Jump to content

Featured Replies

Posted

Witam, pisze ponieważ nie umiałem znaleźć nigdzie w Google, ta strona, masa innych. Nie znalazłem odpowiedzi. W dodatku od niedawna bawię się 3ds Max 9 i nie umiem za wiele. A oto problem:

Chce zrobić T-shirt jak w załączniku nr1. Mam już tyle zrobione załącznik nr2. I nie wiem z czego a ni jak zrobić ramiączka by były połączone z resztą. Próbowałem kilku rzeczy ale niestety nie wychodzi mi to tak jak bym chciał. Jestem pewien, ze coś robię źle... No ale proszę o pomoc was. Najlepiej łopatologicznie rozpisywać czym co robić. Tak najłatwiej łapie np: "edycja>polecenie>polecenie" z góry dziękuje.

Edited by Black Wolf

• Replies 7
  • Views 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

co Ty jakieś filmy xxx animowane masz zamiar robić ?:D takie zderzaki jej zrobiłeś że trzy sylikony trzeba by było wsadzić ;p

• Author

THX :P Ale nie problem w wielkości. Poza tym zrobiłem większe, żeby zmniejszyć. Wiesz morfing. Chce to do POSER7 ex port'nąć (ubranie) więc nie wiem czy ma być zrobione na model bez morfów czy z nimi ^^'

Najlepiej łopatologicznie rozpisywać czym co robić. Tak najłatwiej łapie np: "edycja>polecenie>polecenie" z góry dziękuje.

edit poly > przesuwaj vertexy > dodawaj poly > modyfikuj krawędzie > powtorz pare razy > zrobione

jest na sieci troche materialow o modelowaniu ubran, gdzies tu powinien na forum byc link do tutka klicka o modelowaniu popiersia, tam bardzo ladnie jest technika modelowania ubrania pokazana.

manga dekiel! :p

ja jeszcze dodaję z łopaty do tego nieco coś innego. to meczące, chyba się dorobisz ale radzę trenować modeling

baza>edytuj poly>connect/cut itp ..>twórz vertexy>szyj z nich poligony

a tak zresztą F1>cloth, garment maker albo google jak robić coś podobnego. Np. portki :p

Witam, pisze ponieważ nie umiałem znaleźć nigdzie Google...

o tu jest: www.google.com

nie mogłem się powstrzymać (tak po prawdzie to nawet nie chciałem :D)

• Author

OK złapałeś mnie :P Dobra to pobawię się Tym teraz. Jak by co będę Tu jeszcze zadawał masę pytań ;] :P

Loki wyprzedziłeś mnie :D

Technika jak dla mnie dobra to by była taka żebyś sobie zaznaczył edge z którego ma wychodzić rękawek i go przeciągnął z wciśniętym shiftem :D

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy