Napisano 18 Lipiec 200915 l Witam, Jako, że dawno się maxem nie bawiłem, postanowiłem odświeżyć temat robiąc model modelu ;) Powoli będę zabierał się za poszycie, a to trochę czasu mi zajmie ;) Pozdrawiam! Edytowane 18 Lipiec 200915 l przez George82
Napisano 18 Lipiec 200915 l Ostatecznie będą żagle, linki, burty itd, czy na szkielecie skończysz? Będzie wsio ;]
Napisano 18 Lipiec 200915 l Jesli to wszystko bedzie to cikawie sie zapowiada. Powodzenie chce zobaczyc koniec ;]
Napisano 18 Lipiec 200915 l YO DAWG! WE HERD YOU LIKE MODELING, SO WE PUT MODEL IN YOUR MODELLER SO YOU CAN MODELING WHILE YOU MODELING! Jednym słowem- imo szkoda że model modelu, a nie model dużego statku. Ale idzie super, ładny render by the way. ;)
Napisano 18 Lipiec 200915 l Interesuję się modelarstwem szkutniczym i muszę Ci powiedzieć, że w modelu jest pewne niedociągnięcie, otóż krawędzie wręg muszą być wyprofilowane tak, aby listwy poszycia przylegały do nich całą powierzchnią. Jeśli teraz przyłożysz listwę to na dziobie i rufie będzie ona przylegać tylko do części krawędzi - samego brzegu. Mam nadzieję, że zrozumiałeś moje tłumaczenie :)
Napisano 18 Lipiec 200915 l No no, naprawdę ładne to, dopiero sam szkielet a już wygląda bardzo realistycznie :)
Napisano 19 Lipiec 200915 l ....imo szkoda że model modelu, a nie model dużego statku. Ale idzie super, ładny render by the way. ;) Czemu szkoda? Stwierdziłem, że model będzie przyjemniejszy w odbiorze, a z odpowiednią ilością detali nie będzie w niczym gorszy. dzięki btw ;) Dzięki wszystkim za wizytę. Update po urlopie ;)
Napisano 19 Lipiec 200915 l Bardzo fajnie się zapowiada! Bardzo ładny render i DOF! Podpisuje się pod uwagą Kr3tz! Puść go na głębokie wody!
Napisano 27 Lipiec 200915 l Świetna teksturka :) A i owszem ciekawa, ale na każdym pionowym kawałku jest to samo UVW...