MC-Maxim Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Napisano 29 Czerwiec 2004 Postawiłem go na asfalt .... to tak dla próby, ale nie wykluczone ze tak zostanie w finale.
illy Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 dobrze wyglada na asfalcie, chociaz za maly tiling tej textury ( za duzy blur, i te rowki w asfalcie za duze) ale podoba mi sie ten pomysl
MC-Maxim Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Napisano 29 Czerwiec 2004 No niestety taka texture udało mi sie znalesc na sieci. Inaczej nie moge jej ustawic bo nie jest \"powtarzalna\"
MC-Maxim Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Napisano 29 Czerwiec 2004 OK ... ostatni render i jutro albo pojutrze zabieram sie dalej za model.
Marcin Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 hehe ale ten napis ferrari to flipem nierob bo niepasuje do oka :P daj mu flipa bocznego.... no ale szczegolowosc mnie rozwala ....bardzo ladnie....
MC-Maxim Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Napisano 29 Czerwiec 2004 No wiem :) Zawsze zapominam to poprawic.
MC-Maxim Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 Praca ma sie ku końcowi ( naszczęście) :) W finale auto pozostawie w tym otoczeniu. Do wykonania pozostało mi jeszcze kilka drobnych elementów jak wycieraczki, zaciski na hamulcach, migacze itp. Oczywiscie ten model nie jest wiernym odwzorowaniem Ferrari i są pewnie róznice. Bardzo chce zakonczyc juz ten projekt i zabrac sie za cos nowego :) Pozdrawiam !
Yamakasi Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 Bardzo ladne chodz lusterka wydaja mi sie troche plaskie, a jesli chodz o asfalt no to jego jakosc tez nie jest zbyt dobra :)
sigoon82 Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 Hm.. fakt material na felgach jest troszkie jak by nie ten, zreszta tak samo na tarczach. To chrom? Pozatym chyba brakuje kierownicy, a tak pozatym to wporzo.
MC-Maxim Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 Nad felgami jeszcze popracuje (tarcze maja ten sam materiał). Wyzej juz pisalem ze jeszcze musze dorobic niektore elementy i dlatego nie ma jeszcze kierownicy :) Lusterka tez moze troche poprawie a asfalt raczej zostanie. Przy okazji wrzucam rendering z tyłu ... Pozdrawiam !
MC-Maxim Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 I jeszcze jedno :) to jest na próbe oczywiscie .... tło do wymiany :)
Gość eax Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 nie chce byc nie mily, ale zabierz sie za nowy samochod, ten ci niebardzo wyszedl, nie chodzi mi o modeling bo akurat tu idzie ci bardzo dobrze, i pokazanie modelu tez jest na poziomie, chodzi mi o to ze ten samochod nie przypomina modeny. Jezeli jednak chcesz dalej ciagnac ten projekt, to ci moge pozaznaczac to co warto poprawic. A przy nastepnym modelu poszukaj sobie duzo zdjatek :]
MC-Maxim Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 Nie no spoko .... mowiłem ze moj model ma odstępstwa od prawdziwej Modeny ale to wynika z tego ze podczas robienia modelu nie poprawiałem na bierząco tych różnic. Z jednym natomiast sie nie zgodze .... mianowicie nie bede teraz rozpoczynał nowego projektu gdyz to ze moj model w 100% nie przypomina oryginału, wcale mi nie przeszkadza :) A jak go skoncze to nastepny projekt postaram sie zrobic dokladniej ... a czy sie uda to sie okarze :)
cine-FX Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 model bajer, szczegolnie silnik ale poszukuje dobrego lakiery czy mozesz w miare zrozumiale napisac jak taki stworzec jaki masz na ferrari (render, mapa, ustawienia,) jednym slowem wszystko co potrzebne by otrzymac taki effect, nie potrafie na dzien dzisiejszy zrobic dobrego. Wiec prosze o pomoc, bende bardzo wdzieczny.. powodzenia przy tworzeniu :) ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4
Pussik Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 Wymysliłam. :-) Karoseria wygląda jak z papieru, nie widać jej grubości, zwłaszcza w tylnich strefach. :-) Pozatym maska beznadziejnei się łączy oraz wspomniany materiał felg razi. :)
MC-Maxim Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 Cine FX : Sciagnij sobie mapki HDRI z www.max3d.pl i pokombinuj. Ja kombinowalem caly dzien i wkoncu ustawiłem :) Pussik : Maske poprawie i felgi tez .... :) Chyba sie zabiore jutro za te felgii bo kazdy na nie narzeka o_O
Pussik Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Te kropeczki, to brak AA, czy może kompresja obrazu, czy jakieś cienie są poszarpane? Podłoże może być jeszcze gorsze? :>
chveti Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 bez AA? FELGi!!!!!!ta teksutra betonu to max rozciągnięcie
cine-FX Napisano 5 Lipiec 2004 Napisano 5 Lipiec 2004 Resorek na asfalcie :) Gdzie ty masz jakiekolwiek uszczelki, bo nieruwne sa te szpary pomiedzy szybami a karoseria, alusy swieca sie jak jazeniowka. popraw to bedzie ok. :) ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4
MC-Maxim Napisano 6 Lipiec 2004 Autor Napisano 6 Lipiec 2004 Uszczelki są .... nie wiem o co Ci chodzi. Alusy poprawie. Jedynie na tylnej szybie jest nierówno, widocznie zapomniałem poprawic :)
MC-Maxim Napisano 6 Lipiec 2004 Autor Napisano 6 Lipiec 2004 Juz ja tam gdzies wczesniej dawalem bez lakieru.
MC-Maxim Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Napisano 12 Lipiec 2004 Poprawiłem wreszcie te paskudne reflektory. Ten po prawej to nowy, a ten po lewej to stary. Na tym renderze jeszcze nie dopasowalem soczewek .... nic, ide spac :)
MC-Maxim Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Napisano 12 Lipiec 2004 To juz prawie koniec projektu ... nareszcie :)
Predator Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 jakby nie bylo to towj model i materialy podobaja mi sie :) choc juz duzo ci osob marudzilo z eto i owo mozna poprawic :) ale sam najlepeij wiesz co i jak trzeba zrobic byl bys to dorze robil :) brazil rules :) ja mecze mentala :) pozdrawiam.
Gość User190 Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 Oooo.. brazil?? :D Jakie masz ustawienia materiału lakieru??
MC-Maxim Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Napisano 12 Lipiec 2004 Wrzucam to jeszcze raz ponieważ wyświetliła sie juz następna strona .... Jeszcze kilka kosmetycznych poprawek i koncze. Wreszcie .....
Gość User190 Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 Nie u wszystkich nastepna :P [Wyedytowany dnia 12-7-2004 > M@Ti]
Pionier Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 czemu taka zla jakosc : / zwlaszcza przy refelktorach sie kaszani. Ale pomijajac to, to 1 obrazek bardzo mi sie podoba :)
MC-Maxim Napisano 12 Lipiec 2004 Autor Napisano 12 Lipiec 2004 No faktycznie przesadziłem jak zwykle z kompresją i do tego chyba powinienem dac AA x2.
shampan Napisano 13 Lipiec 2004 Napisano 13 Lipiec 2004 Cze, tez robilem modene, nawet gdzies ja jeszcze mam nieskonczona :) Model fajny ale gdzie sa wloty powietrza nad drzwiami :p
empik Napisano 14 Lipiec 2004 Napisano 14 Lipiec 2004 spoko.... fajne wyglada jak zdjecie (prawie) pozdro
MC-Maxim Napisano 5 Sierpień 2004 Autor Napisano 5 Sierpień 2004 Wrocilem dzisiaj z nad morza i przed chwilka wlaczylem Maxa. Zmienilem kolor Ferrari na zołty i dalem inne ujecie. Co o tym myslicie ? Pozdrawiam !
Phantom Napisano 5 Sierpień 2004 Napisano 5 Sierpień 2004 very nice...tylko felgi świecą się jak psu jajca...a color hmm...mi pasuje...nie wiem jak fani rosso :) pozdrawiam...
MC-Maxim Napisano 5 Sierpień 2004 Autor Napisano 5 Sierpień 2004 To sie ciesze :) Dzieki za ocene. Przy okazji dorzucam troszke inne ujecie.
kx Napisano 5 Sierpień 2004 Napisano 5 Sierpień 2004 kolor sie chyba za bardzo kontrastuje z otoczeniem... ale niewiem, czerwony mi sie bardzo podobal :)
MC-Maxim Napisano 5 Sierpień 2004 Autor Napisano 5 Sierpień 2004 No czerwony pewnie wyglada ładniej ale juz sie na niego tyle napatrzylem ze ..... a dzisiaj w Top Gear widzialem wlasnie zółtą Modene i pomyslalem ... a wyrenderuje sobie ja na zółto :) Takze to jest taka proba bo model juz zakonczyłem. Moze niedlugo wezme sie za jakies nowe auto. Pozdrawiam !
Gość eax Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 tak zolta, ale ta wyglada jak "lemon", mozesz ja jeszcze zrobic w granacie albo w jaskrawej zieleni (kiedys widzialem Viper'a w takim kolorku), ten drugi kolor to polzartem, ;) popracuj jeszcze tronke nad ustawieniem lakieru, cos niebardzo mi pasuje.....
xMark Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 mi sie szyby nie podobaja, strasznie znieksztalcaja wnetrze.
Rekomendowane odpowiedzi