Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

3a19801fd8d01df0.jpg

Taka sobie pracka, w której użyłem paru nowo poznanych technik. Przede wszystkim trawa za pomocą nowego systemu cząstek, teksturowanie kamienia z użyciem projection painting oraz composite system nodes (link do ustawień nodes: www.gifwww)

Model ptaka był wzorowany na tym przedstawionym tutaj: http://www.digart.pl/praca/472791/BESTIA.html

autorstwa: http://jakkas.digart.pl/ !JakkaS'a

-----

Problem był taki, że trawa wygląda ładnie renderując gaussem, a reszta lepiej na catrom. Żeby to uzyskać zastosowałem nodes. Zrenderowałem najpierw samą trawę bez cieni, potem ptaka i kamień również bez cieni. Potem render wszystkiego i w render layers zaznaczyłem dodatkowo żeby liczyło AO i shadows. Z tego też node'a wyciągnąłem shadows i AO i zmiksowałem, łącząc to potem z nałożonymi na siebie wcześniej trawą i ptakiem za pomocą color node overlay. Dodatkowo jeszcze używałem hue/saturation nodes dla warstw z trawą i ptakiem.

8c7a68eb21deb01dm.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardziej test, niż skończona praca. Trawa mnie osobiście nie przekonuje - momentami jest zbyt falista, przypomina nieco wodorosty.

Napisano

Przecież to niegotowe, czemu ptak nie oteksturowany? Jakieś kolorki kontrastowe do zieleni? I dodałabym kilka kamieni, żeby tak nie stał samotny w polu.

Przecież w ostatniej pracy pokazałeś że potrafisz. Radzę przenieść do wipa i dokończyć.

Napisano

Trawa im dalej tym lepiej wygląda. Ale pracka do WIPa a nie do finished imho.

Napisano
  • Autor

Można tak powiedzieć, że test, ale zrobiłem z tych testów jakiś tam obrazek. Widzę, że wam nie podchodzi za bardzo ;(

Może kiedyś do tego wrócę, ale na razie zostawiam jak jest, uznaję za ukończone i ruszam dalej. Nie ma co medytować nad małymi detalami w takiej w sumie dobrze to Mookie powiedział testowej pracy, ale jednak zawsze pracy :P przynajmniej dla mnie.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.