Napisano 24 Wrzesień 200915 l Witam Mam pytanie, na początek nie wiem czy będzie ono zadane w dobrym miejscu na forum ale mam nadzieję że ktoś odpowie ;) Otóż, od dłuższego czasu interesuję się zakupem tabletu do grafiki. I tu właśnie powstaje problem... posiadam tylko powierzchowne dane na temat paru firm i modeli a to za mało ;). Rysuję już od paru lat i zależy mi bardzo na szybkiej reakcji tabletu na ruchy rysika oraz na dobrym odwzorowaniu nacisku, co jest dla mnie bardzo ważne. Z tego co słyszałem przodującą firmą jest WACOM ale są to podzielone opinie. Sprzęt najlepiej gdyby był w granicach do 1200 zł. Jeżeli ktoś posiada jakieś doświadczenie i mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami byłbym wdzięczny ;) Pozdrawiam
Napisano 24 Wrzesień 200915 l Z tego co słyszałem przodującą firmą jest WACOM ale są to podzielone opinie. nie slyszalem :) mialem okazje pracowac na pentagramie, aipteku i wacomie. Wiem ze wacomy drogie, ale wg mnie warto.
Napisano 24 Wrzesień 200915 l Ja mowię od razu żeby aipteka omijać szerokim lukiem. Wczoraj mi się rozkraczył zupełnie bez powodu i chyba umarł a poza tym że rysuje ciężko coś o nim powiedzieć. W dodatku nie ma touchringa który do rysowania jest imo niezbędny.
Napisano 24 Wrzesień 200915 l W takim razie chyba wybiorę Intuos 4, co prawda cena jest "dość" wysoka ale wiadomo za co się płaci ;) Po dokładnym sprawdzeniu innych firm, i opinii na ich temat wydaje mi się że WACOM to jednak najlepszy wybór. Fajnie, dzięki za pomoc ;)