przemek02 Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 (edytowane) Witam Od jakiegoś czasu zajmuję się modelem gitary ESP Eclipse. Niestety nie jestem jej posiadaczem, więc proszę o wszelkiego rodzaju komentarze i rady. Dołączam rendery dotychczasowych postępów. Materiały, oświetlenie oraz cała scena są tymczasowe. Pozdrawiam. Edytowane 21 Lipiec 2009 przez przemek02 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 Kabestany kluczy za mało wystają nad główkę trochę. A tak to bardzo fajnie:) Blokowane klucze dają radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 ogolem b.fajnie, tylko z dolu nie pasuje mi te wciecie w korpusie, jakby za glebokie i ta przykrywka na potencjometry jest taka kanciata?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 a ja Ci powiem ze doniej raczej kabla nie wlozysz :D ogolem fajno ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 racja hahahah!!!!! niezauwazylem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 Siema Nie podobają mi się materiały trochę, jak i kolorystyka, jest taka mdła. Wycięcie na elektronikę kanciate, szkoda. No i wiesz, myślę abyś podniósł sobie akcję najcieńszych strun bo dotykają przystawki! Troszkę też rozłożenie tekstury na spodzie gryfu mi się nie podoba. Modele fajowe, ja w mojej nie mogłem sobie poradzić z wysokością mostka chyba coś z proporcjami pochrzaniłem, u Ciebie wszystko spoko w tej kwestii :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek02 Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 Witam ponownie Dziękuję za wszystkie komentarze i proszę o więcej. Załączam najnowszy render postępu w pracach. Na korpusie brak wycięcia na switch (nie zwracajcie na to uwagi;) Jeśli ktoś posiada taką gitarkę to czy mógłby mi przesłać zdjęcie podstrunnicy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 no brak brak juz sie nie czepiam ^^, maznij to czarnym kolorem i nie bedzie widac ;)) apropos podstrunicy,, znalazlem jedynie to: http://i197.photobucket.com/albums/aa263/szczerzuja/SDC10733.jpg http://www.sevenstring.pl/g2/d/10210-4/ESP_nowe_12.jpg http://forum.sixstring.pl/gitary-elektryczne/esp-ltd-ec-256-ahb/ troche refek moze sie przydac ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek02 Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 Witam Gitarka gotowa, teraz popracować muszę nad innymi ujęciami kamery. Porady co jeszcze poprawić mile widziane. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 oj stary, gitarka miodzio, materiał pudła genialny, gratulacje ukończenia :] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek02 Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 (edytowane) Witam Ostatnio pracowałem trochę nad renderami i postanowiłem zamieścić efekty. Dziękuję za referki, przydały się. Wszelkie komentarze mile widziane. Pozdrawiam Edytowane 21 Lipiec 2009 przez przemek02 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 oooo good shi* Moim zdaniem we wszystkich ujęciach oprócz 3 od końca to struny E A i D są ble ale reszta... oo stary świetne, nie wiem czy tak wygląda ta gitara w rzeczywistości ale tutaj prezentuje się bardzo ładnie. Mam takie pytanko: jak zrobiłeś materiał podstrunnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 bardzo efektowne rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 widze przywiazanie do gitar, bo taka szczegółowosc odwalic, nice :D..... odemnie 5*, a panowie szlachta kiedy dadza gwiazdy co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 teraz tylko jakaś scenka i będzie pinknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Mnie się bardzo podoba:) Materiały bardzo ok, choć mostek i reszta żelastwa mogłyby być błyszczące. Jak zrobiłeś napis Sperzel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 ogolnie mialem juz nie postowac na tym forum (nie lubia mnie tu :P) ale genialna pracke wiec musze komenta dac... naprawde widac niezly progress na starcie wygladalo to sredniawo ale final wyszedl genialny naprawde dopracowane pod kazdym wzgledem dobra dbalosco szczegoly normalnie supcio. ***** gwiazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 jacie pierdacze!! az sie ciesze ze pofatygowalem sie i poszukalem ci tych referek ^^ dobra robota ^^ pierwszy render mam na tapecie bo bardzo mi przypadl do gustu ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek02 Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2009 Witam Wielkie dzięki za wszystkie komentarze. Postanawiam zakończyć pracę nad tym modelem. Co do pytań odnośnie wykonania to: 1. Napis Sperzel to Bumpmaping. 2. Render w Mental Ray więc wykorzystałem materiały z biblioteki Arch & Design. Dodałem teksturę drewna w dużej rozdzielczości oraz mapę transparency aby wyciąć znaczniki. Znaczniki to materiał Glazed Ceramic z mapą bumpmapingu. Trzeba jeszcze troche pokombinować z ustawieniami poszczegulnych parametrów i gotowe. Serdecznie zapraszam do komentowania pracki w dziale Finished Works. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi