam zycze podwozenia :)

Napisano

Mowie wybitnie o motion graphics i spotach reklamowych gdzie cinema ma sie bardzo dobrze. Swoje informacje czerpie z mograph.net.

Napisano

ndru muszę Cię wybitnie zasmucić. Firmy tworzące spoty reklamowe używają czegokolwiek, co aktualnie sprawdzi się w danej chwili. Jeśli dzisiaj używają 3ds max do modelingu to jutro będą używać mayki bo akurat tam są lepsze rozwiazania pod konkretny projekt. Jeśli dzisiaj ktoś składa coś w afterze to jutro siądzie na Avidzie bo after nie pociągnie danego projektu. Nie ma generalizacji, każdy robi w tym w czym mu wygodnie lub w czym najszybciej osiągnie się dobry rezultat.

Żeby nie było: informację czerpie z życia a nie z internetu ;)

Napisano

Ale ja sie nie kloce ze Cinema jest lepsza niz cokolwiek innego i zdaje sobie dobrze sprawe z mechanizmow dzialania studio. Wyrazilem swoje zdanie - kazdy moze miec swoje.

Pozdrawiam

Napisano

Niby tak, ale przyznasz chyba ze slowo "najczesciej" jest w tym wypadku dosc kontrowersyjne. Bardziej na miejscu byloby okreslenie "od czasu do czasu"

Napisano
Ale ja sie nie kloce ze Cinema jest lepsza niz cokolwiek innego i zdaje sobie dobrze sprawe z mechanizmow dzialania studio. Wyrazilem swoje zdanie - kazdy moze miec swoje.

Pozdrawiam

Oczywiscie, ale Twoje zdanie wyraznie wprowadza w blad. Dlatego tez zwrocono Ci uwage.

Napisano

ndru: Tweety prawdę mówi. Niczego nie ujmując Cinemie4D: to świetny, profesjonalny soft, ale nie należy do najbardziej popularnych w tym kraju. Oczywiście ma swoje zalety i można w nim wiele zdziałać, ale tak naprawdę to tylko narzędzie. Jedno z wielu.

Grafik robiący spot reklamowy, tak naprawdę od poczatku do końca działa na kilku różnych softach, czyli np na Boujou lub Monet do trackingu, max, maya, Cinema, XSI, Lightwave - do modelowania i renderingu (tutaj jeszcze dochodzi osobny temat rendererów), AE, Shake, Combustion, Avid do postprodukcji, do tego jeszcze osobne softy do udźwiękawiania, ewentualnie jeszcze np Premiere do montażu.

Wkuwasz i jedziesz. :)