fikifak Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Od jakiegoś czasu pracuje nad ptaszkami tworzącymi pentagram. Jest jeden problem. Zrobiłem swoje "ptaszki", zrobiłem animacje ruchu skrzydeł, w nowej scenie postawiłem pentagram, "merge" ptaszka, "copy", no i pojawił się problem. Kiedy próbuje animować lot, to każdy key animacji skrzydeł ptaszka przywraca go na początkowe miejsce. Z jednej strony mógł bym to zrobić klatka po klatce, ale jestem leniem i nie chce mi sie robić tego dla 33 ptaszków.
asblaze Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 A ja nie rozumiem, czym animowałeś ptaki? chcesz je po ścieżce puścić?
Ania Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Zparentuj ptaki do jakichś obiektów (każdy osobno) i ruszaj tylko obiektem. Bo jak zanimowałeś pozycję, to jest to pozycja absolutna, i każda kopia do niej wróci.
fikifak Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 nigdy nie bawiłem się z parentowaniem i szczególnie nie wiem jak to zrobić. P.S. A ptaki animowałem metodą auto key
Rekomendowane odpowiedzi