Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam w mojej teczce :) -chciałem upowszechnić nieco swoje wypociny prosząc jednocześnie Wasze rady i opinie dotyczące tego co tu będę zamieszczał.

...na początek nieco staroci różnej maści

14279238.jpg

97814927.jpg

63109820.jpg

"nose art"

033mz.jpg

Edytowane przez eco

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 11,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

obrazki nowsze- powstałe niedawno w ramach zabawy nowym tabletem

94917581.jpg

40969082.jpg

nieco dłużej mazane - chyba przejarane

62600708.jpg

Napisano

Starocie bardzo fajne, ale chyba nie widać wszystkich obrazków. Daj więcej starszych rysunków. Bardzo fajne, szczególnie te dwa szybsze samochody :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za opinie :)- co do tego czy się wszystkie wyświetlają to powinno być ich 4- wklejając robiłem odstępy pustego wiersza więc może stąd to wrażenie?. W miarę możliwości postaram się powrzucać więcej obrazków i starszych i nowszych bo trochę tego było, jednak nie wszystko mam w pobliżu lub nie wszystko się nadaje...tak myślę :) -szukam aktualnie sesji z misiem - taki w zasadzie cykl obrazków które w założeniu mogły być przeznaczone na wrzut na koszulki.

Napisano
  • Autor

W zasadzie takie szybkie szkice

Biały Miś powstał później w wektorze (2-3 obrazki ale nie mogę znaleźć)

biaymi01.jpg

...ekipa misia

ekipabiaegomisia.jpg

Polski za.Lotnik

lotnikzalotnik.jpg

Napisano
  • Autor

Pierwszy koncept na bitwę 3D "Piękna i Bestia" -nie brałem w niej udziału ale tematy są dobrym pretekstem żeby coś porysować :)

piknaibestiai.jpg

...druga koncepcja z innej beczki

rocznica.jpg

rocznica2.jpg

rocznica3.jpg

-różne szkice samochodów- takie niby koncepty ;)

concepte.jpg

- kolejny koncept - moja wersja Doożego Fiaciora -wersja coupe

dooyfiat.jpg

Napisano
  • Autor

jeżeli były koncepty to jeszcze jeden z innej parafii - walker

walkertexasstranger.jpg

...oraz "ubezludniator"

ubezludnianiewyspy.jpg

...prezent w postaci obrazka dla pewnej pani architekt :) - obrazek po prawej nieco przefiltrowany przez obdarowaną ale to jedyna wersja jaką znalazłem

czya.jpg

miscspeedc.jpg

girl.jpg

Edytowane przez eco

Napisano

szkic na piękną i bestię wymiata! świetny pomysł, naprawdę oryginalny!

i bardzo mi sie podoba ten samotny robocik na plaży :D świetnie wykończony, ma klimat :)

Napisano
  • Autor

oo fajnie że się podoba :) -ten z "rodzinką" ? tymczasem robot na plaży to trochę dla sprawdzenia czy uda mi się bardziej wykończyć obrazek- jeżeli chodzi o malowanie to nie ukrywam że mam problemy z kolorami- z jego wykorzystaniem- zazwyczaj więcej szkicuję ale towarzystwo na forum napędza taki apetyt na malowanie, że nie mogłem się powstrzymać przed spróbowaniem swoich sił :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ponownie zasiadłem do tabletu więc wrzucę coś - obrazek na podstawie foto tym razem

[/url]royr.jpg

Napisano

mi sie podoba ekipa misia, kozacką postawę mają te miśki, ten z "rozmiar też sie liczy" też dobry ... kekek

pociągnij je w kolorze może ~??? xDxD

Napisano
  • Autor

ano ekipa miśka to był taki mały cykl - zaczęło się od miśka zmontowanego na barowej chustce po obfitym posiłku -rozwinęło się to do 6 czy 7 obrazków z prostymi myślami miśka w różnych sytuacjach -taka seria na koszulki-na krzywe przerobiłem chyba 3 lub 4 obrazki ale mają obecnie sygnaturę M.I.A. - aha i były czarno-białe- kolor powiadasz ? - też dobry pomysł :D

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

speed09.jpg

speed112.jpg

23143350.jpg

Lord Kasprzak

testy.jpg

...lube klimat Blade Runnera ale nie umiem go namazać...

b011.jpg

koncept samochodu z czapy

carrendering.jpg

koncept łodzi na szybko

boatconcepts.jpg

"Zmiana pomysłu"

ideag.jpg

"Guantanamo gift"

guantanamogift.jpg

ćwiczenia z referencji

out01.jpg

irackie mydlenie (oczu)

ludz.jpg

panna z foto

girl001s.jpg

Challenger na speedzie

challengers.jpg

robot "MO"

moso.jpg

-UHatka na opencanvas'ie - niedorobiona bo głównie z głowy a i dłużej nie chciało mi się nad nią siedzieć bo to miał być speed...ale i tak niezbyt to wyszło

heli.jpg

...i ostatnie speedy

ptactwos.jpg

komboy.jpg

Edytowane przez eco

Napisano

fajne to ;) ciekawe światło na ludziku na końcu pierwszej strony. kleh fajny tylko z błędem ;) w helikopterku zgaś saturację tła albo dodaj motion blura,ewentualnie nasyć helikopter więcej aby wydobyć maszynę.

no i te szybkie szkice sprytne takie

Napisano
  • Autor

dzięki- ludzik to Roy z Blade Runnera a światło tak jak pisałem zdzierane z foty- na foto lepsze ;). Masz rację z helikopterem -ja już traktowałem tło blurem...i desaturacją ale faktycznie że UH'atka nadal bardzo z nim zlepiona (chyba za mało zdecydowanie podziałałem) - w sumie to mam na nią jeszcze inny pomysł- może bardziej wojenne tło :)

Napisano

co do helikoptera zgodzę się ze zdeno.

szkice bardzo fajne, a piękna i bestia wymiata :)

Napisano

no właśnie Ecos dawaj dawaj ;) mam z tymi pracami problem, bo niektóre naprawdę OSOM a niektóre trochę krap, ale fajnie, że Ci się chce.

Napisano

Bardzo fajne szkice, kreska, piekna i besta obydwa koncepty bardzo ciekawe :)

Jeszcze spodobal mi sie mezczyzna z ptaszkiem, ten na podstawie fotki

Napisano
  • Autor

Dzięki za miodek jak i dziegieć- nie ukrywam że się uczę posługiwania tabletem i wykorzystaniem koloru. Zajmuję się tym w wolnych chwilach po pracy i staram się traktować bardziej jako relaks dlatego też nie zawsze mam ochotę by nad czymś siedzieć dłużej i by się nie frustrować po prostu przerywam. Dzięki zdeno szczególnie za ten "krap" tylko rozwiń to nieco i wytknij dokładniej co jest słabe- a wiem że jest tego sporo- więc nie mów "...niektóre trochę..." - bo ja się nie obrażę jak powiesz " do dupy zrobiłeś to i to" :) - wiesz tak bardziej konkretnie- to nie kółko wzajemnej adoracji :D

Pozdrawiam

P.S.

Nata- jakbym pokazał Tobie referencje to zmieniłabyś zdanie ;)

Napisano

P.S.

Nata- jakbym pokazał Tobie referencje to zmieniłabyś zdanie ;)

Przeciez Twoja praca nie ma byc odzwierciedleniem fotki :) Fotka ma byc inspiracja, na podstawie niej mozesz dodac cos od siebie, kombinowac. Wazny jest efekt koncowy Twojej pracy i co do niej wniosles

Napisano
  • Autor

...jasne Nata jednak zadowolon z efektu nie byłem :P

kolorys.jpg

Napisano

O ladnie, jednak rzuca sie w oczy to ze, drzewka sa tak samo namalowane.

Takie proste widoczki sa smaczne

Napisano

landszafcik jak napisała Nata - smaczniutki - i podpisze sie tez pod uwagą dot. drzew. A poza tym odnosze wrazenie ze caly canvas trzeba by obrocic delikatnie w prawo :) bo teraz to jakby troche przechylone. Ogolnie to super kolorki (z refki czy z banki?)

Napisano
  • Autor

...staram się trzaskac wszystko z glowy - co do drzew to macie racje ale to tak jak juz wspominalem, ze jak zlapie za pedzel to mi nawet ciezko jest zmienic jego wielkosc i mazgam nim dopoki wszystkiego nie zepsuje- nie moge tego opanowac ale trzeba to jakos wypracowac. co do kadru to takze racja - chyba nie myslalem wogole o tym -cienki bolek jestem jezeli o kadry chodzi

Edytowane przez eco

Napisano
  • Autor

nowy szybkomalunek - widziałem na półce w tesco D9 i chyba mi to jakos zostało we łbie

un01.jpg

Napisano

heheh klimat jest! od razu skojarzylem z D9 choc myslalem ze jak zrobiles update to bedzie wiecej z cyklu "future PRL" a tu taki siurprajs. ogolnie spoks tylko brakuje mi zeby ten robocik byl blizej a statek dalej... jakas perspektywa, wiele planow czy cus... ja oblalem z tego tematu jak robilem tytana wiec nie mądrze sie juz wiecej ;D dla mnie fajniutko. ile ci zeszlo na mazaniu?

Napisano
  • Autor

dziewczyna z foto

br001s.jpg

dziewczyna z głowy

odkurzaczreczny.jpg

Napisano

obie laski bardzo przyjemne :) pierwsza to blade runner, jesli dobrze widze - am I right? druga bardzo przyjemna i fajowski superduperodkurzacz :D kurcze jak ci te lachony lekko wychodza...

btw - moze czas wejsc w detal?

hehehe wiedzialem ze masz cos w zanadrzu... starego wilka nie oszukasz

Napisano
  • Autor

Masz rację -pierwsze dzewcze to Pris. Majac na uwadze to co powiedziales o detalu postanowilem ze moze zmusze sie do przysiedzenia przy jakims malunku. Zainspirowany pracami Łukasza Jaskólskiego (barbarianka) i jego radami postanowilem sie zmierzyc z tematem z ktorym mi nigdy po drodze nie bylo- rycerze & klimaty fantasy :). Niestety moje lenistwo jest na tyle silne ze nie przylozylem sie do pozyskiwania referencji w tym temacie i jak na razie motam glownie z glowy wiec z gory przepraszam za to jak wygladaja zbroje - nie znam sie na tym :). W sumie to taki bardziej zaawansowany szkic jak na razie i ma pelno bledow.

r01s.jpg

Edytowane przez eco

Napisano

heheh ola-f, dobre

szkic spoko :) laska moze ma zbyt masywne bary ale co ja tam moge wiedziec o anatomii :D dopiero sie z tym oswajam :D chetnie zobacze jak to ubierasz w faktury takze dawaj eco dawaj!

Napisano
  • Autor

Ano racja że za szeroka w barach baba mi wyszła :) - to moze jej brode dorobic albo wasy ? :D - tak czy inaczej opis ola-f pasuje jak ulal :D