Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, więc zaczynam kolejny projekt z serii nieudane próby stworzenia wyrobu wizualizacjo-podobnego :) Początek modelowania:

wip01r.jpg

wip02x.jpg

wip03.jpg

wip05q.jpg

Pozdrawiam,

noted

Edytowane przez noted

• Odpowiedzi 33
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wszystko ladnie schludnie :) ale troszke niskie te meble masz :) ale moze to twoja koncepcja :)

Napisano
  • Autor

No ja właśnie lubię bardzo taki styl :) dziękuje za komentarz ;)

Napisano

No może wyjść ciekawie, czas pokaże :) widzi Mi sie dywanik ;D

Napisano

gdyby nie te lampy i przesadnie duże wazony to nawet sympatycznie

pozdr.

P.S tylko poduszki troszku za "cienkie"

Napisano

Część obiektów wisi w powietrzu. Lampka nie taka, no i półeczki za grube. Co się natomiast tyczy pochwały to firanki :) Gratuluję.

Napisano
  • Autor
No może wyjść ciekawie, czas pokaże :) widzi Mi sie dywanik ;D

dzięki chcesz dywanik? będzie dywanik! :)

gdyby nie te lampy i przesadnie duże wazony to nawet sympatycznie

pozdr.

P.S tylko poduszki troszku za "cienkie"

A co jest nie tak z lampami? Wazony z referek modelowane ale skoro są za duże to mogę zmniejszyć :), poduszki poprawię :)

Część obiektów wisi w powietrzu. Lampka nie taka, no i półeczki za grube. Co się natomiast tyczy pochwały to firanki :) Gratuluję.

dzięki :), a które konkretnie wiszą? Co z tą lampka do cholery :P, półeczki poprawie

Następny up jak tylko wrócę z pracy i znajdę chwile więc myślę że pod wieczór dzisiaj :)

Dzięki za c&c bez odbioru :)

Napisano

Jak dla mnie luz, wielkość wazonów mi sie wydaje że jest ok, wydająsie wielkie przy tym niziutkim łóżku:) Jak dla mnie to tylko pusto trocha na tych bocznych półkach, te otwory nad łóżkiem w scianie bym czymśwykończył na krawędziach, albo przynajmniej bardziej zchamferował :) Powiedz mi jeszcze na czym sie podpiera ta duża poduszka spod tych dwóch małych? xD ona chyba właśnie wisi mi sie zdaje :) A no i możesz dodać jakieś wykończenia pomiedzy podłogą a scianą :) Widzi mie sie też tutaj jakiś żyrandol i jakiś duuuży obraz na środku sciany nad łóżkiem xD Mam pomysł - jak skończe pieska to Ci podeśle render portretowy i go tam wstawisz w antyrame xD hehe co ty na to ??:)

Napisano
  • Autor

Jasne jestem otwarty na propozycję już kilka rzeczy po cichaczu w pracy poprawiłem całą resztą zajmę się raczej już później, a co do obrazu to czekam na wiadomość :)

edit:

Ok, dodałem dywan, zmniejszyłem wazony, dodałem wszędzie listwy podłogowe, pogrubilem poduszki, dodałem duperelki na pólkach oraz obraz nad łóżkiem (obraz po renderze dodalem więc nie widać :P) no i nic w powietrzy już nie wisi.

Lampek nie zmienię dopóki mi konkretnie nie powiecie co z nimi nie tak nie pasują do wnętrza czy są kiepsko zrobione? bo nie wiem na co ewentualnie wymienić...

wip10jc.jpg

więcej lepszych renderków jak zrobię balkonik i jakieś względnie normalne światełko

Edytowane przez noted

Napisano

Jak dla mnie tam te lampki są gites xD Daj jeszcze ze 2-3 rzeczy na te półki, jakieś książki czy coś... Nad tą pułką na której leży ta tacka bym dał jakiś bluszcz, albo może akwarium, nie wiem, jakiegoś bajera xD Jak będe w domu to ci podeśle render pieka to go wstawisz w obrazek :]

Napisano
troszku niższe "włoski" dywanu, i będzie git, czekam na kolorki

i nieco cieńsze, zwężające sie ku końcowi, dywanik najlepiej gruby na 1 cm około, chamferowany, zwiększyć gęstość włosków.

