Napisano 31 Sierpień 200915 l Kolejny obrazek z pod mojego 3d stępla.Paramtery: 1)Rozdziałka:1200/900 pikseli 2)Renderer:Mentalray(FG enabled) 3)Soczewka kamery: 30 mm Pozdro
Napisano 31 Sierpień 200915 l No nawet nawet. Popracuj jeszcze nad renderem. Zrób mocniejsze cienie bo niektóre przedmioty wyglądają jakby lewitowały. Popracuj nad materiałami. Sorry, ale szafka i łóżko to dla mnie pomyłka. Nadałeś im wogóle jakiś materiał ? I popraw pościel bo Ci sie troche teksturka rozciągnęła. Ale idziesz w dobrym kierunku.
Napisano 31 Sierpień 200915 l światło słabe, modele lewitują, rozciągnięte mapowanie na kołdrze Słabo to wygląda, ale może jakoś się "wygrzebiesz" pozdro
Napisano 31 Sierpień 200915 l Ja przyłączam się do przedmówców i dodaje, że coś złego jest z kamerą. Jakoś dziwnie to mi wygląda tak jakby było to na siłe wydłużone.
Napisano 31 Sierpień 200915 l alo moze jakas ciekwsza podloga ? wykladzina dywanowa w pastelowych kolorach ? pzdr
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Musisz sie dużo bardziej przyłożyć do materiałów i ustawień rendera polecam z jakiś tutków popróbować ustawienia pzdr
Napisano 2 Wrzesień 200915 l Autor Witam!!! Dzięki za porady.A oto i odpwiedzi: Mikolc:Na łóżko i szafkę nałożyłem: "diffuse" niebieski kolor, no i "noise" jako bummap(z dronym ziarnem). Indian:nie wiem czy światło jest słabe czy nie,(jak możesz to wyrażaj się precyzyjniej), mapowanie na kołdrze poprawiłem(jeszcze nie załadowałem nowego renderu), poza tym, to moja 6 lub 7 poważniejsza praca, wcześniejszych nie dało się oglądać bez odruchów wymiotnych). Fletcherr:Soczewka kamery to 15 mm dlatego zdeformowało perspektywę, dlaczego użyłem taką soczewkę? Bo mi się podobało. Sunedge:Cierpię na chroniczny brak tekstur, wiec dałem to co miałem najlepsze. Noted:Popracuje mad materiałami, a jeżeli znasz jakiś dobry tutorial, to łaskawie podaj link( samemu nie zawsze uda się znaleźć wartościowy tutek).
Napisano 2 Wrzesień 200915 l przede wszystkim proporcje masz straszne. na deser polecam przerobić tutorial od irobienia interiorów: dobrym początkiem jest: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34879 plus specjalnie dla Ciebie - parę tutków o modelowaniu. http://www.onnovanbraam.com/index.php?tutorials/