Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Od jakiegoś czasu zajmuję się modelem gitary ESP Eclipse. Niestety nie jestem jej posiadaczem, więc proszę o wszelkiego rodzaju komentarze i rady. Dołączam rendery dotychczasowych postępów. Materiały, oświetlenie oraz cała scena są tymczasowe.

Pozdrawiam.

eclipse16.jpg

eclipse20.jpg

eclipse19.jpg

eclipse18.jpg

eclipse17.jpg

Edytowane przez przemek02

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kabestany kluczy za mało wystają nad główkę trochę. A tak to bardzo fajnie:) Blokowane klucze dają radę.

Napisano

ogolem b.fajnie, tylko z dolu nie pasuje mi te wciecie w korpusie, jakby za glebokie i ta przykrywka na potencjometry jest taka kanciata??

Napisano

Siema

Nie podobają mi się materiały trochę, jak i kolorystyka, jest taka mdła. Wycięcie na elektronikę kanciate, szkoda. No i wiesz, myślę abyś podniósł sobie akcję najcieńszych strun bo dotykają przystawki! Troszkę też rozłożenie tekstury na spodzie gryfu mi się nie podoba. Modele fajowe, ja w mojej nie mogłem sobie poradzić z wysokością mostka chyba coś z proporcjami pochrzaniłem, u Ciebie wszystko spoko w tej kwestii :)

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Witam ponownie

Dziękuję za wszystkie komentarze i proszę o więcej. Załączam najnowszy render postępu w pracach. Na korpusie brak wycięcia na switch (nie zwracajcie na to uwagi;) Jeśli ktoś posiada taką gitarkę to czy mógłby mi przesłać zdjęcie podstrunnicy?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Witam

Gitarka gotowa, teraz popracować muszę nad innymi ujęciami kamery. Porady co jeszcze poprawić mile widziane.

Pozdrawiam.

Napisano

oj stary, gitarka miodzio, materiał pudła genialny, gratulacje ukończenia :]

pozdro

Napisano
  • Autor

Witam

Ostatnio pracowałem trochę nad renderami i postanowiłem zamieścić efekty.

Dziękuję za referki, przydały się. Wszelkie komentarze mile widziane.

Pozdrawiam

especlipsecamera8.jpg

especlipsecamera61.jpg

especlipsecamera52.jpg

especlipsecamera3.jpg

especlipsecamera4.jpg

especlipsecamera2.jpg

especlipsecamera7.jpg

eclipse52.jpg

URL%5D%20at%202009-07-20

Edytowane przez przemek02

Napisano

oooo good shi* Moim zdaniem we wszystkich ujęciach oprócz 3 od końca to struny E A i D są ble ale reszta... oo stary świetne, nie wiem czy tak wygląda ta gitara w rzeczywistości ale tutaj prezentuje się bardzo ładnie.

Mam takie pytanko: jak zrobiłeś materiał podstrunnicy?

Napisano

widze przywiazanie do gitar, bo taka szczegółowosc odwalic, nice :D.....

odemnie 5*, a panowie szlachta kiedy dadza gwiazdy co??

Napisano

Mnie się bardzo podoba:) Materiały bardzo ok, choć mostek i reszta żelastwa mogłyby być błyszczące. Jak zrobiłeś napis Sperzel?

Napisano

ogolnie mialem juz nie postowac na tym forum (nie lubia mnie tu :P) ale genialna pracke wiec musze komenta dac... naprawde widac niezly progress na starcie wygladalo to sredniawo ale final wyszedl genialny naprawde dopracowane pod kazdym wzgledem dobra dbalosco szczegoly normalnie supcio.

***** gwiazd

Napisano

jacie pierdacze!! az sie ciesze ze pofatygowalem sie i poszukalem ci tych referek ^^ dobra robota ^^ pierwszy render mam na tapecie bo bardzo mi przypadl do gustu ^^

Napisano
  • Autor

Witam

Wielkie dzięki za wszystkie komentarze. Postanawiam zakończyć pracę nad tym modelem.

Co do pytań odnośnie wykonania to:

1. Napis Sperzel to Bumpmaping.

2. Render w Mental Ray więc wykorzystałem materiały z biblioteki Arch & Design. Dodałem teksturę drewna w dużej rozdzielczości oraz mapę transparency aby wyciąć znaczniki. Znaczniki to materiał Glazed Ceramic z mapą bumpmapingu. Trzeba jeszcze troche pokombinować z ustawieniami poszczegulnych parametrów i gotowe.

Serdecznie zapraszam do komentowania pracki w dziale Finished Works.

Pozdrawiam