Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nc21
Napisano

Witam!

Na początek chciałbym się przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na forum :) Ale do rzeczy: Mam już gotową postać i chciałbym z tego zrobić Ragdoll. Wiem że jest centrum pomocy w programie, niestety u mnie nie działa :( Gdy naciskam F1 ukazuje mi się puste okienko i nic. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak mam zrobić z mojej postaci Ragdoll?

Dziękuję za pomoc!

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Czy bedzie nietaktem jesli spytam jak bardzo nieoryginalny jest twoj program?

I z ciekawosci - jak wchodzisz na google to tez masz puste okienko? :D

Edytowane przez Nezumi
Gość nc21
Napisano

Program oryginalny, kupiony na allegro.pl -_-

Z tego tutoriala nie wiele zrozumiałem, wciąż nie wiem jak zrobić z mojej postaci ragdoll.

Szukając w Google znalazłem tutorial na facepunch.com i pisze tam że muszę pociąć model na kawałki. Niestety klikając na model prawym klawiszem, w menu kontekstowym nie mam opcji "Editable poly"

Napisano

W menu kontekstowym klikając PPM znajdziesz to ---> Convert to/Editable Poly

Nie chce Cię krytykować lub naśmiewać się, ale jakim cudem ukończyłeś postać (zależy jeszcze jaką) nie wiedząc o tym?

Pozdrawiam

Gość nc21
Napisano

Tej postaci nie robiłem od zera. Wyciągnąłem ją z gry za pomocą programu 3D ripper i poprawiłem błędy oraz oteksturowałem. 3Ds Max'em bawię się dopiero od kilku tygodni i jeszcze nie jestem aż tak wtajemniczony :)

Mam nadzieję że ktoś potrafi mi pomóc, mogę wysłać mój model jeśli to konieczne.

Napisano

Jak masz oryginal, to mozesz sie zwrocic do pomocy technicznej w sprawie niepojawiajacego sie helpa -____-

Chcialem cos jeszcze napisac ale motyw z oryginalnym maxem z allegro zeslabil mnie na tyle, ze dam sobie juz spokoj :D. Powodzenia.

Napisano

Tak poza tematem.

Nie wiem ja kto jest teraz, ale na przykład ściągając wersję trial z oficjalnej strony Autodesku można było też dostać helpa, sample czy tekstury

Gość nc21
Napisano
Jak masz oryginal, to mozesz sie zwrocic do pomocy technicznej w sprawie niepojawiajacego sie helpa -____-

Chcialem cos jeszcze napisac ale motyw z oryginalnym maxem z allegro zeslabil mnie na tyle, ze dam sobie juz spokoj :D. Powodzenia.

Wysłałem wiadomość do pomocy technicznej, czekam na odpowiedź.

Co do drugiego zdania, uważasz że ten max z allegro może być piratem? Coś mi się w to nie chce wierzyć... Otrzymałem pudełko wraz z płytą i jakimś kodem który musiałem aktywować przez sieć, więc na pewno oryginał.

Napisano

Wiesz, mozliwe ze pochopnie ocenilem - wygladasz na bardzo poczatkujacego po tym co mowisz a jaki poczatkujacy od razu kupuje oryginal maxa za ciezkie pieniadze? Sam maxa nie uzywam wiec nie wiem jak wyglada tam proces aktywacji/sprawdzanie legalnosci. Jesli masz oryginal to gratuluje. Powodzenia raz jeszcze.

Czy moze to byc pirat? Jasne ze moze. Najlepiej zapytaj w Autodesku - oni dadza ci odpowiedz w 100% prawdziwa :D

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności