Napisano 30 Lipiec 200915 l Hej mam problem z polskimi znakami pod angielskim windowsem windows 7 x64 i Windows Xp x64 Nie chodzi o to, że nie mogę ich wpisać ale o to, że programy źle działają np taki słowniczek głupieje jesli jest folder z polskimi znakami w nazwie, część programow nie potrafi z niego przeczytać nawet zwykłego jpg-a np infranview czy fast stone da się to jakoś ustawić żeby było dobrze? probowałem opcji regionalnych, klawiatury nawet ściągnąłem polski język do win 7 ale nic to nie pomaga:/ ma ktoś na to sposób?
Napisano 30 Lipiec 200915 l Autor co dokłanie masz na mysli ? czy mogę wpisać ą ę ś ć itd.? to mogę ;) tak samo jak w pliku textowym użyje polskich znaków to muszę go zapisywać w unicode bo inaczej zostaną utracone itd. no i z tymi folderami dziwna sprawa, wyświetlają się poprawnie ale niektóre programy nie potrafią z nich czytać :/
Napisano 30 Lipiec 200915 l xp x64 ctrl panel\regional and language options\advanced\language for non-unicode programs - polish ale nie wszystkie programy radzą sobie z polskimi znakami w nazwach plików i folderów. Ogólnie lepiej nie używać polskich znaków do tego celu.