Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, zastanawiałem się jak napisać ten temat, tak by zostać dobrze zrozumianym, może po kolei od początku. Wybieram się na studium o kierunku grafiki komputerowej, po cichu liczę na to że po mimo tak krytycznych uwag co do poziomu naszych szkół o tym kierunku, jednak czegoś się nauczę, ale przede wszystkim zdobędę papierek.

Swoje prace ukierunkowuje głównie w kręgi GameArtu, tam mnie ciągnie, a i mnie się to jak najbardziej podoba. Tak więc czas leci, człek zaczyna szukać pracy, stałej pracy i trzeba podjąć w tym kierunku pewne kroki. Wysyłam e-mail ze swoim CV, listem motywacyjnym i portfolio, do firmy zajmującej się game developingiem czy też działu mającego ziarno związku z tą bądź temu podobną tematyką. Teraz moje pytania do osób orientujących się w temacie:

- Gdzie, u jakich firm szukać stałego zatrudnienia jako pierwszej pracy w tej kategorii?

- Czy w ogóle w tej 'branży' można liczyć na stałe zatrudnienie?

- Jak wygląda taka praca? Słyszałem że często odbywa się na dystans, z kontaktem e-mailowym, bądź telefonicznym.

Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek sugestie coś co pozwoli mi rzucić trochę inne światło na moją aktualną ciemnotę, będę bardzo, bardzo wdzięczny.

Dla lepszego zobrazowania swojej 'działalności' podaję link do świeżutko założonego, acz pomalu rozwijającego się portfolio.

http://tadziu.carbonmade.com/

Pozdrawiam!

@Edit.

Zmienił się link do porfolio.

Edytowane przez zen
  • Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

1. No niewątpliwie powinny to być firmy zajmujące się grafiką i/lub tworzeniem gier...

2. Z tego co się orientuje to TAK

3. Bynajmniej nie w dużych, poważnych firmach - ci chcą mieć ludzi na miejscu, koordynacja dużego projektu przez email to przecież byłaby masakra...

4a. Na psińco ci strona powitalna, jak nic na niej konkretnego nie ma, zrób lepiej przekierowanie bezpośrednio do galerii, a zamiast home daj coś o sobie/kontakt

4b. Podoba mi się strona Artist Bio ;)

4c. szybkość działania serwera zniechęca do oglądania

Napisano

streaker, dzięki za trochę informacji, lubię wiedzieć na czym stoję. Co do portfolio to na wstęp korzystam z darmowego w przyszłości planuję się bardziej usamodzielnić, ale myślę że puki co musi mi wystarczyć takie. Jeszcze raz dziękuje, pozdrawiam!