gonzo71 Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 W zakladce customize/preferences/viewport jest opcja wyboru sterownika mam mozliwosc. Mam mozliwosc direct x 9.0, direct x 10.0 lub sterownik systemowy. Wywala mnie z maxa kiedy ustawie direct x 10.0. Moja karta obsluguje direct x 10.1 i nie wiem gdzie lezy problem? Jakie sterowniki macie ustawione u siebie? I co z OpenGL czy ta opcja sterownika jest warta uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 Max nie ma jeszcze pełnego wxsparcia dla direct x 10.OpenGL nie obsługuje wszystkich efektów i jest wolniejsze przy dużych scenach.Ustaw directx 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2009 (edytowane) Dzieki. Wlasnie tak ustawilem i przyspieszylo w porownaniu ze standardowym sterownikiem.:) Edytowane 11 Sierpień 2009 przez gonzo71 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 Jaki system? Karta moze obslugiwac DX10, ale Windows XP nie obsluguje. Dopiero Vista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2009 windows 7 testuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi