aknochaco Napisano 18 Październik 2009 Autor Napisano 18 Październik 2009 (edytowane) Mam taki problem: Zrobilem kilka nowych rzeczy do pokoju, i teraz jak renderuje to leci light cache i gdzies tak mniej wiecej w polowie max mi sie wywala bez zadnego komunikatu ani nic. Poprostu znika:/ Wie ktos co mozna na to poradzic?? Edytowane 18 Październik 2009 przez aknochaco
aknochaco Napisano 18 Październik 2009 Autor Napisano 18 Październik 2009 2G mam to moze byc przez to ze za malo?? Da sie to jakos obejść??
Vehr Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Mozesz powrzucać te elementy jako proxy lub jesli masz xp 32 bit wyedytuj plik boot.ini i dodaj /3GB switch multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Pro" /3GB switch
peter_f Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Nie znam się na v-rayu, ale kiedyś notorycznie wywalał mi się mental przy dość prostej scenie i powodem okazała się zdublowany polygon w schodach. Wykryłem to przez ukrywanie po kolei elementów sceny. Usunąłem to i render strzelił jak rakieta... Nie wiem czy v-ray jest wrażliwy na takie rzeczy ale jakby Ci się wywalało dalej to spróbuj... Może by pomogło...
aknochaco Napisano 19 Październik 2009 Autor Napisano 19 Październik 2009 Ma ktos jakiegos tutka, albo mogl by mi ktos wytlumaczyc jak to sie robi z tym proxy?? bylbym wdzieczny :)
indian Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 (edytowane) try this: http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/vrayproxy_params.htm i jeszcze może to http://www.evermotion.org/tutorials/show/7857/v-ray-proxy-in-use- Edytowane 19 Październik 2009 przez indian 1
aknochaco Napisano 19 Październik 2009 Autor Napisano 19 Październik 2009 Dzieki indian :) rep dla ciebie :)
aknochaco Napisano 13 Listopad 2009 Autor Napisano 13 Listopad 2009 (edytowane) Musze troszke zwiekszyc swiecenie monitora, i zmienic tiling firanek :) Edytowane 13 Listopad 2009 przez aknochaco
maksymilion Napisano 14 Listopad 2009 Napisano 14 Listopad 2009 weś ten fotel z pierwszego planu przysuń przesuń bo zasłania as te poduch super
aknochaco Napisano 15 Listopad 2009 Autor Napisano 15 Listopad 2009 Aj wlasnie zapomnialem napisac Sorry :) Poduchy od everow. Ja jak probowalem robic to zrobilem chyba z 15 i zadna mnie nie sadysfakcjowowala :)
adam_m Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 Szkoda, że poduszka nie jest twoja. Zawsze włany (gorszy) model daje więcej satysfakcji niż świetny cudzy :( I zawsze ktoś może doradzić jak go ulepszyć.
aknochaco Napisano 21 Listopad 2009 Autor Napisano 21 Listopad 2009 Wiesz co Adam :) masz racje. Wyrzucam te poduszki, nie po to przeciez to robilem zeby sam siebie oszukiwac :) To maja byc cwiczenia umiejetnosci :) Dobra biore sie za wlasne :))
aknochaco Napisano 3 Styczeń 2010 Autor Napisano 3 Styczeń 2010 Niestety projektu nie bede mógł dokończyć :( miałem awarię dysku nie udało mi sie odzyskać. Dzieki wszystkim za pomoc ;)
sebx Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Ja już kilka razy straciłem w ten sposób pliki z maxa.
PICsell Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Napisz co to za awaria. Zawsze są szanse odzyskania danych.
aknochaco Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Napisano 4 Styczeń 2010 Awaria mniej więcej taka że spaliła sie płyta główna,dysk,procek i karta graficzna. Coś było nie tak z zasilaczem :/ szkoda mi troche tego projektu, ale za to mam nowego kompa hehe ;D :)
PICsell Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 To pewnie spaliłeś elektronikę. Poszukaj na allegro, są kolesie którzy bawią się w naprawianie takich dysków. Samemu też można dobrać elektronikę, ale nie jest to już takie proste.
aknochaco Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Napisano 5 Styczeń 2010 Dysk już wyrzucilem, juz dawno za pozno. Ale teraz za to mam dwa nowe ;)
dac77 Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Coś dziwna ta awaria. Płyta spalona to prawdopodobne, ale twardy dysk przy okazji? Może wstydzisz się przyznać że przypadkowo sformatowałeś partycję z danymi? Zresztą trzeba bekapy robić. Pliki 3D nie są takie gigantyczne żeby nie można ich było najpierw trzymać na pendrajwie a po skończeniu wypalić na DVD. Zresztą u mnie zwykle dane giną po około roku czasu, głównie ze względu na chęć zwolnienia miejsca na nowy sezon jakiegoś serialu albo kilka filmów.
aknochaco Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Napisano 5 Styczeń 2010 Bardzo chciałbym żeby tak było że sobie sformatowalem, bo zawsze by byly jakies szanse na odzyskanie tych danych, a troche zależało mi na skończeniu tej pracy bo jako tako to byla pierwsza moja wizka ktora sie jakoś ciągnęła i dażyła ku końcowi ;)
Rekomendowane odpowiedzi