Skocz do zawartości

Nie moge ustawic renderera bo przycisk F10 nie dziala

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!!!!

Prosze o pomoc. Pracowałem sobie na maxie tak jak zawsze. Po przerwie postanowilem zrobic pierwszy render w v-rayu i ustawic podstawowe parametry renderera. Wciskam F10 .... i nic. Co prawda w pasku zakladek ta runkcja "render" zafajkowala sie, czyli niby zareagowal, ale okno nie pojawia sie!!!!!

Przez taka glupote nie moge ruszyc z robota. Co ja wcisnalem ze nie pokazuje mi sie to???

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

nie, nie. Zawsze mialem jeden. Chociaz.. ostatio przez tydzien uzywalem innego i go przestawialem na inne rozdzielczosci. A render wciskalem wlasnie i sie nie pokazuje nic

Napisano

Skoro majstrowałeś z innym monitorem (większym pewno?) to okno render setup pojawia się poza obecnym pulpitem. Spróbuj wywalić pliki konfiguracyjne maxa - nie są automatycznie usuwane przy reinstalacji.

Napisano

to jeszcze usuń ten katalog C:\Users\nazwa_uzytkownikal\AppData\Local\Autodesk

na xp będzie trochę inaczej, do końca nie pamiętam ale na pewno zaczyna się tak C:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika i tam znajdź Autodesk

Napisano

To ja tylko dodam, że w pliku 3smax.ini jest określona pozycja, w którym owe okno wyskakuje - ręcznie można zmienić do choćby 1,1 co daje lewy górny róg ekranu :).