graficMac Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 (edytowane) Witam! Uczę się modelować :) itp / teraz modeluję głowę z wideo tutoriala, nastepnie czeka mnie teksturowanie. Jak na pierwszy raz nawet jestem zadowolony ale widze tez duzo niedociagniec, moze jakies sugestie ? :) Postępy pracy --> Edytowane 12 Lipiec 2009 przez graficMac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 cos nie tak z nosem oraz gorna czescia ust, za waskie jakies takie scisnione i dziwnie wklesle, a ogolnie malo realne, bardziej w obcego to wpada, musisz popracowac nad miesniami twarzy ich imitacja....... ps: jesli naprawde sie uczysz i to pierwszy raz to calkiem niezle, lecz nie pasuje mi data twojej rejestracji, 3 lata sie uczysz modelowac twarz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Nie opieraj się tylko na blueprintach ale też na własnej percepcji. Po raz kolejny polecam wątek Naked models w dziale modeling. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Unikaj trójkątów i ngonów a poza tym używaj refek. Zauważ że nos masz strasznie wąski. Można to poprawić lekko przesuwając parę vertów. Poprostu przypatrz się tej głowie i łap anatomiczne różnice między twoją główką a ludziem ;p i ofc anatomia się przyda. GL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Tutaj masz referki http://www.c4dexchange.com/en/section.aspx?tid=7&cid=24&page=1 Dostałem ten link kiedyś od Ani. Patrz na głowę ze wszystkich kątów. Ja też kiedyś uczyłem się tworzenia głów. Zrobiłem 10 główek i musiałem zrobić przerwę :P bo mi zbrzydły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graficMac Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 *plasti - zarejestrowałem sie 3 lata temu, ale dopiero sie wzialem za grafike 3D, pierwszy raz modeluję głowę. Dzieki za uwagi, twarz rzeczywiscie nie jest zbytnio realna, popracuje nad nią jeszcze i pokaze czy lepiej to bedzie wygladalo. Nos na refce jest jakis brzydki i szeroki, moze przesadzilem i zrobiłem za wąski, chcialem zrobic zgrabniejszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi