Gość spiner007 Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Witam Mam pytanie, na początek nie wiem czy będzie ono zadane w dobrym miejscu na forum ale mam nadzieję że ktoś odpowie ;) Otóż, od dłuższego czasu interesuję się zakupem tabletu do grafiki. I tu właśnie powstaje problem... posiadam tylko powierzchowne dane na temat paru firm i modeli a to za mało ;). Rysuję już od paru lat i zależy mi bardzo na szybkiej reakcji tabletu na ruchy rysika oraz na dobrym odwzorowaniu nacisku, co jest dla mnie bardzo ważne. Z tego co słyszałem przodującą firmą jest WACOM ale są to podzielone opinie. Sprzęt najlepiej gdyby był w granicach do 1200 zł. Jeżeli ktoś posiada jakieś doświadczenie i mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami byłbym wdzięczny ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=8805 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Z tego co słyszałem przodującą firmą jest WACOM ale są to podzielone opinie. nie slyszalem :) mialem okazje pracowac na pentagramie, aipteku i wacomie. Wiem ze wacomy drogie, ale wg mnie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Q: Jaki tablet najlepszy ;)? A: Wacom ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Wacom. Pozostałe to pomyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Ja mowię od razu żeby aipteka omijać szerokim lukiem. Wczoraj mi się rozkraczył zupełnie bez powodu i chyba umarł a poza tym że rysuje ciężko coś o nim powiedzieć. W dodatku nie ma touchringa który do rysowania jest imo niezbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spiner007 Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 W takim razie chyba wybiorę Intuos 4, co prawda cena jest "dość" wysoka ale wiadomo za co się płaci ;) Po dokładnym sprawdzeniu innych firm, i opinii na ich temat wydaje mi się że WACOM to jednak najlepszy wybór. Fajnie, dzięki za pomoc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi