Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kolejny obrazek z pod mojego 3d stępla.Paramtery:

1)Rozdziałka:1200/900 pikseli

2)Renderer:Mentalray(FG enabled)

3)Soczewka kamery: 30 mm

Pozdro

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No nawet nawet. Popracuj jeszcze nad renderem. Zrób mocniejsze cienie bo niektóre przedmioty wyglądają jakby lewitowały. Popracuj nad materiałami. Sorry, ale szafka i łóżko to dla mnie pomyłka. Nadałeś im wogóle jakiś materiał ? I popraw pościel bo Ci sie troche teksturka rozciągnęła. Ale idziesz w dobrym kierunku.

Napisano

światło słabe, modele lewitują, rozciągnięte mapowanie na kołdrze

Słabo to wygląda, ale może jakoś się "wygrzebiesz"

pozdro

Napisano

Ja przyłączam się do przedmówców i dodaje, że coś złego jest z kamerą. Jakoś dziwnie to mi wygląda tak jakby było to na siłe wydłużone.

Napisano

alo

moze jakas ciekwsza podloga ? wykladzina dywanowa w pastelowych kolorach ?

pzdr

Napisano

Musisz sie dużo bardziej przyłożyć do materiałów i ustawień rendera polecam z jakiś tutków popróbować ustawienia

pzdr

Napisano
  • Autor

Witam!!!

Dzięki za porady.A oto i odpwiedzi:

Mikolc:Na łóżko i szafkę nałożyłem: "diffuse" niebieski kolor, no i "noise" jako bummap(z dronym ziarnem).

Indian:nie wiem czy światło jest słabe czy nie,(jak możesz to wyrażaj się precyzyjniej), mapowanie na kołdrze poprawiłem(jeszcze nie załadowałem nowego renderu), poza tym, to moja 6 lub 7 poważniejsza praca, wcześniejszych nie dało się oglądać bez odruchów wymiotnych).

Fletcherr:Soczewka kamery to 15 mm dlatego zdeformowało perspektywę, dlaczego użyłem taką soczewkę? Bo mi się podobało.

Sunedge:Cierpię na chroniczny brak tekstur, wiec dałem to co miałem najlepsze.

Noted:Popracuje mad materiałami, a jeżeli znasz jakiś dobry tutorial, to łaskawie podaj link( samemu nie zawsze uda się znaleźć wartościowy tutek).