Napisano 12 Maj 200915 l Witam, Wreszcie nadszedł moment mobilizacji i postanowiłam zmienić swój bezpieczny status " anonimowego obserwatora" na na mniej bezpieczny ale jakże satysfakcjonujący narażając się tym samym na Wasze bezcenne (mam nadzieję) komentarze i opinie. Przygodę z digitalem rozpoczęłam stosunkowo niedawno i zamierzam poświęcić mojej pasji więcej czasu i zaangażowania.Korzystałam na początku z Alias Sketchbook Pro ( bardzo wygodny bo korzystam z PC Tabletu , teraz próbuję kombinować w PS. Po cichutku licze na wyrozumiałość, bo jestem dopiero na poczatku swojej digitalowej drogi. Edytowane 17 Maj 200915 l przez Savant
Napisano 12 Maj 200915 l Witaj! Początki są niezłe u Ciebie, przesadzasz z blurowaniem, miękkim pędzlem, przez co wychodzi Ci mydło straszne, ale proporcje są raczej zachowane... zgadzam się z Nikodemem w sprawie jednorożca aczkolwiek ten koń jest na tyle znany (bynajmniej mi), że widziałem już takiego i w książkach i w internecie tyle, że bez rogu... możesz pokazać tez coś z natury?
Napisano 12 Maj 200915 l Autor Zgadzam się w 100% co do przesadzania z miękkim pędzlem ale tak jak już wcześniej pisałam wynika to z braku doświadczenia w posługiwaniu się programami graficznymi więc efekt jest kiczowaty i za bardzo ugładzony, muszę popracować z teksturowanymi pędzlami z Ps i ich transparentnością to może pozbędę się tej wymemłanej stylistyki.Dzięki z konstruktywną krytykę, postaram się wrzucić coś z natury ;-)
Napisano 17 Maj 200915 l Świetne. Szczególnie pierwsze, któremu bardzo służy ta pikseloza. Cytrynka też daje radę (b fajne kolory). Śliwki za metaliczne. Ciekawi mnie ich proces powstawania.
Napisano 18 Maj 200915 l Autor Flora już była więc dorzucam trochę fauny. Zapraszam do komentowania ;-)
Napisano 25 Maj 200915 l Autor Witam, chciała bym poznać więcej Waszych cennych wskazówek i opinii więc kolejny raz zapraszam do komentowania moich prac.
Napisano 26 Maj 200915 l Jak narazie bardzo mi się podoba ;) Rotcore masz rację ja tez juz gdzies go widzialem :D ale podoba mi sie u Ciebie detal^^ dosc ostroznie w niego wchodzisz^^ a co do blura nie bede sie powtarzal po innych :P
Napisano 29 Maj 200915 l póki co najbardziej mi sie owady podobają; zwłaszcza modliszka. owoce są zbyt "umowne" i miejscami nieco "stereotypowe" zwłaszcza ta cytryna, z ta "dupką" :P i takim wklęśnięciem jak w bajkach disneya. z ilustracji najbardziej mi sie koń podoba :P jest najładniej wykonczony i chyba najwięcej czasu nad nim poświęciłeś. i też to powiem: nie używaj blura! to strasznie spłaszcza obrazki! i to WIDAĆ! i może mała sugestia: nie rysuj dziewczyn o typie urody jak ta panienka z białymi włosami... XD one są takie kiczowate ^^'''' nie warto im poświęcać tyle czasu. lepiej ucharakteryzować i pstryknać fotke. ale to taka moja subiektywna opinia jest, więc się nie przejmuj xD