Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. W styczniu ropoczolem zabawe z 3D. Aktualnie zajmuje sie wizualizacjami obiektow mostowych. Troszke wprawy nabralem(ale jeszcze duzo pracy przedemna!) wiec postanowilem cos pokazac.

Temat:

Renowacja i rozbudowa mostu w Kroscienku.

Technika:

Canon EOS 400D, HDR, Model Autocad, Textury render 3Dmax + v ray. I oszywiscie PS.

kroscienko1.jpgkroscienko2.jpgkroscienko3.jpg

Edytowane przez Khar

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

środkowe zdjęcie fajne, 1 i ostatnie - słabo się dopasowałeś do tego zdjęcia w tle - duże różnice w nasyceniu kolorów i kontraście między modelem a zdjęciem. Warto by było posiedzieć nieco dłużej w photoshopie nad tym.

Napisano
  • Autor

Poprawilem wszytkie zdjecia w PS. Rozmylem troche obiekt, zeby nie byl az tak wyrazisty. Drobne poprawki jasnosc/kontrast. Hmmm Loki caly obiekt jest szary i niezabardzo rozumiem "duże różnice w nasyceniu kolorów".

Napisano

Jak dla mnie za bardzo monotonny:P proponuje zmienić żebra i łuki na metalowe:P(albo choćby samą texturke:P) sama koncepcja (w tym model) nie jest zła tak na 5/10:P

Napisano
Jak dla mnie za bardzo monotonny:P proponuje zmienić żebra i łuki na metalowe:P(albo choćby samą texturke:P) sama koncepcja (w tym model) nie jest zła tak na 5/10:P

...i najlepiej żeby był jeszcze w kolorach tęczy...most to jest kolego :).

Napisano

Według mnie niepotrzebnie dodawałeś ten efekt HDR, przez to traci to na realizmie. Poza tym, źle dobrałeś światło, przynajmniej na trzecim renderze - cienie na moście nie pokrywają się z tymi na budynkach w tle. To tyle - poza tym nieźle jak na parę miesięcy doświadczenia! Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Niestety zmiany konstrukcyjne nie wchodzą w rachubę takim go zaprojektowali w 1930 i wg urzędasów z ochrony zabytków taki ma pozostać ;)

Ford Prefect: Bez hdr zdjęcie podkładowe strasznie nudne jest wg mnie. To juz kwestia gustu. Natomiast oświetlenie faktycznie spaprałem ;) Bedze chwila czasu to spróbuje wyrenderowac jeszcze raz.

Dziękuje za komentarze.

Pozdrawiam