noted Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 (edytowane) Witam wszystkich, więc zaczynam kolejny projekt z serii nieudane próby stworzenia wyrobu wizualizacjo-podobnego :) Początek modelowania: Pozdrawiam, noted Edytowane 14 Wrzesień 2009 przez noted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 mały up, powoli kończę modelowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ihyde Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 wszystko ladnie schludnie :) ale troszke niskie te meble masz :) ale moze to twoja koncepcja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 No ja właśnie lubię bardzo taki styl :) dziękuje za komentarz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AT7 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 No może wyjść ciekawie, czas pokaże :) widzi Mi sie dywanik ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 gdyby nie te lampy i przesadnie duże wazony to nawet sympatycznie pozdr. P.S tylko poduszki troszku za "cienkie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Część obiektów wisi w powietrzu. Lampka nie taka, no i półeczki za grube. Co się natomiast tyczy pochwały to firanki :) Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 No może wyjść ciekawie, czas pokaże :) widzi Mi sie dywanik ;D dzięki chcesz dywanik? będzie dywanik! :) gdyby nie te lampy i przesadnie duże wazony to nawet sympatycznie pozdr. P.S tylko poduszki troszku za "cienkie" A co jest nie tak z lampami? Wazony z referek modelowane ale skoro są za duże to mogę zmniejszyć :), poduszki poprawię :) Część obiektów wisi w powietrzu. Lampka nie taka, no i półeczki za grube. Co się natomiast tyczy pochwały to firanki :) Gratuluję. dzięki :), a które konkretnie wiszą? Co z tą lampka do cholery :P, półeczki poprawie Następny up jak tylko wrócę z pracy i znajdę chwile więc myślę że pod wieczór dzisiaj :) Dzięki za c&c bez odbioru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Jak dla mnie luz, wielkość wazonów mi sie wydaje że jest ok, wydająsie wielkie przy tym niziutkim łóżku:) Jak dla mnie to tylko pusto trocha na tych bocznych półkach, te otwory nad łóżkiem w scianie bym czymśwykończył na krawędziach, albo przynajmniej bardziej zchamferował :) Powiedz mi jeszcze na czym sie podpiera ta duża poduszka spod tych dwóch małych? xD ona chyba właśnie wisi mi sie zdaje :) A no i możesz dodać jakieś wykończenia pomiedzy podłogą a scianą :) Widzi mie sie też tutaj jakiś żyrandol i jakiś duuuży obraz na środku sciany nad łóżkiem xD Mam pomysł - jak skończe pieska to Ci podeśle render portretowy i go tam wstawisz w antyrame xD hehe co ty na to ??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 (edytowane) Jasne jestem otwarty na propozycję już kilka rzeczy po cichaczu w pracy poprawiłem całą resztą zajmę się raczej już później, a co do obrazu to czekam na wiadomość :) edit: Ok, dodałem dywan, zmniejszyłem wazony, dodałem wszędzie listwy podłogowe, pogrubilem poduszki, dodałem duperelki na pólkach oraz obraz nad łóżkiem (obraz po renderze dodalem więc nie widać :P) no i nic w powietrzy już nie wisi. Lampek nie zmienię dopóki mi konkretnie nie powiecie co z nimi nie tak nie pasują do wnętrza czy są kiepsko zrobione? bo nie wiem na co ewentualnie wymienić... więcej lepszych renderków jak zrobię balkonik i jakieś względnie normalne światełko Edytowane 11 Wrzesień 2009 przez noted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Jak dla mnie tam te lampki są gites xD Daj jeszcze ze 2-3 rzeczy na te półki, jakieś książki czy coś... Nad tą pułką na której leży ta tacka bym dał jakiś bluszcz, albo może akwarium, nie wiem, jakiegoś bajera xD Jak będe w domu to ci podeśle render pieka to go wstawisz w obrazek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 troszku niższe "włoski" dywanu, i będzie git, czekam na kolorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 troszku niższe "włoski" dywanu, i będzie git, czekam na kolorki i nieco cieńsze, zwężające sie ku końcowi, dywanik najlepiej gruby na 1 cm około, chamferowany, zwiększyć gęstość włosków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Witam ponownie, walczę z materiałami teraz, ew. później jak będzie za pusto i materiały będą gotowe to dodam coś na półki jesczez, a resztę poprawilem wedle wskazówek. Grievous dalej nic się nie odzywasz do mnie w sprawie obrazu :) A o to renderki aktualnego progress'u: Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 panele chyba ciut za duże, doświetl widok za oknem, więcej włosków na dywanie, i git P.s plus za zasłonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funus Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Zasłony wyszły Ci genialnie. Ja bym proponował Ci zmienić materiał łóżka na ciemniejszy bo tak to się zlewa z podłogą, np.: na olchę, wiśnie ewentualnie orzech. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Hmm... troche za intensywne swiatlo jak dla mnie jak na 2 okienka :) popracuj nad tym, bo troche az nienaturalnie tu swietliscie :P Już sie odzywam w sprawie pieska xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Mam pytanko :) jak wymodelowales zaslony? bo ja wlasnie walcze z zaslonami w mojej wizce :) i jakos tak nie mam pomyslu jak to sie robi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 stary!(minuta szukania) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=60093 http://www.evermotion.org/tutorials/show/7900/making-interior-scene http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=34894 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=25822 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 W takim razie przepraszam za klopot. I dzieki za materiały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2009 (edytowane) No właśnie mniej więcej tak jak napisał indian :) mam problem z niby banalnym materiałem okładki książki, nie chcę wpakować tam jakiegoś złożonego materiału żeby sobie nie wydłużać renderów (już i tak ledwo ciągnie ta moja maszynka) textura też jakoś mi się nie widzi, ale jakie Wy macie na ten temat zdanie? No to w miarę ostatnie renderki całości, kołdra wyszła okropnie wiem, ale może kiedy indziej to poprawię: Dzięki wszystkim za pomoc przy pracy :) ja osobiście jestem cholernie zadowolony z uwagi na to, że to moja pierwsza taka udana wizualizacja. Pozdrawiam! Edytowane 14 Wrzesień 2009 przez noted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Nie no ciśniesz :D Podoba mi sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 No ładnie ładnie:) Wyślij mi na PW swój mail, to Ci prześle render pieska na obraz to podstawisz ok xD?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2009 dzięki za komentarze :) e-mail już wysyłam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasEK4 Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 dywanik trochę rzadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2009 dywanik trochę rzadki. Tak wiem ale już mi komp nie wyrabiał i się 3ds max wyłączał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 no to spróbuj z dispem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2009 no to spróbuj z dispem No tak zrobię ale to już raczej w następnej wizce, ewentualnie dobra textura i bump... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Jak na pierwszą wizkę to super. Tylko trochę za świetliście, wygląda jakby ściany za kamerą nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 pierwszą?!? http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=58968 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=61617 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Nigdzie nie pisałem, że jest to moja pierwsza wizualizacja co najwyżej pierwsza, która rzeczywiście się udała i z której jestem zadowolony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 No tak zrobię ale to już raczej w następnej wizce, ewentualnie dobra textura i bump... A jeśli już dywan to w ustawieniach vray ustaw memory range limit na mniejszy żeby ci ramu nie pożerało (później się przyda w renderowaniu displace) i zobacz jak to idzie. jednak takie ograniczenie ma wadę - spowalnia render bo vray musi wyrzucać geometrię i ładować jej nową partię.. Zresztą dla zwiększenia liczby włosków spróbuj pomału w miarę niewyłączania się 3ds podkręcać liczbę tupetków na dywanie. (dla oszczędzenia sobie czasu niższe ustawienia i region rendering.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Hej:) Kiedy sie doczekam renderu z moim pieskiem na obrazie xD?? Heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 22 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2009 (edytowane) hehe troszkę zabiegany jestem, ale postaram się dzisiaj wrzucić :) EDIT No jak obiecalem :D Edytowane 22 Wrzesień 2009 przez noted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi