Bedyk Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 może warto spróbować jeszcze szybciej, żeby skupić się na proporcjach na początek(?)
mant-raz Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 Przyda się trochę wyrobić świadomość bryły, na razie wydaje mi się to głównie kopiowaniem konturu i wypełnianiem wnętrza. Jeśli skumasz co jest jaką bryłą i z czym się łączy w jaki sposób to już jesteś u celu, proporcje mogą jeszcze bardziej pomóc sprzedać to, co rysujesz. Nade wszystko jednak "łap ogół", jeśli w postaci jest rytm to nawet jeśli będzie baaardzo uproszczona wygląda wiarygodnie. No i jeszcze przy rysowaniu (konturu) rób to pojedynczym pociągnięciem, a nie takim ciupcianiem, bo rozwalasz sobie jakby "przepływ wizualny", oko skacze po tych kreskach i w rezultacie się męczy, co dla przeciętnego człowieka oznacza po prostu, że jest nabazgrane :D 1
Dmk Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Napisano 5 Styczeń 2011 Okej, no to postanowiłem w nowym roku podejść poważniej do tematu. Jako że bardziej kręci mnie creature design postanowiłem ćwiczyć anatomie zwięrząt... Na początek szkielecik lwa, następnym razem układ mięśni. A3/ołówek automat/kalka Pozdrawiam ;)
ThoR_ Napisano 6 Styczeń 2011 Napisano 6 Styczeń 2011 widzę ze poważna nauka i pracki oby tak dalej będzie olbrzymi postęp
Dmk Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Napisano 7 Styczeń 2011 oby tak dalej będzie olbrzymi postęp Oby tak było ;)
Dmk Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Napisano 7 Styczeń 2011 Wrzucę tak jako ciekawostkę :P Jest to moje pierwsze (3-4 miesiące temu chyba) zetknięcie się z puszkami. Wyszło jak wyszło ale sama zabawa z nimi to coś fenomenalnego, zajęło mi to chyba 2-3 godziny i byłem zły że zleciały tak szybko... Jak poćwiczę anatomię to jak najbardziej wróce do graffiti tak ściany jak i na płótnach. Pzdrwm ;)
Dmk Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Napisano 11 Styczeń 2011 Lessefere ot tak na lowcydizajnu.pl w wolnej chwili ;P
Dmk Napisano 16 Październik 2011 Autor Napisano 16 Październik 2011 Witam ponownie na forum! Dawno mnie nie było, postanowiłem to nadrobić, niedługo będą nowe exteriory, więc póki co zahaczę o teczkę 2D :) Na dniach dodam inne ;) Pozdrawiam!
Dmk Napisano 17 Październik 2011 Autor Napisano 17 Październik 2011 (edytowane) Polegając na poprzednim szkicu wrzuciłem to na ścianę ;D Wyszło jak wyszło ;P ps. coś nie mogę zmienić nazwy tematu i ciągle jest (11 stycznia) :( pozdrwm! Edytowane 17 Październik 2011 przez Dmk
Dmk Napisano 18 Październik 2011 Autor Napisano 18 Październik 2011 Kolejna nowa pracka tym razem ołówek na płótnie 100x70cm, bardzo fajnie się nad tym pracowało :)
Dmk Napisano 19 Październik 2011 Autor Napisano 19 Październik 2011 I kolejny mały tym razem szkic A4.
ICE Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 Przez to, ze w wielu miejscach wszytsko traktujesz jednolita kreska obrazki traca " zycie" i staja sie martwe-mechaniczne.
Dmk Napisano 19 Październik 2011 Autor Napisano 19 Październik 2011 Tak już wiem, ubiegł Cie mój wykładowca 2 tyg temu na zajęciach :P Mam dwa rysunki z natury z tych zajęć właśnie ale nie zrobiłem zdjęć jeszcze, wrzucę po weekendzie, po zjeździe razem z nowym który powstanie w sobotę ;) Tak czy siak dzięki za koment do starszych prac ;) Pozdrówka!
Dmk Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Napisano 4 Styczeń 2013 Akuku! Wracam do wrzucania moich kacabałów. Dawno mnie tu nie było, mam nadzieję, że powrót przysporzy mi trochę progressu ;) Poniżej Vitrowy fotel zrobiony na zajęcia w minionym semestrze, bo studiowanie mi się jeszcze nie znudziło ^^ Pozdr! ps. troche mi ostrość uciekła na pierwszym zdjęciu.
Dmk Napisano 5 Styczeń 2013 Autor Napisano 5 Styczeń 2013 (edytowane) Zaczynam walkę na nowo z digitalem, w sumie to chyba pierwsza taka pracka bez refek bez niczego. Góry były ciekawe ale za mocno je potraktowałem fog'iem i chyba za mocno są wyblakłe, a były fioletowo pomarańczowe, chciałem wejść w wschód słońca, ale coś chyba słabo poszło. Środek jest zbyt pusty, nie widziałem jak to ugryźć do końca. Mam nadzieję, że pozbieram trochę komentarzy żeby pchnąć troche skillsy. Tego już raczej dokańczać nie będę, niestety siedziałem nad tym aż ponad 2h, po komentarzach będę atakować nowy temat. Nie zostawiajcie suchej nitki na mnie ;) Edytowane 5 Styczeń 2013 przez Dmk
takashmen Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 jeśli chcesz "pchnąć trochę skillsy" to: jeśli robisz coś z wyobraźni - refki i jeszcze raz refki w tym przypadku wystarczyło znaleźć zdjęcie gór, zachodu słońca oraz jakiegoś zamku przerób sobie tutki Shaddy-Safadi fajnie wyjaśnia jak należy myśleć i analizować pracę w twojej pracy wiać że myślisz kreską zamiast plamą/kształtem bardziej pomogą ci martwe natury/kopie zdjęć/obrazów mistrzów (niekoniecznie tylko obecnych) pracując tylko z wyobraźni jedynie pogłębiasz swoją niewiedzę malarstwo cyfrowe jest podobne do tradycyjnego droga jaką trzeba przejść żeby osiągnąć perfekcje, możliwość jakie daje program niczego nie zmienia
Dmk Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 Dzięki za namiary na Shaddiego rozwiało pare wątpliwości i przypomniało coś co kiedyś wiedziałem ale przez brak pracy znikło. Poniżej koncepcik z poprzedniego roku. A4
Dmk Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Napisano 13 Styczeń 2013 Nudziłem się na wykładzie z materiałoznastwa więc postanowiłem coś poskrobać, naoglądałem się Fenga, i innych teczek tutaj i stwierdziłem że też coś w tym kierunku zacznę czyli szybkie skecze ale długopisem tym razem ;) Niektóre są tragiczne, a dwa chyba całkiem spoko, ale czekam na opinie ;)
Kalberos Napisano 13 Styczeń 2013 Napisano 13 Styczeń 2013 Fajne te długopisy :D ja bym prosił więcej :D - - - Updated - - - Fajne te długopisy :D ja bym prosił więcej :D mowa o dolnej parti :D
Dmk Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Napisano 15 Styczeń 2013 Kilka starszych szkiców-zabijaczy czasu na wykładach
Diem Napisano 15 Styczeń 2013 Napisano 15 Styczeń 2013 Nie wiem co ma przedstawiać ten szkic wykładowy, ale wygląda fajnie (szczególnie ostatni), spoko abstrakcja. Btw, jesteś z architektury? Materiałoznawstwo mi się skojarzyło ;)
Dmk Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Napisano 15 Styczeń 2013 Szkice to takie jak to nazwałem poszukiwanie formy, bo lubie się tak bawić w wolnej chwili :) Co do architektury, to tak aktualnie kolejne moje studia ;)
Diem Napisano 15 Styczeń 2013 Napisano 15 Styczeń 2013 Jesli PG to witam kolegę ze studiów, jesli 1 sem. to z roku ;)
Dmk Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Napisano 15 Styczeń 2013 kończe semestr 3, niestety nie PG ;) ale kadra stamtąd ;) tak czy siak to tylko studia.
Dmk Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Napisano 27 Styczeń 2013 Witam! Nowe długopisy w trakcie nudnej historii sztuki ;) Jak zwykle kompletna lipa i coś w miarę ;)
Rekomendowane odpowiedzi