GrześDuro Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 Auto juz dawno powinno trafic do FW, ale ciagle problemy techniczne to uniemozliwiały. Model w 3dsmax, render w mentalu, mały post w PS. Planuje zrobic jeszcze scenke a przynajmniej composita. Zapraszam do komentowania i krytykowania;)
banana.split Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 po pierwsze gratuluję wyboru tematu - to jeden z najpiękniejszych samochodów wszechczasów, trudno żeby wszedł słabo. co do wykonania, to brakuje mi tylko jednej rzeczy do świetej pracy - KONTRASTÓW. tzn. mdłe jest tło, lakier nie w pełni wydobywa tą piękną linię bo brauje w nim dynamizmu oświetlenia, felki również nie mają głębi, błysku. stripes'y również proponowałbym zrobić po prostu białe a nie szare. bo już takie elementy jak lusterka, klamki czy wycieraczki gdzie pojawia się ostry kontrast wypadają bardzo dobrze. Proponuję wykorzystać całą moc gamy kolorów jaką oferuje szala szarości (która dominuje w kolorystyce pracy) i będzie super. A najciekawszy i najprzyjemniejszy drugi kadr. pozdrawiam.
simonhc Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 (edytowane) Uwielbiam ten pojazd:D Praca bardzo dobra, jest wszystko co trzeba(soft i hard boxy) Jesli sie czepiac to w 3 ujeciu wydaje mi sie ze opona ma za ostra krawedz pomiedzy zlobkowaniem bierznika a bokiem oponki(byc moze kwestia shadera) gratuluje efektownego dziela! **** Edytowane 10 Sierpień 2009 przez simonhc
drakul Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 fura niesamowita, ach te muscle lat 60-70. brakuje troche ostrosci tym renderkom. mozna by bardziej popracowac nad materialem felg
NV Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 Model fajny, render już mniej. Wybrałem te ujęcie które najlepiej ukrywa niedoróbki materiałów itd. do tego chyba ogólnie najfajniej wyszło. Brakuje trochę klimatu tamtych lat więc trochę poczarowałem w photoshopie. Praca ma duży potencjał tylko trzeba go wykorzystać. Jak coś to wywalam.
D4D4L Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 Buuuuuuuuuuuuu nie podoba mi siééééééééééééé :D Nie no model fajny...studio nie....a co do posta...to tez moge sobie zrobic swoja versje i pokazac jak Nvidia? :)
GrześDuro Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 Dzieki za komenty;) banana.split popracuje nad tym o czym wspomniales. Biale pasy rzeczywiscie wygladają lepiej simonhcDzieki;) drakul moze mi sie cos uda zrobic z tym chromem Nvidia To chyba jednak za bardzo postarzony ten redner. Moim zdaniem nie ta epoka. Ale dzieki i pewnie ze moze zostac;) D4D4L czemu nie?;)
mrozik26 Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 ehh kurcze w tej kwestii przydał by sie "zaczarowany tablet" lub "zaczarowany 3dmax"
peter_f Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Świetny model jak dla mnie! Prezentacja fajna! Mógłbyś tylko dać w shopie unsharp mask na wszystkie rendery. Podoba mi się przeróbka Nvidii. Fajny klimat. Ogólnie piękna robota!
D4D4L Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Heya Woo to śupa to pokazuje swoja wersje :) jeszcze mysle nad 2 focia bo jest naprawde najs...z tym ze chyba wolal bym zeby bylo widac troszke wiecej boku :C By D4D4L jak juz w wipie muwilem... chrom sie przejaral w poscie :]
NV Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Jak dla mnie z dobrym postpro i kilkoma poprawkami już na poziomie renderu ta praca mogłaby mieć fronta :)
Rekomendowane odpowiedzi