Napisano 7 Wrzesień 200915 l Witam wszystkich, więc zaczynam kolejny projekt z serii nieudane próby stworzenia wyrobu wizualizacjo-podobnego :) Początek modelowania: Pozdrawiam, noted Edytowane 14 Wrzesień 200915 l przez noted
Napisano 9 Wrzesień 200915 l wszystko ladnie schludnie :) ale troszke niskie te meble masz :) ale moze to twoja koncepcja :)
Napisano 9 Wrzesień 200915 l gdyby nie te lampy i przesadnie duże wazony to nawet sympatycznie pozdr. P.S tylko poduszki troszku za "cienkie"
Napisano 9 Wrzesień 200915 l Część obiektów wisi w powietrzu. Lampka nie taka, no i półeczki za grube. Co się natomiast tyczy pochwały to firanki :) Gratuluję.
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Autor No może wyjść ciekawie, czas pokaże :) widzi Mi sie dywanik ;D dzięki chcesz dywanik? będzie dywanik! :) gdyby nie te lampy i przesadnie duże wazony to nawet sympatycznie pozdr. P.S tylko poduszki troszku za "cienkie" A co jest nie tak z lampami? Wazony z referek modelowane ale skoro są za duże to mogę zmniejszyć :), poduszki poprawię :) Część obiektów wisi w powietrzu. Lampka nie taka, no i półeczki za grube. Co się natomiast tyczy pochwały to firanki :) Gratuluję. dzięki :), a które konkretnie wiszą? Co z tą lampka do cholery :P, półeczki poprawie Następny up jak tylko wrócę z pracy i znajdę chwile więc myślę że pod wieczór dzisiaj :) Dzięki za c&c bez odbioru :)
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Jak dla mnie luz, wielkość wazonów mi sie wydaje że jest ok, wydająsie wielkie przy tym niziutkim łóżku:) Jak dla mnie to tylko pusto trocha na tych bocznych półkach, te otwory nad łóżkiem w scianie bym czymśwykończył na krawędziach, albo przynajmniej bardziej zchamferował :) Powiedz mi jeszcze na czym sie podpiera ta duża poduszka spod tych dwóch małych? xD ona chyba właśnie wisi mi sie zdaje :) A no i możesz dodać jakieś wykończenia pomiedzy podłogą a scianą :) Widzi mie sie też tutaj jakiś żyrandol i jakiś duuuży obraz na środku sciany nad łóżkiem xD Mam pomysł - jak skończe pieska to Ci podeśle render portretowy i go tam wstawisz w antyrame xD hehe co ty na to ??:)
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Autor Jasne jestem otwarty na propozycję już kilka rzeczy po cichaczu w pracy poprawiłem całą resztą zajmę się raczej już później, a co do obrazu to czekam na wiadomość :) edit: Ok, dodałem dywan, zmniejszyłem wazony, dodałem wszędzie listwy podłogowe, pogrubilem poduszki, dodałem duperelki na pólkach oraz obraz nad łóżkiem (obraz po renderze dodalem więc nie widać :P) no i nic w powietrzy już nie wisi. Lampek nie zmienię dopóki mi konkretnie nie powiecie co z nimi nie tak nie pasują do wnętrza czy są kiepsko zrobione? bo nie wiem na co ewentualnie wymienić... więcej lepszych renderków jak zrobię balkonik i jakieś względnie normalne światełko Edytowane 11 Wrzesień 200915 l przez noted
Napisano 11 Wrzesień 200915 l Jak dla mnie tam te lampki są gites xD Daj jeszcze ze 2-3 rzeczy na te półki, jakieś książki czy coś... Nad tą pułką na której leży ta tacka bym dał jakiś bluszcz, albo może akwarium, nie wiem, jakiegoś bajera xD Jak będe w domu to ci podeśle render pieka to go wstawisz w obrazek :]
Napisano 11 Wrzesień 200915 l troszku niższe "włoski" dywanu, i będzie git, czekam na kolorki i nieco cieńsze, zwężające sie ku końcowi, dywanik najlepiej gruby na 1 cm około, chamferowany, zwiększyć gęstość włosków.
Napisano 12 Wrzesień 200915 l Autor Witam ponownie, walczę z materiałami teraz, ew. później jak będzie za pusto i materiały będą gotowe to dodam coś na półki jesczez, a resztę poprawilem wedle wskazówek. Grievous dalej nic się nie odzywasz do mnie w sprawie obrazu :) A o to renderki aktualnego progress'u: Pozdrawiam!
Napisano 12 Wrzesień 200915 l panele chyba ciut za duże, doświetl widok za oknem, więcej włosków na dywanie, i git P.s plus za zasłonki :)
Napisano 12 Wrzesień 200915 l Zasłony wyszły Ci genialnie. Ja bym proponował Ci zmienić materiał łóżka na ciemniejszy bo tak to się zlewa z podłogą, np.: na olchę, wiśnie ewentualnie orzech. Pozdrawiam
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Hmm... troche za intensywne swiatlo jak dla mnie jak na 2 okienka :) popracuj nad tym, bo troche az nienaturalnie tu swietliscie :P Już sie odzywam w sprawie pieska xD
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Mam pytanko :) jak wymodelowales zaslony? bo ja wlasnie walcze z zaslonami w mojej wizce :) i jakos tak nie mam pomyslu jak to sie robi :)
Napisano 13 Wrzesień 200915 l stary!(minuta szukania) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=60093 http://www.evermotion.org/tutorials/show/7900/making-interior-scene http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34894 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=25822
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Autor No właśnie mniej więcej tak jak napisał indian :) mam problem z niby banalnym materiałem okładki książki, nie chcę wpakować tam jakiegoś złożonego materiału żeby sobie nie wydłużać renderów (już i tak ledwo ciągnie ta moja maszynka) textura też jakoś mi się nie widzi, ale jakie Wy macie na ten temat zdanie? No to w miarę ostatnie renderki całości, kołdra wyszła okropnie wiem, ale może kiedy indziej to poprawię: Dzięki wszystkim za pomoc przy pracy :) ja osobiście jestem cholernie zadowolony z uwagi na to, że to moja pierwsza taka udana wizualizacja. Pozdrawiam! Edytowane 14 Wrzesień 200915 l przez noted
Napisano 14 Wrzesień 200915 l No ładnie ładnie:) Wyślij mi na PW swój mail, to Ci prześle render pieska na obraz to podstawisz ok xD??
Napisano 14 Wrzesień 200915 l Autor dywanik trochę rzadki. Tak wiem ale już mi komp nie wyrabiał i się 3ds max wyłączał :P
Napisano 14 Wrzesień 200915 l Autor no to spróbuj z dispem No tak zrobię ale to już raczej w następnej wizce, ewentualnie dobra textura i bump...
Napisano 14 Wrzesień 200915 l Jak na pierwszą wizkę to super. Tylko trochę za świetliście, wygląda jakby ściany za kamerą nie było.
Napisano 14 Wrzesień 200915 l pierwszą?!? http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=58968 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=61617
Napisano 14 Wrzesień 200915 l Autor Nigdzie nie pisałem, że jest to moja pierwsza wizualizacja co najwyżej pierwsza, która rzeczywiście się udała i z której jestem zadowolony :)
Napisano 14 Wrzesień 200915 l No tak zrobię ale to już raczej w następnej wizce, ewentualnie dobra textura i bump... A jeśli już dywan to w ustawieniach vray ustaw memory range limit na mniejszy żeby ci ramu nie pożerało (później się przyda w renderowaniu displace) i zobacz jak to idzie. jednak takie ograniczenie ma wadę - spowalnia render bo vray musi wyrzucać geometrię i ładować jej nową partię.. Zresztą dla zwiększenia liczby włosków spróbuj pomału w miarę niewyłączania się 3ds podkręcać liczbę tupetków na dywanie. (dla oszczędzenia sobie czasu niższe ustawienia i region rendering.)
Napisano 22 Wrzesień 200915 l Autor hehe troszkę zabiegany jestem, ale postaram się dzisiaj wrzucić :) EDIT No jak obiecalem :D Edytowane 22 Wrzesień 200915 l przez noted