claymor Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Witam . Na wstepie napiszę że jestem początkującym grafikiem 3D a to moja pierwsza poważna wizualizacja w Vrayu. Zanim osiągnołem taki efekt przegrzebałem dziesiątki tutków. Wiem że projekt wymaga jeszcze doszlifowania. Liczę na podpowiedzi co można jeszcze udoskonalić aby wyglądało jeszcze bardziej realniej. Wybaczcie tak małą rozdziałkę ale jak próbuję wyrenderować w większej rozdzielczości to mi się max zamyka w czasie renderowania i nie wiem co zrobić by tak się nie działo.
funus Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Jak dla mnie zwiększ wartość Displacemet albo Bump dla materiału dachówki, bo teraz jest płaska. Myślę że to trochę pomoże.
Hynol Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Wejdź sobie do działu gameart - tam jest temacik o budynkach w klimacie fantasy - przyda Ci się troszkę podpatrzeć jak można urozmaicić budynek, zrobić lepszy dach, jak użyć tekstur. Pierwsza próba - wiadomo nie rewelacja - ale można to troszkę dopieścić. Zobacz też jak ludzie robią dachówki (displacement albo modelowanie) bo teraz masz tam za płasko.
Czeczen Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Proponuje zajrzeć do albumów z architekturą, myślę, że to najlepsze rozwiązanie. Co do kwestii zwieszek w trakcie renderowania,jaki masz komputer(ile ramu, procesor, itp) Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi