Napisano 25 Kwiecień 200915 l Temat autorstwa atheg'a: Niespotykanego zwierza odkrycie, czyli... ... fauny exemplum niezwykłego, jakiego oko ludzkie dotychmiast nie widziało przedstawyenie y wizerunkiem wiernym, a ręka artysty ludzkości dla memoryjału opisanie. Tematem tej edycji Tygodniowego SP postanowiłem zrobić przedstawienie dziwnego, niespotykanego zwierzęcia. Zainspirowała mnie do tego Encyklopedia ks. Chmielowskiego wydana w XVIII wieku i opisująca między innymi w fantastyczny sposób wiele rzekomo bądź rzeczywiście żyjących na ziemi zwierząt. Celem inspiracji podrzucam linki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Nowe_Ateny http://monika.univ.gda.pl/~literat/ateny/index.htm Praca może przedstawiać dowolne ujęcie tego tematu. Szybką ilustrację spotkania człowieka z dziwadłem, rysunek encyklopedyczny, concept stwora itd. Życzę powodzenia. ------------------------------------ Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 03.05.2009 (niedziela) godz. 23:59. SONDA: od 04.05 do 07.05 (3 dni) Edytowane 25 Kwiecień 200915 l przez leander
Napisano 26 Kwiecień 200915 l jeden z jeszcze nie odkrytych rajskich ptakow..nie mialem innego pomyslu
Napisano 27 Kwiecień 200915 l Autor Mam wrazenie, ze sie nieco z tematem rozminalem, ale moze zrobie jeszcze jakies podejscie bardziej "encyklopedyczne". I kilka szkiców:
Napisano 27 Kwiecień 200915 l Leander, jak ty cos zrobisz to się ręce same do oklasków składają. Moim zdaniem trafione w temat. Selfu, fajny ten ptak. Niezłe ma kolory, pewnie nie jeden ornitolog marzy po nocach o spotakaniu takiego nowego gatunku.
Napisano 27 Kwiecień 200915 l leander: ladny skubaniec :) najbardziej mi sie widzi ten ostatni malunek....jedynie zgial bym moze troche jego przednia noge w kolanie..bo wydaje sie taka sztywna jak jakas kolumna :) designer: fajne to to cos plywajace....ma leb jak dinozaur :D aj a podobnie jak selfu ptaka se machnalem:
Napisano 27 Kwiecień 200915 l Swietne prace panowie. Ja takiego kicaja maznolem, żeby cokolwiek zacząc. p.s. wiem że mu krzywde zrobiłem... i kolejny rysek Edytowane 27 Kwiecień 200915 l przez PSychu nowy rysek
Napisano 27 Kwiecień 200915 l Pasjonujący, zapierający dech w piersi, krwiożerczy pojedynek na nieodkrytej jak dotąd sawannie mieszczącej się na wyspie Hula-Pula. Przedstawiam: Żyrawąż i krokorzeł! =]
Napisano 27 Kwiecień 200915 l Już miałem wrzucać mojego speeda a tu natknąłem się na post w którym jest filmik z jakimś uszatym psem(widać to zwierzęta chodliwe;) ). Zasmuciłem się trochę ale mimo wszystko wrzucę. W każdym razie mówię w razie co, że to od początku do końca moja praca. Jak na mnie chyba ok, co? :>
Napisano 28 Kwiecień 200915 l no dobra to raczej 15 min niz 1,5 h ale chce to zamiescic.. w obiczu nadciagajacej pandemii ktora nas wszystkich zabije, mysle ze to dobry temat .. MANBEARPIG zainspirowany oczywiscie
Napisano 28 Kwiecień 200915 l Pierwszy w życiu speed :) Nie tak dopracowany jak bym chciał, ale ciągle jeszcze poznaję Paintera. Tak czy siak umieszczam
Napisano 28 Kwiecień 200915 l niemoge sie przestać śmiać XD Oto przed państwem kogutożaboczłowiek ! czasami warto sie tak pobawić polecam XD
Napisano 2 Maj 200915 l Imo dolącze sie :D Z deka śliniący sie przyjaciel czlowieka, mozna poglaskac, przytulic sie do obślizgłego zwierzatka:D
Napisano 3 Maj 200915 l Autor No to zapowiadaja sie 4 dogrywki miedzy dzudzu i serio a ja spojarzalem na moja prace po czasie i wydala mi sie strasznie sztywna, wiec kilka szybkich eksperymentow zrobilem I ta ostatnia propozycje daje pod sonde