cucsoniuss Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Witam mam Vray 1.5 sp2 wersje demo dla maxa 2009. Czy jest możliwość użycia więcej niż 24 materiałów w scenie, czy demo to ogranicza?
soshka.cg Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Nie słyszałem żeby demo to ograniczało. U ciebie ogranicza? Czy może masz we wszystkich slotach jakiś materiał. Jeśli tak to nic nie stoi na przeszkodzie żeby wykasować materiał z edytora - w scenie nadal zostanie
cucsoniuss Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Napisano 25 Czerwiec 2009 właśnie chodzi mi o możliwość dodania kolejnych slotów gdy się wszystkie zapełnią materiałami. Czy jest jakiś inny sposób na to niż usuwanie z niego materiałów?
tweety Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 a powiedz mi po co ci tyle slotów zapchanych materiałami? jak masz wszystkie użyte w scenie to kiedy skasujesz (wyczyścisz) Material Editor zawsze będziesz mógł pobrać materiał z danego obiektu do którego ten materiał przypisałeś. Multimateriały to utrudnianie sobie życia w przypadku gdy nie pracujesz na jednym meshu. Kasuj niepotrzebne materiały. Tak będzie najprościej.
cucsoniuss Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Napisano 25 Czerwiec 2009 Wytłumaczę o co mi chodzi. Robię scenę i chce zrobić tekstury dla każdego budynku będzie ich dość sporo a do tego jeszcze inne materiały dojdą wiec zabraknie pewnie slotów na materiały. Każdy budnek chce teksturować osobno. Czy jest jakieś proste rozwiązanie tego problemu.
aduko Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Usuwając materiały ze slotów, nie usuwasz ich z obiektów, tylko ze slotów, później pipetą możesz sobie oddtworzyć
tweety Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 każdy budynek to inny materiał, każdy budynek ma swoją kuleczkę. usuwając kuleczkę z ME wcale nie usuniesz jej ze sceny. Tylko i wyłącznie z ME. Czytaj też uważnie to co ci wywali ME podczas usuwania materiału.
cucsoniuss Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Napisano 25 Czerwiec 2009 ok dzięki, myślałem że są jakieś przystępniejsze rozwiązania:)
hkropinski Napisano 29 Czerwiec 2009 Napisano 29 Czerwiec 2009 na moje to to jest najprzystępniejsze rozwiązanie bo spróbuj sobie wyobrazić co y bylo gdybys miał w swojej scenie 600 materiałów i 600 slotów:) teraz znajdź to co potrzebujesz! anyłej - skorzystasz z pipety:) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi