leander Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 (edytowane) Temat autorstwa atheg'a: Niespotykanego zwierza odkrycie, czyli... ... fauny exemplum niezwykłego, jakiego oko ludzkie dotychmiast nie widziało przedstawyenie y wizerunkiem wiernym, a ręka artysty ludzkości dla memoryjału opisanie. Tematem tej edycji Tygodniowego SP postanowiłem zrobić przedstawienie dziwnego, niespotykanego zwierzęcia. Zainspirowała mnie do tego Encyklopedia ks. Chmielowskiego wydana w XVIII wieku i opisująca między innymi w fantastyczny sposób wiele rzekomo bądź rzeczywiście żyjących na ziemi zwierząt. Celem inspiracji podrzucam linki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Nowe_Ateny http://monika.univ.gda.pl/~literat/ateny/index.htm Praca może przedstawiać dowolne ujęcie tego tematu. Szybką ilustrację spotkania człowieka z dziwadłem, rysunek encyklopedyczny, concept stwora itd. Życzę powodzenia. ------------------------------------ Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 03.05.2009 (niedziela) godz. 23:59. SONDA: od 04.05 do 07.05 (3 dni) Edytowane 25 Kwiecień 2009 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 Czyli chłopaki wklejamy nasze wypociny ze SPORE =]. Sry za OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 temat świetny!:) liczę na dużą ilość oryginalnych speedów:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 jeden z jeszcze nie odkrytych rajskich ptakow..nie mialem innego pomyslu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 27 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2009 Mam wrazenie, ze sie nieco z tematem rozminalem, ale moze zrobie jeszcze jakies podejscie bardziej "encyklopedyczne". I kilka szkiców: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 27 Kwiecień 2009 Share Napisano 27 Kwiecień 2009 Leander, jak ty cos zrobisz to się ręce same do oklasków składają. Moim zdaniem trafione w temat. Selfu, fajny ten ptak. Niezłe ma kolory, pewnie nie jeden ornitolog marzy po nocach o spotakaniu takiego nowego gatunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 27 Kwiecień 2009 Share Napisano 27 Kwiecień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 27 Kwiecień 2009 Share Napisano 27 Kwiecień 2009 leander: ladny skubaniec :) najbardziej mi sie widzi ten ostatni malunek....jedynie zgial bym moze troche jego przednia noge w kolanie..bo wydaje sie taka sztywna jak jakas kolumna :) designer: fajne to to cos plywajace....ma leb jak dinozaur :D aj a podobnie jak selfu ptaka se machnalem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSychu Napisano 27 Kwiecień 2009 Share Napisano 27 Kwiecień 2009 (edytowane) Swietne prace panowie. Ja takiego kicaja maznolem, żeby cokolwiek zacząc. p.s. wiem że mu krzywde zrobiłem... i kolejny rysek Edytowane 27 Kwiecień 2009 przez PSychu nowy rysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 27 Kwiecień 2009 Share Napisano 27 Kwiecień 2009 Pasjonujący, zapierający dech w piersi, krwiożerczy pojedynek na nieodkrytej jak dotąd sawannie mieszczącej się na wyspie Hula-Pula. Przedstawiam: Żyrawąż i krokorzeł! =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thanes Napisano 27 Kwiecień 2009 Share Napisano 27 Kwiecień 2009 Już miałem wrzucać mojego speeda a tu natknąłem się na post w którym jest filmik z jakimś uszatym psem(widać to zwierzęta chodliwe;) ). Zasmuciłem się trochę ale mimo wszystko wrzucę. W każdym razie mówię w razie co, że to od początku do końca moja praca. Jak na mnie chyba ok, co? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lili Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 no dobra to raczej 15 min niz 1,5 h ale chce to zamiescic.. w obiczu nadciagajacej pandemii ktora nas wszystkich zabije, mysle ze to dobry temat .. MANBEARPIG zainspirowany oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toxotes Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Pierwszy w życiu speed :) Nie tak dopracowany jak bym chciał, ale ciągle jeszcze poznaję Paintera. Tak czy siak umieszczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 niemoge sie przestać śmiać XD Oto przed państwem kogutożaboczłowiek ! czasami warto sie tak pobawić polecam XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi-su Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 2 Maj 2009 Share Napisano 2 Maj 2009 oto leszcz Zegrzysław, legendarny mieszkaniec wód zalewu zegrzyńskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 2 Maj 2009 Share Napisano 2 Maj 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 2 Maj 2009 Share Napisano 2 Maj 2009 Imo dolącze sie :D Z deka śliniący sie przyjaciel czlowieka, mozna poglaskac, przytulic sie do obślizgłego zwierzatka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 2 Maj 2009 Share Napisano 2 Maj 2009 (edytowane) Edytowane 2 Maj 2009 przez serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 ooo niee....serio masz moj glos :D , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 (edytowane) Za pozwoleniem serio :P Edytowane 3 Maj 2009 przez dzudzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 Cool! Teraz wyszła z tego większa historia.. Ala Lokator Polańskiego. Najs! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 3 Maj 2009 Autor Share Napisano 3 Maj 2009 No to zapowiadaja sie 4 dogrywki miedzy dzudzu i serio a ja spojarzalem na moja prace po czasie i wydala mi sie strasznie sztywna, wiec kilka szybkich eksperymentow zrobilem I ta ostatnia propozycje daje pod sonde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi