Napisano 2 Październik 200915 l Hej. zaczalem 3d maxa od renderingu... pewnie od tylka strony. Ale trudno zarabiam na robieniu www wiec jak nie mam dobrego zdjecia to sobie czasem chrom czy tez inne boksyty robię w maxie. zrobiłem chamfer boxa i chce go przeciac na pol. Nie wiem czy cos u mnie z maxem nie tak bo ciecie booleanem chamfera planem nic nie daje... help jest dla mnie w tym momencie gluchy. Zalezy mi na czyms takim jak hemisphere w sphere tyle ze dla chamfera. Zalozmy ze mam szescian z zaokraglonymi krawedziami i chce go linia pionowa dokladnie przez srodek przeciac i miec ,,osobne" niezalezne od siebie polowy. Pomozcie bo juz wiecej nie chce dzis palic...
Napisano 2 Październik 200915 l zaznacz środkowe pionowe krawędzie kliknij loop i connect, zaznacz poly dolnej połowy i detach
Napisano 2 Październik 200915 l Indian - chyba chodziło Ci o ring? ;) A tak poza tym to indian dobrze prawi :)
Napisano 3 Październik 200915 l Przede wszystkim "convert to poly". Zdaje się że pominąłeś ten mały szczegół.
Napisano 3 Październik 200915 l A nie prościej usunąć vertexy "zchamferowane" z jednej strony, przesunąć krawędź do pivota i dać mirror?
Napisano 3 Październik 200915 l Hmm ja to robie tak: edit poly > Qucik Slice > Te vertexy ktore zostaly utworzone skaluje by byly prosto > (Vertex) Break > odsowam elementy od siebie > (vertex) zaznaczam po koleji vertexy i daje collapse w tym miejsc gdzie je wczesniej zlamalem > (Border) Cap W taki sposob robie z jednego boxa dwa ;] Moze pomoge;]