Napisano
  • Autor

Witam ponownie, walczę z materiałami teraz, ew. później jak będzie za pusto i materiały będą gotowe to dodam coś na półki jesczez, a resztę poprawilem wedle wskazówek.

Grievous dalej nic się nie odzywasz do mnie w sprawie obrazu :)

A o to renderki aktualnego progress'u:

wip14.jpg

wip15.jpg

Pozdrawiam!

Napisano

panele chyba ciut za duże, doświetl widok za oknem, więcej włosków na dywanie,

i git

P.s plus za zasłonki :)

Napisano

Zasłony wyszły Ci genialnie. Ja bym proponował Ci zmienić materiał łóżka na ciemniejszy bo tak to się zlewa z podłogą, np.: na olchę, wiśnie ewentualnie orzech.

Pozdrawiam

Napisano

Hmm... troche za intensywne swiatlo jak dla mnie jak na 2 okienka :) popracuj nad tym, bo troche az nienaturalnie tu swietliscie :P Już sie odzywam w sprawie pieska xD

Napisano

Mam pytanko :) jak wymodelowales zaslony? bo ja wlasnie walcze z zaslonami w mojej wizce :) i jakos tak nie mam pomyslu jak to sie robi :)

Napisano
  • Autor

No właśnie mniej więcej tak jak napisał indian :) mam problem z niby banalnym materiałem okładki książki, nie chcę wpakować tam jakiegoś złożonego materiału żeby sobie nie wydłużać renderów (już i tak ledwo ciągnie ta moja maszynka) textura też jakoś mi się nie widzi, ale jakie Wy macie na ten temat zdanie?

No to w miarę ostatnie renderki całości, kołdra wyszła okropnie wiem, ale może kiedy indziej to poprawię:

wip20.jpg

wip19.jpg

wip18.jpg

Dzięki wszystkim za pomoc przy pracy :) ja osobiście jestem cholernie zadowolony z uwagi na to, że to moja pierwsza taka udana wizualizacja.

Pozdrawiam!

Edytowane przez noted

Napisano

No ładnie ładnie:) Wyślij mi na PW swój mail, to Ci prześle render pieska na obraz to podstawisz ok xD??

Napisano
  • Autor
dywanik trochę rzadki.

Tak wiem ale już mi komp nie wyrabiał i się 3ds max wyłączał :P

Napisano
  • Autor
no to spróbuj z dispem

No tak zrobię ale to już raczej w następnej wizce, ewentualnie dobra textura i bump...

Napisano

Jak na pierwszą wizkę to super.

Tylko trochę za świetliście, wygląda jakby ściany za kamerą nie było.

Napisano
  • Autor

Nigdzie nie pisałem, że jest to moja pierwsza wizualizacja co najwyżej pierwsza, która rzeczywiście się udała i z której jestem zadowolony :)

Napisano
No tak zrobię ale to już raczej w następnej wizce, ewentualnie dobra textura i bump...

A jeśli już dywan to w ustawieniach vray ustaw memory range limit na mniejszy żeby ci ramu nie pożerało (później się przyda w renderowaniu displace) i zobacz jak to idzie. jednak takie ograniczenie ma wadę - spowalnia render bo vray musi wyrzucać geometrię i ładować jej nową partię.. Zresztą dla zwiększenia liczby włosków spróbuj pomału w miarę niewyłączania się 3ds podkręcać liczbę tupetków na dywanie. (dla oszczędzenia sobie czasu niższe ustawienia i region rendering.)

Napisano

Hej:) Kiedy sie doczekam renderu z moim pieskiem na obrazie xD?? Heheh

Napisano
  • Autor

hehe troszkę zabiegany jestem, ale postaram się dzisiaj wrzucić :)

EDIT

No jak obiecalem :D

piesekv.jpg

Edytowane przez noted