Napisano 7 Lipiec 200915 l Witam Od jakiegoś czasu zajmuję się modelem gitary ESP Eclipse. Niestety nie jestem jej posiadaczem, więc proszę o wszelkiego rodzaju komentarze i rady. Dołączam rendery dotychczasowych postępów. Materiały, oświetlenie oraz cała scena są tymczasowe. Pozdrawiam. Edytowane 21 Lipiec 200915 l przez przemek02
Napisano 7 Lipiec 200915 l Kabestany kluczy za mało wystają nad główkę trochę. A tak to bardzo fajnie:) Blokowane klucze dają radę.
Napisano 7 Lipiec 200915 l ogolem b.fajnie, tylko z dolu nie pasuje mi te wciecie w korpusie, jakby za glebokie i ta przykrywka na potencjometry jest taka kanciata??
Napisano 9 Lipiec 200915 l Siema Nie podobają mi się materiały trochę, jak i kolorystyka, jest taka mdła. Wycięcie na elektronikę kanciate, szkoda. No i wiesz, myślę abyś podniósł sobie akcję najcieńszych strun bo dotykają przystawki! Troszkę też rozłożenie tekstury na spodzie gryfu mi się nie podoba. Modele fajowe, ja w mojej nie mogłem sobie poradzić z wysokością mostka chyba coś z proporcjami pochrzaniłem, u Ciebie wszystko spoko w tej kwestii :) Pozdrawiam!
Napisano 13 Lipiec 200915 l Autor Witam ponownie Dziękuję za wszystkie komentarze i proszę o więcej. Załączam najnowszy render postępu w pracach. Na korpusie brak wycięcia na switch (nie zwracajcie na to uwagi;) Jeśli ktoś posiada taką gitarkę to czy mógłby mi przesłać zdjęcie podstrunnicy? Pozdrawiam
Napisano 15 Lipiec 200915 l no brak brak juz sie nie czepiam ^^, maznij to czarnym kolorem i nie bedzie widac ;)) apropos podstrunicy,, znalazlem jedynie to: http://i197.photobucket.com/albums/aa263/szczerzuja/SDC10733.jpg http://www.sevenstring.pl/g2/d/10210-4/ESP_nowe_12.jpg http://forum.sixstring.pl/gitary-elektryczne/esp-ltd-ec-256-ahb/ troche refek moze sie przydac ;))
Napisano 16 Lipiec 200915 l Autor Witam Gitarka gotowa, teraz popracować muszę nad innymi ujęciami kamery. Porady co jeszcze poprawić mile widziane. Pozdrawiam.
Napisano 16 Lipiec 200915 l oj stary, gitarka miodzio, materiał pudła genialny, gratulacje ukończenia :] pozdro
Napisano 21 Lipiec 200915 l Autor Witam Ostatnio pracowałem trochę nad renderami i postanowiłem zamieścić efekty. Dziękuję za referki, przydały się. Wszelkie komentarze mile widziane. Pozdrawiam Edytowane 21 Lipiec 200915 l przez przemek02
Napisano 21 Lipiec 200915 l oooo good shi* Moim zdaniem we wszystkich ujęciach oprócz 3 od końca to struny E A i D są ble ale reszta... oo stary świetne, nie wiem czy tak wygląda ta gitara w rzeczywistości ale tutaj prezentuje się bardzo ładnie. Mam takie pytanko: jak zrobiłeś materiał podstrunnicy?
Napisano 21 Lipiec 200915 l widze przywiazanie do gitar, bo taka szczegółowosc odwalic, nice :D..... odemnie 5*, a panowie szlachta kiedy dadza gwiazdy co??
Napisano 21 Lipiec 200915 l Mnie się bardzo podoba:) Materiały bardzo ok, choć mostek i reszta żelastwa mogłyby być błyszczące. Jak zrobiłeś napis Sperzel?
Napisano 21 Lipiec 200915 l ogolnie mialem juz nie postowac na tym forum (nie lubia mnie tu :P) ale genialna pracke wiec musze komenta dac... naprawde widac niezly progress na starcie wygladalo to sredniawo ale final wyszedl genialny naprawde dopracowane pod kazdym wzgledem dobra dbalosco szczegoly normalnie supcio. ***** gwiazd
Napisano 21 Lipiec 200915 l jacie pierdacze!! az sie ciesze ze pofatygowalem sie i poszukalem ci tych referek ^^ dobra robota ^^ pierwszy render mam na tapecie bo bardzo mi przypadl do gustu ^^
Napisano 22 Lipiec 200915 l Autor Witam Wielkie dzięki za wszystkie komentarze. Postanawiam zakończyć pracę nad tym modelem. Co do pytań odnośnie wykonania to: 1. Napis Sperzel to Bumpmaping. 2. Render w Mental Ray więc wykorzystałem materiały z biblioteki Arch & Design. Dodałem teksturę drewna w dużej rozdzielczości oraz mapę transparency aby wyciąć znaczniki. Znaczniki to materiał Glazed Ceramic z mapą bumpmapingu. Trzeba jeszcze troche pokombinować z ustawieniami poszczegulnych parametrów i gotowe. Serdecznie zapraszam do komentowania pracki w dziale Finished Works. Pozdrawiam