latos Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Napisano 9 Grudzień 2009 Znaczy ja tego nie robiłem chamferem tylko connectem. Sprawdzę twoim sposobem.
Berger Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 Też robiłem za pomocą connect, ale chamfer sprawdza się jednak lepiej. Tak jak powiedział plasti jest mniej bałaganu i nie ma takich problemów jak czasem pojawiają się przy connect.
latos Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Napisano 11 Grudzień 2009 Poprawione przednie światła. Postanowiłem zrobić to inną metodą najpierw zrobić kształt tego a potem nałożyć potrójnego turbosmootha i ładny kształt tego się utrzymał ;)
Berger Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Blachy nie mają żadnej grubości przez co nie wyglądają naturalnie.
latos Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Napisano 11 Grudzień 2009 No dobra ale czy ja już kończę modelować samochód? Na razie pokazuję światła. Blachy na samym końcu będę robić.
plasti Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 ale nadal leciutko widac cyca tam gdzie byl
latos Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Napisano 11 Grudzień 2009 No dobra nie przesadzajmy przecież świateł nie będę rendnerował z takich odległosci żeby było go widać. A na dodatek planuje dać włączone światła więc tego nie będzie widać.
plasti Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 wiadomo, sam dobry shader lakieru to zakryje
Berger Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Powinieneś się starać poprawiać błędy jeśli chcesz ich uniknąć w przyszłości...ale to Twoja sprawa i sam decydujesz co chcesz zmienić.
latos Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Napisano 11 Grudzień 2009 (edytowane) Jak będzie to widać na rendnerze to poprawię. Narazie pozostawiam tak jak jest. Edytowane 11 Grudzień 2009 przez latos
latos Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Napisano 14 Grudzień 2009 W w wolnym czasie od budowy tylnych świateł postanowiłem zrobić pierwszy rendner. Co sądzicie?
rallyman Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 krzywy grill, odstaje Ci coś w górnych rogach przedniej szyby. Co do studia to nei wiem czy chcesz takie zostawić tło i wogóle bo jesli tak to polecam jednak jeszcze popracować nad tym ;)
latos Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Napisano 14 Grudzień 2009 Grill poprawię a na dach zerknę co tak się dzieje. To mój pierwszy rendner w życiu czego się spodziewać :D?
plasti Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 lol, to dluga droga przed toba:D(co do renderu)
Berger Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Opony mają zły kształ ( boki są płaskie ) i jest parę nieścisłości z oryginałem ( przedni zderzak ). Linia boczna przed przednim wlotem łamie się w dół.
bbandi Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 Doceniam pracę jaką wkładasz w ten model bo robisz juz go chwile i cały czas chcesz jak najlepiej a nie bierzesz sie za inne projekty.Małe słowo "powodzenia"...moze pomoze:)
latos Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Napisano 15 Grudzień 2009 Opony porpawię. Wiem ,że jest złe połączenie płetwy z resztą i jest troszkę zbyt kanciasty ale co tak naprawdę chcieć tu to mój dopiero drugi prawie skończony model. Dokończę światła postaram się o jakiś rendner i potem zacznę nowy projekt. Skill przychodzi wraz z projektami ;)
Zarowa Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 bardzo fajnie ci wyszła ta lampa ;), czekam na całość
latos Napisano 22 Grudzień 2009 Autor Napisano 22 Grudzień 2009 No cos wymodziłem z tymi światłami. Co sądzicie?
woody Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Jeszcze nie miałem okazji (albo chęci) robić dokładnych świateł w modelu (w S5 mam zamiar w końcu je zrobić, tylko na razie laptop mi padł:/) ale wygląda to bardzo ładnie, pewnie jakieś błędy by się znalazły, ale na renderkach nie będzie tego widać, więc nie ma co. Spróbuj zrobić materiały i dać render tego światła, aż jestem ciekawy jak to będzie wyglądało.
latos Napisano 31 Marzec 2010 Autor Napisano 31 Marzec 2010 (edytowane) Pierwsze nauki rendneringu. Teraz kilka pytań, czemu elementy światła nie renderują się ostro tylko tak zlewają? Czy takie ,,smugi" na samochodzie to norma? Widzę ,że coś na górze przy szybach się dzieje. Potem postaram się zobaczyć co się dzieje. Edytowane 31 Marzec 2010 przez latos
rallyman Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 jest kilka opcji, -za słaby sampling (w czym renderujesz ? ) -może być krzywo -może Ci sie coś odbijac -ustawienia świateł
latos Napisano 31 Marzec 2010 Autor Napisano 31 Marzec 2010 Rendenruję w Vreyu. Sądzę ,że to światła tak dziwnie się odbijają. W materiale dałem po 25 sampli. A tak w ogóle to studio jest dobre czy trzeba coś poprawić?
mrkrzysiek Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 pokaż ustawienia renderera i jak wstawiasz obrazki dawaj JPG bo te PNG się strasznie wolno ładują
rallyman Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 co do studia to zależy jakie chcesz zrobić, dopiero jak materiały dasz to będziesz więcej widział, co do vraya to musisz niestety innych prosić o pomoc bo ja w mentalu renderuje, ale przed materiałami popraw podłoge bo opony utopiłeś ;)
rallyman Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 ja Ci tylko tyle moge polecic, kiedys oglądałem te tutki i są spoko, moze już widziałes http://renderray.com/tutorials.php?cId=8
latos Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Napisano 4 Kwiecień 2010 Kolejny Up. Dodałem kilka materiałów i poprawiłem kilka rzeczy ;) Sądzę ,że materiał opon jest zbyt jasny Lakier muszę jeszcze dopracować.
plasti Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 opony wygladaja jakby mialy default szarawy, w samochodzie nic sie nie odbija(ledwo co)...
latos Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Napisano 4 Kwiecień 2010 No to ,że się nic nie odbija to bardzo dobrze bo chciałem uzyskać taki efekt a zresztą nie ma co się za bardzo odbijać. Opony postaram się poprawić.
plasti Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 no narazie ten "efekt" to zaden efekt, no ale mozliwe ze nie ruzmiem twojego przeslania, tak wiec czekam na koncowy efekt...
latos Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Napisano 5 Kwiecień 2010 Muszę poprawić felgi i opony. Dodać chromowane listewki przy drzwiach. (przepraszam za wagę zapomniałem zapisać w JPG.)
Palus Napisano 5 Kwiecień 2010 Napisano 5 Kwiecień 2010 Tyl i bok niestety w ogole nie podobny do e92 :/. Z przodu najbardziej razi brak "linii" pod wlotem LINK I felgi zdecydowanie za male jak na M3 To taki moj pierwszy post, nie bijcie xD Pozdrawiam
latos Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 Palus wiem ,że jest dużo niezgodności bo to mój pierwszy poważny model :D Z tyłu miejsce na tablicę rejestracyjną wziąłem z wersji prezesowskiej(bo wcześniej taką robiłem) i dopiero potem się zorientowałem ,ze jest inna i nie mam za bardzo jak teraz tego zmienić. A czemu bok ci nie pasuje to nie wiem, wszystko w nim jest.
latos Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 Tu też tak wygląda ;) http://sportscaradvisors.com/wp-content/uploads/2008/06/e92-bmw-m3-white.jpg No może wygląda jak od linijki ale przynajmniej nic nie faluje.
Berger Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 U Ciebie ten bok jest poprostu płaski, a w rzeczywistości zaokrąglony.
latos Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 No dobra dobra ale już nie chcę ingerować w budowę M3'ki więc niech pozostanie taka jaka już jest. Każdy jakoś zaczyna ;) Uznałem ,że czerwony nie pasuje i zmieniłem kolor na biały.
Berger Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 Zatem dodaj trochę detali takich jak loga, wycieraczki.
Palus Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 I powieksz te kola, bo teraz to chyba hamulce z dizla nawet nie wejda ;) No i moze jakis bump na sidewalla. Pozdrawiam :)
latos Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 A znacie możę stronkę gdzie są te sidewall'e? Bo kiedyś taką widziałem ale uznałem ,że mi nie będzie potrzebna i nie zapisałem jej :/
Berger Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 cg-cars.com - wymaga rejestracji aby pobierać pliki.
Rekomendowane odpowiedzi