Posted August 31, 200915 yr Kolejny obrazek z pod mojego 3d stępla.Paramtery: 1)Rozdziałka:1200/900 pikseli 2)Renderer:Mentalray(FG enabled) 3)Soczewka kamery: 30 mm Pozdro
August 31, 200915 yr No nawet nawet. Popracuj jeszcze nad renderem. Zrób mocniejsze cienie bo niektóre przedmioty wyglądają jakby lewitowały. Popracuj nad materiałami. Sorry, ale szafka i łóżko to dla mnie pomyłka. Nadałeś im wogóle jakiś materiał ? I popraw pościel bo Ci sie troche teksturka rozciągnęła. Ale idziesz w dobrym kierunku.
August 31, 200915 yr światło słabe, modele lewitują, rozciągnięte mapowanie na kołdrze Słabo to wygląda, ale może jakoś się "wygrzebiesz" pozdro
August 31, 200915 yr Ja przyłączam się do przedmówców i dodaje, że coś złego jest z kamerą. Jakoś dziwnie to mi wygląda tak jakby było to na siłe wydłużone.
August 31, 200915 yr alo moze jakas ciekwsza podloga ? wykladzina dywanowa w pastelowych kolorach ? pzdr
September 1, 200915 yr Musisz sie dużo bardziej przyłożyć do materiałów i ustawień rendera polecam z jakiś tutków popróbować ustawienia pzdr
September 2, 200915 yr Author Witam!!! Dzięki za porady.A oto i odpwiedzi: Mikolc:Na łóżko i szafkę nałożyłem: "diffuse" niebieski kolor, no i "noise" jako bummap(z dronym ziarnem). Indian:nie wiem czy światło jest słabe czy nie,(jak możesz to wyrażaj się precyzyjniej), mapowanie na kołdrze poprawiłem(jeszcze nie załadowałem nowego renderu), poza tym, to moja 6 lub 7 poważniejsza praca, wcześniejszych nie dało się oglądać bez odruchów wymiotnych). Fletcherr:Soczewka kamery to 15 mm dlatego zdeformowało perspektywę, dlaczego użyłem taką soczewkę? Bo mi się podobało. Sunedge:Cierpię na chroniczny brak tekstur, wiec dałem to co miałem najlepsze. Noted:Popracuje mad materiałami, a jeżeli znasz jakiś dobry tutorial, to łaskawie podaj link( samemu nie zawsze uda się znaleźć wartościowy tutek).
September 2, 200915 yr przede wszystkim proporcje masz straszne. na deser polecam przerobić tutorial od irobienia interiorów: dobrym początkiem jest: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34879 plus specjalnie dla Ciebie - parę tutków o modelowaniu. http://www.onnovanbraam.com/index.php?tutorials/