Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czesc robie dla firmy obracające się logo, ile można wziąźć za taką robote?

Proszę doradźcie.

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pfff... za 20-50 zł to mi się XSI nie chce odpalać, a co dopiero w nim coś zrobić (w kwestii komercyjnej roboty oczywiście ;) )

Napisano
streaker - to byl sarkazm odnosnie wczesniej tu komentowanej animacji ktora ktos tam robil za 5 dyszek...

Ufff... bo już zwątpiłem ;)

A tamten watek musiałem pominąć.

Napisano

a czy, modelujesz, oswietlasz, renderujesz, robisz post? czy tylko obracasz? :)

Napisano

no ok, jest jeszcze różnica czy moze robisz to na potrzeby TV, kina czy np: banerku w necie? jak bardzo skomplikowane to wszystko? bo logo logowi nie równe ;)

Napisano

Pokaż logo.

JmTm00 chodziło o docelową jakość i pole eksploatacji - zdecydowanie ma to znaczenie przy wycenie.

To nie ten dział, baj de łej.

Napisano
  • Autor

powiedzcie mi jeszcze, jak zrobic żeby logo obracało się wolniej, jest time configuration ale tam można najwolniej na 1/4 a ja chciałbym jeszcze wolniej :)

Napisano
powiedzcie mi jeszcze, jak zrobic żeby logo obracało się wolnie...

Eee...rozciągnąć na większą liczbę klatek ?

Napisano
powiedzcie mi jeszcze, jak zrobic żeby logo obracało się wolniej, jest time configuration ale tam można najwolniej na 1/4 a ja chciałbym jeszcze wolniej :)

holly sh*t...

Bez obrazy. Ale ty przed chwilą pytałeś ile powinno kosztować zlecenie. Zainwestuj najpierw czas w naukę, please.

Napisano
  • Autor

stary nie robie animacji, ale jak mnie prosili no to zrobię, miałem prośbę o pomoc a nie o to co kto ma robić

Napisano

18 000 zl brutto licencja maxa, plus komputer jakies minimum 3 tysie.

pomijam nauke, wyposazenie biura, windowsy dodatkowy soft itd... na miescie mowia, ze jak po roku inwestycji wychodzisz na swoje to jest dobry biznes. podobno. czyli 21 000/12 = 1750zl, teraz sobie dolicz utrzymanie ciebie zusy podatki i inne pierdoly, czyli jaka tam pensje chcialbys dostawac (srednia krajowa na dzien dzisiejszy to jakies 3150zl). i pomysl ile czasu taka animka ci zajmuje. jak myslisz ze z 2tygodnie ci wyjdzie to cena jest jakies: 4900/2=2450zl. tadam.

wychodzi taniocha, bo koszty prowadzenia wiekszej firmy, jej administracji, upgradow sprzetu i softwaru tez nalezalo by doliczyc. no i czy taki specjalista od maxa to tylko srednia krajowa chce wyciagac? :)

no chyba ze jestes studenciak, siedzacy u mamusi na garnuszku, pracujacy na sofcie z "krakowa" :) wtedy koszty oczywiscie dramatycznie maleja i nie ma konkurencji. pytanie: jak ze skillem? :)

Napisano
18 000 zl brutto licencja maxa, plus komputer jakies minimum 3 tysie.

pomijam nauke, wyposazenie biura, windowsy dodatkowy soft itd... na miescie mowia, ze jak po roku inwestycji wychodzisz na swoje to jest dobry biznes. podobno. czyli 21 000/12 = 1750zl, teraz sobie dolicz utrzymanie ciebie zusy podatki i inne pierdoly, czyli jaka tam pensje chcialbys dostawac (srednia krajowa na dzien dzisiejszy to jakies 3150zl). i pomysl ile czasu taka animka ci zajmuje. jak myslisz ze z 2tygodnie ci wyjdzie to cena jest jakies: 4900/2=2450zl. tadam.

wychodzi taniocha, bo koszty prowadzenia wiekszej firmy, jej administracji, upgradow sprzetu i softwaru tez nalezalo by doliczyc. no i czy taki specjalista od maxa to tylko srednia krajowa chce wyciagac? :)

no chyba ze jestes studenciak, siedzacy u mamusi na garnuszku, pracujacy na sofcie z "krakowa" :) wtedy koszty oczywiscie dramatycznie maleja i nie ma konkurencji. pytanie: jak ze skillem? :)

teraz sobie dolicz utrzymanie ciebie zusy podatki i inne pierdoly, czyli jaka tam pensje chcialbys dostawac

chyba żartujesz wolał bym ukraść maxa i zrobić sam niz zapłacić 2 klocki za up 1 h przyjemności

przecież jak masz firmę to nie robisz jednej animacji na miesiąc wiec rozbij to na cały wkład pracy jaką wykonujesz w ciagu jednego okresu rozliczeniowego tudzież miesiąca , wtedy nie bedziesz musiał żenic jednego klienta 2 klocami za marna animke .

Edytowane przez grizleyd

Napisano

grizleyd...ale misiu nikt ci nie karze placic. :)

krasc tez mozesz przeciez. moze nikt cie nie zlapie.

z reszta najwyrazniej nie jestes klientem dla ktorego chcialbym cokolwiek robic.

wiec zawsze mozesz szukac studenciaka co zrobi to za 50 zl.

albo firemki co trzaska logoski tasmowo np. 100 miesiecznie i zachowujac obliczenia moje wychodzi 49zl za logoska. czyli zaoszczedzisz cale 1zl. :)

Napisano

ehh. to tylko teoretycznie :]

streaker:

Najpierw to lepiej 'ukrasnij' sobie słownik języka polskiego...
co jest nie tak ? ,nic rażącego nie widzę tam
Napisano
[...] wolał bym [...] niz [...] ciagu [...] bedziesz [...] marna animke .

Brak polskich znaków, tu i ówdzie jest zrozumiały. Brak znaków interpunkcyjnych - nie.