Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Moja sugestia jest taka:

- wywal światła nad obrazkiem

- z lewej daj jakieś niebieskie miękkie światło. Jakiś plejn mocno niebieski albo okno i sky w environment

Potem pokaz i zobaczymy co dalej :)

Napisano

Sky zdecydowanie mocniejszy i niech z lewej tez trochę się dyskretnie wkroda przez jakieś okno do wnętrza zabarwiając wszystko na niebiesko.

Napisano

-przesadziłeś z iesami

-ten glow na lampkach? też przesada.

-zacznij od precyzyjnego modelu i dobrego wystroju wnętrza oraz doboru materiałów i tekstur. m.in. ogólnie drewno nie teges, brak dopasowania i stylu. rama z obrazem nijak pewnie nie chciało się dobrze modelować :)

-na koniec głowić się nad oświetleniem i ustawieniami vRaya

pozdrawiam, nie bój się mojej krytyki.. podejdę kiedyś pozytywnie.

ad.1. fotel jest twój model?

Napisano

Dunablaster, a co ty tu chcesz od modeli?

Rama jak rama - kawałek prostego drewna. Widać że to nie pałac jakiś.

Mirek:

Więcej światła

Więcej niebieskiego, jak tam wyżej prawią słusznie

Ja bym się cofnął z kamerą na trochę większy kadr, ale jeśli nie, to może oddal i skadruj, będzie widać zbieg.

Napisano

mkeruj no fakt ale brakuje najbardziej podstawowego: szparek od ramki.

poza tym istnieje pojęcie wolnej woli - pytam go z ciekawości, a ten moze odpowiedzieć jak chce.

Napisano

Pionix - thx za komenta - bede sie kierował Twoimi radami

Dunablaster - dzięki ale akurat szparki w ramce są :) przybliż trochę ,jak bedzie lepsza rozdziałka lepiej bedzie widac

mkeruj - dziękuję i napewno poprawię co mówisz

Napisano

aha mam pytanko, chciałem zrobić na białej ścianie wzorek jakiejs rośliny wijącej się, tylko nie wiem jak to sie robi :( , mógłby mi ktoś to opisać, plis :)

Napisano

Ja robię w fotoszopie bitmapę na całą ścianę i wrzucam do diffuse.

Horyzont za oknem musisz poprawić, z tej pozycji kamery to chyba tylko niebo by było widać albo jakiś wieżowiec

Napisano

mkeruj ma racje, linia horyzontu powinna byc o wiele nizej przez co te okno wygląda jak świecący obrazek :/, dywan, wazony, tekstury - wydaje mi sie ze wszystko to juz miales w poprzedniej pracy kiedy to bylo pare scian schody, stolik i kanapa ;P na panelach powinny byc widoczne cięcia ale to juz szczegol ;)) podoba mi sie model kanapy :D

Napisano

na drugim obrazku ( tym co okno widac) prawy-górny róg coś chyba jest za jasno nad oknem w rogu pokoju. Jezeli masz świtło w oknie Vray plane to może jest za daleko od okna ??