Napisano 25 Czerwiec 200915 l Witam mam Vray 1.5 sp2 wersje demo dla maxa 2009. Czy jest możliwość użycia więcej niż 24 materiałów w scenie, czy demo to ogranicza?
Napisano 25 Czerwiec 200915 l Nie słyszałem żeby demo to ograniczało. U ciebie ogranicza? Czy może masz we wszystkich slotach jakiś materiał. Jeśli tak to nic nie stoi na przeszkodzie żeby wykasować materiał z edytora - w scenie nadal zostanie
Napisano 25 Czerwiec 200915 l Autor właśnie chodzi mi o możliwość dodania kolejnych slotów gdy się wszystkie zapełnią materiałami. Czy jest jakiś inny sposób na to niż usuwanie z niego materiałów?
Napisano 25 Czerwiec 200915 l a powiedz mi po co ci tyle slotów zapchanych materiałami? jak masz wszystkie użyte w scenie to kiedy skasujesz (wyczyścisz) Material Editor zawsze będziesz mógł pobrać materiał z danego obiektu do którego ten materiał przypisałeś. Multimateriały to utrudnianie sobie życia w przypadku gdy nie pracujesz na jednym meshu. Kasuj niepotrzebne materiały. Tak będzie najprościej.
Napisano 25 Czerwiec 200915 l Autor Wytłumaczę o co mi chodzi. Robię scenę i chce zrobić tekstury dla każdego budynku będzie ich dość sporo a do tego jeszcze inne materiały dojdą wiec zabraknie pewnie slotów na materiały. Każdy budnek chce teksturować osobno. Czy jest jakieś proste rozwiązanie tego problemu.
Napisano 25 Czerwiec 200915 l Usuwając materiały ze slotów, nie usuwasz ich z obiektów, tylko ze slotów, później pipetą możesz sobie oddtworzyć
Napisano 25 Czerwiec 200915 l każdy budynek to inny materiał, każdy budynek ma swoją kuleczkę. usuwając kuleczkę z ME wcale nie usuniesz jej ze sceny. Tylko i wyłącznie z ME. Czytaj też uważnie to co ci wywali ME podczas usuwania materiału.
Napisano 29 Czerwiec 200915 l na moje to to jest najprzystępniejsze rozwiązanie bo spróbuj sobie wyobrazić co y bylo gdybys miał w swojej scenie 600 materiałów i 600 slotów:) teraz znajdź to co potrzebujesz! anyłej - skorzystasz z pipety:) pozdrawiam