Napisano 18 Październik 200915 l Autor Mam taki problem: Zrobilem kilka nowych rzeczy do pokoju, i teraz jak renderuje to leci light cache i gdzies tak mniej wiecej w polowie max mi sie wywala bez zadnego komunikatu ani nic. Poprostu znika:/ Wie ktos co mozna na to poradzic?? Edytowane 18 Październik 200915 l przez aknochaco
Napisano 18 Październik 200915 l Autor 2G mam to moze byc przez to ze za malo?? Da sie to jakos obejść??
Napisano 18 Październik 200915 l Mozesz powrzucać te elementy jako proxy lub jesli masz xp 32 bit wyedytuj plik boot.ini i dodaj /3GB switch multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Pro" /3GB switch
Napisano 18 Październik 200915 l Nie znam się na v-rayu, ale kiedyś notorycznie wywalał mi się mental przy dość prostej scenie i powodem okazała się zdublowany polygon w schodach. Wykryłem to przez ukrywanie po kolei elementów sceny. Usunąłem to i render strzelił jak rakieta... Nie wiem czy v-ray jest wrażliwy na takie rzeczy ale jakby Ci się wywalało dalej to spróbuj... Może by pomogło...
Napisano 19 Październik 200915 l Autor Ma ktos jakiegos tutka, albo mogl by mi ktos wytlumaczyc jak to sie robi z tym proxy?? bylbym wdzieczny :)
Napisano 19 Październik 200915 l try this: http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/vrayproxy_params.htm i jeszcze może to http://www.evermotion.org/tutorials/show/7857/v-ray-proxy-in-use- Edytowane 19 Październik 200915 l przez indian
Napisano 13 Listopad 200915 l Autor Musze troszke zwiekszyc swiecenie monitora, i zmienic tiling firanek :) Edytowane 13 Listopad 200915 l przez aknochaco
Napisano 14 Listopad 200915 l weś ten fotel z pierwszego planu przysuń przesuń bo zasłania as te poduch super
Napisano 15 Listopad 200915 l Autor Aj wlasnie zapomnialem napisac Sorry :) Poduchy od everow. Ja jak probowalem robic to zrobilem chyba z 15 i zadna mnie nie sadysfakcjowowala :)
Napisano 15 Listopad 200915 l Szkoda, że poduszka nie jest twoja. Zawsze włany (gorszy) model daje więcej satysfakcji niż świetny cudzy :( I zawsze ktoś może doradzić jak go ulepszyć.
Napisano 21 Listopad 200915 l Autor Wiesz co Adam :) masz racje. Wyrzucam te poduszki, nie po to przeciez to robilem zeby sam siebie oszukiwac :) To maja byc cwiczenia umiejetnosci :) Dobra biore sie za wlasne :))
Napisano 3 Styczeń 201015 l Autor Niestety projektu nie bede mógł dokończyć :( miałem awarię dysku nie udało mi sie odzyskać. Dzieki wszystkim za pomoc ;)
Napisano 4 Styczeń 201015 l Autor Awaria mniej więcej taka że spaliła sie płyta główna,dysk,procek i karta graficzna. Coś było nie tak z zasilaczem :/ szkoda mi troche tego projektu, ale za to mam nowego kompa hehe ;D :)
Napisano 4 Styczeń 201015 l To pewnie spaliłeś elektronikę. Poszukaj na allegro, są kolesie którzy bawią się w naprawianie takich dysków. Samemu też można dobrać elektronikę, ale nie jest to już takie proste.
Napisano 5 Styczeń 201015 l Autor Dysk już wyrzucilem, juz dawno za pozno. Ale teraz za to mam dwa nowe ;)
Napisano 5 Styczeń 201015 l Coś dziwna ta awaria. Płyta spalona to prawdopodobne, ale twardy dysk przy okazji? Może wstydzisz się przyznać że przypadkowo sformatowałeś partycję z danymi? Zresztą trzeba bekapy robić. Pliki 3D nie są takie gigantyczne żeby nie można ich było najpierw trzymać na pendrajwie a po skończeniu wypalić na DVD. Zresztą u mnie zwykle dane giną po około roku czasu, głównie ze względu na chęć zwolnienia miejsca na nowy sezon jakiegoś serialu albo kilka filmów.
Napisano 5 Styczeń 201015 l Autor Bardzo chciałbym żeby tak było że sobie sformatowalem, bo zawsze by byly jakies szanse na odzyskanie tych danych, a troche zależało mi na skończeniu tej pracy bo jako tako to byla pierwsza moja wizka ktora sie jakoś ciągnęła i dażyła ku końcowi ;)