Bielik93 Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Ostatnio n forum bylo wiele gitar wiec ja nie bede gorszy i tak jak mowilem tez zaczalem skladac swoja. Wydaje mi sie ze model ujdzie i ze teraz tylko nad teksturkami popracowac musze ;] 3ds max + Vray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Mysle, że jest w tym modelu jeszcze trochę pracy. - klucze są za cieńkie, nie ma tam obudowy, niema śrub w zębatkach koło kluczy poza tym zębatki są chyba za cieńkie i za mało wystają. - głownia jest zwykle kilka mm pod gryfem, zeby struny sie z drewnem nie stykaly - gryf jest strasznie cieńki - niema progów - chuda sie wydaje - dziwnie ta siatke rozlozyles na pudle... nie wiem cy to ma jakies znaczenie. - struny to poprostu spliny, nie widac ze sa owiniete drutem. - pasek podtrzymujacy struny pod gryfem nie ma wycięć na struny i jest za chudy - powinieneś popracować jeszcze nad tym na pudle (nie pamietam nazwy) do podtrzymywania naciagu, nie widze tego dokladnie na tych obrazkach. no. :) uważaj bo tu dużo gitarzystów jest z tego co widziałem :P, gram klasycznie więc będę się czepiał ;) i kibicował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 W klasykach gryf się widocznie rozszerza przy pudle. I odległość dziury w pudle od mostka (w klasyku to też mostek? ;p) wydaje mi się spora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Khatake: rozszerza się tyle co i w elektryku i akustyku tyle że gryf grubszy. Ta strona jest fajna do modelingu bo są ujęcia na szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Hehe ;) Na pewno lepsza niż moja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 kotisded Zaraz troche poprawie siatke. Te progi zrobie a co do strun to moze tylko tekstura z bumpem wystarczy ale to za chwile ;] Sprawdze proporcje moze cos pokrecilem. Khatake masz racje zaraz poprawie lucek91 dzieki za stronke szysia565 dzieki jesli tak uwazasz ale skromny jetes ;] Wieczorem postaram sie jakiegos upa wrzucic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 (edytowane) Witam troche podlubalem i oto wynik jutro bede mial troche czasu to jeszcze wykoncze ;] Jak zrobic te struny? Czy tekstura z bumpem wystarczy? Edytowane 3 Czerwiec 2009 przez Bielik93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Wyprostuj tutaj strunę. A co do bumpa to masz na myśli owijkę struny ? nie będę nylonowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Racja wypadalo by poprawic :) 3 nylonowe i 3 owijane ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 No to bump da radę bez problemowo(zresztą i tak pewnie będzie ledwo widać ;]). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 http://lstpsquad.republika.pl/images/gotowe.jpg Machnij jakiś nieład w tych wiązaniach, nikomu by się nie chciało wszystko równo wiązać. Sprawdziłem u mnie struny są 1,4 cm nad pudłem, u ciebie wydają się nisko. W klasyku są wyżej nad gryfem niż w akustyku czy elektryku. Rozciągnij struny trochę, bo za dużo miejsca jest między rogami gryfu a strunami e (najgrubsza i najcieńsza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Podłóż pod jakąś referkę swój model i zobaczysz pewne różnice w kształcie. Szerokość układu strun przy podstawku stanowczo za mała. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Ello Arthi76 dzieki przdaly sie ;] Bawilem sie znow troche i cos taiego wydlubalem ;] Co nieco sie nauczylem przy tej gitarce ale wydaje mi sie ze jeszcze tylko inne trkstury znajde lub zrobie sam jak znajde aparat i koncze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 (edytowane) Machnij jakiś nieład w tych wiązaniach, nikomu by się nie chciało wszystko równo wiązać. Zdziwiłbyś się jak zły węzłem można sobie popsuć grę:) Poza tym zaokrąglij zgięcia na węzłach na basowych strunach. W klasyku nie da się aż tak tego zgiąć - za słaby naciąg strun. W moim aranjuezie jest 12mm nad topem i 9mm nad 12 progiem. Zdecydowanie za mała rozdzielczość textury. Korpus kanciasty. Pokaż ujęcie na główkę. Edytowane 4 Czerwiec 2009 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Wiem wiem mala ale ja sobie ja na szybko taka zabralem zeby zobaczyc jak to wyjdzie jak bede mia czas to dam wieksza i nie wiem jak zrobic w vray'u by mi sie ta gitara ladnie blyszczal i odbijala cos mam problem jak bede mial czas to sie pobawie jeszcze z tym ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Nie znam się na v-rayu ale fajnie można zblurować i stonować połysk w szopie albo na nodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Wiem ze idzie w ps zrobic ale wolal bym wszystko w maxie miec zrobione ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2009 No dopiescilem troche launie i wyglada troche lepij wedlug mnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 No już znacznie lepiej, choć można by sie czepiać. Myślę że teraz to powinieneś jakies ciekawsze ujęcie zrobić, gitarę raczej postawić, dodac jakieś elementy do sceny bo tak to szkoda Twojej roboty na ta gitarką. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2009 No ok pobawie sie jeszcze moze ja gdzies na jakiejs sofie poloze obok stolik szklanka jakies kwiaty ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi