kjubas Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Witam wszystkich!!!! Prosze o pomoc. Pracowałem sobie na maxie tak jak zawsze. Po przerwie postanowilem zrobic pierwszy render w v-rayu i ustawic podstawowe parametry renderera. Wciskam F10 .... i nic. Co prawda w pasku zakladek ta runkcja "render" zafajkowala sie, czyli niby zareagowal, ale okno nie pojawia sie!!!!! Przez taka glupote nie moge ruszyc z robota. Co ja wcisnalem ze nie pokazuje mi sie to???
kamil.ochel Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 to może kliknij render > render settings. a nie miałeś 2ch monitorów?
kjubas Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 nie, nie. Zawsze mialem jeden. Chociaz.. ostatio przez tydzien uzywalem innego i go przestawialem na inne rozdzielczosci. A render wciskalem wlasnie i sie nie pokazuje nic
kjubas Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 nawet przeinstalowalem maxa i nic
kozioo Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Skoro majstrowałeś z innym monitorem (większym pewno?) to okno render setup pojawia się poza obecnym pulpitem. Spróbuj wywalić pliki konfiguracyjne maxa - nie są automatycznie usuwane przy reinstalacji.
kjubas Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 a jak je usunac ? A zmiana rozdzielczosci by cos pomogla? A monitor zmienialem chwilowo na mniejszy....
wesol Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 to jeszcze usuń ten katalog C:\Users\nazwa_uzytkownikal\AppData\Local\Autodesk na xp będzie trochę inaczej, do końca nie pamiętam ale na pewno zaczyna się tak C:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika i tam znajdź Autodesk
kjubas Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 udalo sie!!!!! Zmienilem rozdzielczosc na maxymalna i okazalo sie ze to okno jest gdzies daleko z boku. Pozdrawiam i dzieki
La R Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 To ja tylko dodam, że w pliku 3smax.ini jest określona pozycja, w którym owe okno wyskakuje - ręcznie można zmienić do choćby 1,1 co daje lewy górny róg ekranu :).
Rekomendowane odpowiedzi